.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 10:11

MV Agusta, Sardarov – Δεν θα μας απορροφήσει η KTM

Βροντερή διάψευση στις φήμες εξαγοράς της MV Agusta έκανε ο επικεφαλής της Timur Sardarov, κόβοντας τις… ορέξεις των Αυστριακών.

Μετά από την αγορά ενός ποσοστού 25,1% της MV Agusta από την KTM, αλλά και τις δηλώσεις του Hubert Trunkenpolz πριν λίγα 24ωρα, επικράτησε γενικότερα μια φήμη ότι η MV Agusta θα εξαγοραστεί πλήρως, από την ΚΤM και ότι αυτό είναι θέμα χρόνου. Ωστόσο, ο Ρώσος επικεφαλής της εταιρείας, Timur Sardarov, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Motorrad, στην οποία αρνείται κατηγορηματικά τα σενάρια.

Διευκρινίζοντας τις δηλώσεις της πλευράς της KTM, ο Sardarov είπε: «Όχι (δεν θα πάρει ποσοστό πλειοψηφίας η ΚΤΜ). Έχουμε υπογράψει ένα συμβόλαιο 5ετίας και στα επόμενα 3 ή 4 χρόνια δεν θα αλλάξει τίποτα όσον αφορά τα ποσοστά, δεν θέλω να πουλήσω ολόκληρη την εταιρεία. Πρώτα από όλα, πρέπει να είμαστε σταθεροί και κερδοφόροι, μετά θα δούμε».

Σχολιάζοντας τις πολύ δημόσιες δηλώσεις της KTM και το τι σκοπεύει να κάνει με την MV Agusta, ο Sardarov είπε: «Δεν με ενοχλεί αυτό. Οι εταιρείες στις γερμανόφωνες χώρες συχνά έχουν έναν πολύ άμεσο τρόπο να αντιμετωπίζουν τα ζητήματα, έτσι λειτουργούν. Και είναι πολύ ωραίο που βλέπω τόσο ενδιαφέρον από την KTM προς την MV Agusta».

Μεταξύ άλλων, ο Sardarov ερωτήθηκε και για τα πολυθρύλητα, πλέον, Lucky Explorer μοντέλα, τα οποία μάλιστα είχε «καταδικάσει» η KTM πριν κάποιες μέρες. Ο Ρώσος businessman δεν αρνήθηκε την πιθανότητα, να «κοπεί» το μικρότερο από τα μοντέλα, Lucky Explorer 550, με το μεγαλύτερο τρικύλινδρο 950 να είναι το μόνο που θα φτάσει στην παραγωγή: «Είναι αλήθεια ότι το 550 μπορεί να είναι υπερβολικά ακριβό. Αλλά το 950 θα έρθει σίγουρα, έχει αποφασιστεί και το όνομα της σειράς του: MV Agusta LXP».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Μαϊος 2023 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon