.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 08:22

Πόσο δημοπρατήθηκε η Triumph Bonneville T120 του.. "Elvis Presley” ;

Ένα ιδιαίτερο, custom, Triumph Bonneville T120 “Elvis Presley” δημοπρατήθηκε έναντι περίπου 18.500€ με τα έσοδα να πηγαίνουν στο Ίδρυμα Elvis Presley.

Συγκεκριμένα, μια μοναδική Triumph Bonneville 'Elvis Presley' και μια αντίστοιχη κιθάρα Gibson Les Paul πωλήθηκαν έναντι 18.500 € σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams Cars στις 29 Φεβρουαρίου. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Elvis Presley, το οποίο διαιωνίζει την κληρονομιά της γενναιοδωρίας του Elvis  υποστηρίζοντας πολυάριθμους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα λοιπόν, η Bonneville T120 διαθέτει custom βάψιμο από τον J Daar το οποίο είναι εμπνευσμένο από τους συνεργάτες του Elvis ονόματι...Memphis Mafia και του Bonneville που εμφανίστηκε στην ταινία του 1968 «Stay Away, Joe». Είναι επίσης επηρεασμένο από την εμβληματική εμφάνιση της τηλεοπτικής εκπομπής Elvis Comeback Special του 1968, σε κόκκινο, ασημί και χρυσό, ενώ παρουσιάστηκε στο Barber Vintage Festival του 2023 στο Birmigham της Alabama και έκτοτε εκτίθεται στο Μουσείο Αυτοκινήτου Presley Motors στο Graceland.

elvis2.jpg

Για την ιστορία, ο θρυλικός μουσικός και η εικόνα του ήταν άμεσα συνδεδεμένοι με τη μοτοσυκλέτα, με την πρώτη του επαφή με την Triumph να έγινε το 1965. Τότε, ενώ έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα και περνούσε χρόνο με τους στενότερους φίλους του, γνωστούς ως «Memphis Mafia», στο σπίτι του στο Bel Air, ο φίλος του Jerry Schilling είχε ένα νέο Triumph T120 Bonneville και ο Elvis το δανείστηκε για να κάνει βόλτα στη γειτονιά. Εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που, όταν επέστρεψε, ζήτησε από τον διευθυντή logistics του, Alan Fortis, «να παραγγείλει ένα για καθέναν από αυτά, αλλά… πρέπει να είναι απόψε!» Οι έμποροι Bill Robertson & Sons κατάφεραν να παραδώσουν επτά Triumph εκείνο το βράδυ και ο Elvis και οι φίλοι του έκαναν μαζί βόλτα στο Bel Air μέχρι αργά, ενώ σταμάτησαν μόνο όταν οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν.

Η αντίστοιχη κιθάρα Les Paul, δωρεά της Gibson, customαρίστηκε επίσης από τον καλλιτέχνη J Daar και προσφέρθηκε προς πώληση μαζί με τη μοτοσυκλέτα. Η επιλογή της κιθάρας εμπνεύστηκε από ένα άλλο παράδειγμα γενναιοδωρίας του Elvis. Όταν έκανε πρόβα για το Comeback Special του '68, χρησιμοποίησε μια Les Paul, την οποία αργότερα δώρισε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon