.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 14:33

SYM Middle East - Στους δρόμους της Μέσης Ανατολής με SYM Joyride 300

[Δελτίο Τύπου]

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, ταξιδεύοντας στη σέλα του SYM Joyride 300, έχει μπει για τα καλά στην "καρδιά" της Μέσης Ανατολής, φτάνοντας στο πρώτο μισό ενός ακόμη συναρπαστικού ταξιδιού.

Η εκκίνηση του “SYM Middle East” πραγματοποιήθηκε στη πόλη Haifa του Ισραήλ. Εκεί κατέπλευσε ακτοπλοικώς από την Ελλάδα το SYM Joyride 300, ενώ ο Κων/νος Μητσάκης έφτασε αεροπορικώς. Η οδική αποστολή του Έλληνα αναβάτη στο Ισραήλ ήταν αρκετά σύντομη (μόλις 77 χλμ.), με την Ιορδανία να γίνεται η δεύτερη οικοδέσποινα–χώρα του “SYM Middle East”.

mitsakis sym middle east 1

Στην Ιορδανία, οι κυριότερες στάσεις του Μητσάκη έγιναν στην πόλη Irbid, στον αρχαιολογικό χώρο της Jerash (Αντιόχεια επί Χρυσορρόη) και στην πρωτεύουσα Αμμάν. Με προορισμό τα σύνορα του Ιράκ, το μαύρο SYM Joyride 300 βρέθηκε κατόπιν να διασχίζει την απέραντη ιορδανική έρημο. Μοναχικά χιλιόμετρα, χαμηλές θερμοκρασίες (3–4 ˚C), ελάχιστα σημεία ανεφοδιασμού και μια "ταλαιπωρημένη" άσφαλτος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της διαδρομής Αμμάν–Βαγδάτη (870 χλμ.). Χάρη στη χαμηλή κατανάλωσή του, το SYM Joyride 300 πρόσφερε στον αναβάτη του μια αρκετά ικανοποιητική αυτονομία στο μοναχικό ταξίδι της ερήμου.

mitsakis sym middle east 2

Στα ιρακινά σύνορα, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης παρέμεινε δυο 24ωρα για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες εισόδου. Ταξιδεύοντας κατόπιν για την Βαγδάτη, χρειάστηκε να σταματήσει σε πάρα πολλά στρατιωτικά μπλόκα ελέγχου, ενώ σ’ ένα κομμάτι της διαδρομής (για περίπου 60 χιλιόμετρα) είχε την συνοδεία ενός πάνοπλου στρατιωτικού οχήματος λόγω των συχνών επιθέσεων του ISIS!

Κατά την παραμονή του στην ιρακινή πρωτεύουσα, ο Κων/νος Μητσάκης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μνημείο των Μαρτύρων, καθώς και την μυθική Βαβυλώνα του Χαμουραμπί, του Ναβουχοδονόσορα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε περισσότερα στο https://sym.gr/trip-sym-middle-east/.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon