.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 15:17

Yamaha RD Turbo – Βραζιλιάνικη ντρίμπλα

Με αυτόν τον παραπλανητικό τίτλο το βραζιλιάνικο Frateschi Garage παρουσιάζει ένα τουρμπάτο custom σχέδιο.

Ακούς RD Turbo και σκέφτεσαι δίχρονη απόδοση με την υπερβολή της τουρμπίνας σε ένα σύνολο πλαισίου-αναρτήσεων-φρένων που μετά βίας μπορούσε να διαχειριστεί την (ατμοσφαιρική) του ισχύ. Μετά όμως κοιτάς λίγο πιο προσεκτικά τις εικόνες και δε βλέπεις πουθενά τον δίχρονο δικύλινδρο που περίμενες να δεις. Τι έχει γίνει εδώ;

Το πνευματικό τέκνο του Renato Frateschi, ιδιοκτήτη της Frateschi Garage από το Sao Paulo, είναι ένας φόρο τιμής στο αξέχαστο Yamaha RD 350 LC YPVS, ωστόσο λείπει ένα πολύ βασικό μέρος της θρυλικής δίχρονης: ο κινητήρας.

yamaha rd r3 turbo custom 05

Εδώ ο Βραζιλιάνος μηχανικός αποφάσισε να χτίσει τη σύγχρονη custom αφιέρωσή του γύρω από ένα αυθεντικό πλαίσιο RD 350, αλλά στο κέντρο του προσέθεσε έναν σύγχρονο δικύλινδρο σε σειρά της Yamaha, αυτό των R3 και ΜΤ-03.

Κι επειδή από πλευράς δύναμης ο δικύλινδρος των 321 cc δεν ψήνει πως μπορεί να έχει την ίδια συναρπαστική επίδραση στον αναβάτη του κάθε φορά που θα ανοίγει το γκάζι, ο Frateschi προσέθεσε ένα τούρμπο στον μικρό τετράχρονο για να του δώσει το απαραίτητο μπαχάρι – και να κάνει λίγο πιο ευκολοχώνευτη την ιστορική αναφορά.

yamaha rd r3 turbo custom 06

Το πλαίσιο είναι γνήσιο εποχής από Yamaha RD 350 LC YPVS, με μερικές ενισχύσεις σε σημεία που κρίθηκαν πως τη χρειάζονται.

Ο κινητήρας, όπως είπαμε, προέρχεται από ένα R3, ενισχυμένος με τούρμπο και όλες τις αλλαγές που αυτό απαιτεί σε εξάτμιση, φιλτροκούτι και μπεκ ψεκασμού.

yamaha rd r3 turbo custom 07

Το custom RD Turbo εξοπλίζεται επίσης με ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι, καθώς και το αλουμινένιο ψαλίδι της Triumph Daytona 675 στο πίσω μέρος, καθώς και με ένα σύστημα φρένων με δύο τετραπίστονες Brembo μπροστά.

Οι 17ιντσοι τροχοί που επιλέχθηκαν είναι με ακτίνες, ενώ τα φέρινγκ της custom κατασκευής δημιουργήθηκαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και διακοσμήθηκαν με ένα σχέδιο εμπνευσμένο από το γνωστό γραφικό μοτίβο Speedblock της Yamaha.

yamaha rd r3 turbo custom 03

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη κλιπόν, LED φώτα και μερικά ακόμη προσεγμένες λεπτομέρειες, όπως τη ρετρό σέλα, τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ κι τις κόκκινες ανοδιωμένες ρυθμιζόμενες μανέτες.

Δυστυχώς ο δημιουργός του RD Turbo δεν αποκαλύπτει στοιχεία απόδοσης της μοτοσυκλέτας. Με αφετηρία τους 42 ονομαστικούς ίππους του R3, μένει ένα κενό περίπου 16 ίππων ως την ονομαστική απόδοση του RD350 LC που φανταζόμαστε πως εύκολα γεμίζει με την τονωτική βοήθεια του τούρμπο.

Frateschi Garage

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon