.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 11:38

Harley Davidson - Μείωση πωλήσεων παγκόσμια, αλλά... αύξηση τζίρου

Ένα φαινόμενο που προσελκύει την προσοχή του διεθνούς ειδικού τύπου παγκοσμίως.

Η κατάσταση της Harley-Davidson είναι… περίπλοκη, τα τελευταία χρόνια. Με την ιστορική εταιρεία να φτάνει στα πρόθυρα της κατάρρευσης και να αναγκάζεται να προβεί σε εκτενή αναθεώρηση στρατηγικής και διοργάνωσης, αυτή την στιγμή τελεί υπό την διεύθυνση του Jochen Zeitz.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2023, η H-D ανέφερε αύξηση των ενοποιημένων  εσόδων της, κατά 20% κιόλας, κάτι που σε πρώτη όψη δημιουργεί μια αισιοδοξία. Ωστόσο, οι πωλήσεις σε όλο τον κόσμο –πλην μίας αγοράς- σημειώνουν μείωση.

Για παράδειγμα, στην Βόρεια Αμερική, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά της H-D, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 17%, ενώ στις αγορές Ευρώπης-Μέσης Ανατολής-Αφρικής, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 6%. Η μόνη αγορά, στην οποία η H-D σημείωσε μικρή αύξηση πωλήσεων, είναι αυτή της Ασίας του Ειρηνικού.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι αυτά τα νούμερα συμβαδίζουν με την στρατηγική, που έχει ορίσει η Harley-Davidson για το 2023, η οποία έχει προβλέψει ήδη ότι το οικονομικό έτος θα κλείσει με ζημία της τάξης των 115-125 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon