.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 15:23

Η Moto Guzzi ξεκινά εργασίες για το νέο της εργοστάσιο

Υπερδιπλασιασμός της ικανότητας παραγωγής και οικολογικότερη λειτουργία οι δύο βασικοί στόχοι της νέας μονάδας που θ’ αρχίσει να κατασκευάζεται οσονούπω.

Η Moto Guzzi πάει απ’ το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταφέρει να διαθέτει την εμπορικότερη γυμνή μοτοσυκλέτα της ιταλικής αγοράς, V7, ενώ και τα Stelvio και V100 Mandello αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλή σε αρκετές αγορές. Διά του λόγου το αληθές, την τελευταία τριετία η παραγωγή της εταιρείας σημειώνει νέες κορυφές, φτάνοντας τις 12,000 μοτοσυκλέτες το 2021 και ξεπερνώντας τις 15,000 πέρυσι.

Φέτος τα στοιχεία ταξινομήσεων της ιταλικής αγοράς δείχνουν πως αυτή η τάση θα συνεχίσει, ενώ η αναμενόμενη άφιξη του νέου Stelvio με τον υγρόψυκτο κινητήρα του V100 εκτιμάται πως θα φέρει νέες απαιτήσεις από τις γραμμές παραγωγής του Mandello del Lario.

Ως έχει, το υπάρχον εργοστάσιο παράγει κάθε μέρα κατά μέσο όρο 78 V7, 76 V85 TT και 72 V100 Mandello.

Το πλάνο που εγκρίθηκε από το Piaggio Group προβλέπει την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής μέσα στον χώρο του ιστορικού εργοστασίου στις όχθες της λίμνης Κόμο στη βόρεια Ιταλία, η οποία προβλέπει χτίσιμο νέων κτιρίων και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων, αποσκοπώντας την ικανοποίηση δύο στόχων: αφενός την αύξηση της παραγωγής, αφετέρου τη χρήση κατάλληλων υλικών και πηγών ενέργειας ώστε η παραγωγή να γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και οικονομικότερη για τη Moto Guzzi.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν εξαγγελθεί, στόχος είναι η μονάδα να φτάσει την ετήσια παραγωγική ικανότητα στις 40,000 μοτοσυκλέτες, ενώ ένα παράπλευρο όφελος θα είναι και η αύξηση των εργαζομένων που σήμερα μετρούν 180 μόνιμο προσωπικό συν περίπου 100 εποχιακούς υπαλλήλους.

Οι εργασίες αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του Φθινοπώρου.

Πηγή: La Provincia di Como

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon