.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 10:31

Avon Tyres – Κλείνει το τελευταίο της εργοστάσιο στην Αγγλία

Περίπου 350 Άγγλοι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με την ανεργία, καθώς η επιχείριση μεταφέρεται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η αμερικανική Cooper Tire and Rubber, θυγατρική της Goodyear και μητρική της Avon Tyres, ανακοίνωσε πως μέσα στο 2023 θα κλείσει το εργοστάσιο της πόλης Melksham που τα τελευταία χρόνια παρήγαγε αποκλειστικά λάστιχα μοτοσυκλετών.

Ήδη από το 2018 και με την απειλή του Brexit προ των πυλών, η Cooper είχε αρχίσει να μεταφέρει την παραγωγή της εκτός Αγγλίας, προβλέποντας πως η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. θα τραυμάτιζε την κερδοφορία της. Κάπως έτσι, τα τελευταία χρόνια η μονάδα στη Melksham έγινε η μοναδική επί αγγλικού εδάφους για την ιστορική Avon, που κατασκεύαζε λάστιχα στο ίδιο εργοστάσιο από το 1904.

Η παραγωγή των ελαστικών για τετράτροχα είχε ήδη μετακινηθεί σε άλλη χώρα, συρρικνώνοντας τη μονάδα στη Melksham σε μόνο μοτοσυκλετιστική παραγωγή, αλλά όπως όλα δείχνουν σε λίγους μήνες θα πάψει να λειτουργεί και αυτή.

Η επίσημη ανακοίνωση δόθηκε από τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού της Cooper Tire and Rubber, Gavin Champion:

“Με μεγάλη λύπη ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να ξεκινήσουμε μια συμβουλευτική διαδικασία σχετικά με το προτεινόμενο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής ελαστικών στη Melksham.

“Το εργοστάσιο αυτό προσπάθησε να παραμείνει ανταγωνιστικό για αρκετό καιρό και όλοι όσοι δουλεύουν εκεί προσπάθησαν εξαιρετικά σκληρά να κρατήσουν τη μονάδα σε λειτουργία για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, αυτό έχει γίνει ολοένα και πιο πολύ δύσκολο στο τρέχον επιχειρηματικό περιβάλλον.

“Θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε πως αυτές οι προτάσεις είναι ανοικτές για συζήτηση με τα σχετικά όργανα εκπροσώπησης των εργαζομένων και παραμένουμε δεσμευμένοι να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και δίκαια, προσφέροντας κατάλληλη υποστήριξη σε όσους επηρεάζονται.”

Αυτά βέβαια έρχονται τώρα σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του γενικού διευθυντής της Cooper, Jaap van Wessum, όταν το 2018 διαβεβαίωνε τους πάντες πως η μετακίνηση της παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων εκτός Αγγλίας δε θα επηρέαζε το μοτοσυκλετιστικό κομμάτι στη Melksham, το οποίο δεν υπήρχαν σχέδια να μετακομίσει αλλού. Αυτά βέβαια τότε, διότι φαίνεται πως το κλίμα που διαμορφώθηκε έκτοτε δεν άφησε και πολλά περιθώρια.

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η βασική αιτία της απομάκρυνσης της Avon από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της είναι το Brexit, καθώς μάλιστα η εφημερίδα MCN αναφέρει πως το 1993 η κερδοφορία του συγκεκριμένου εργοστασίου έφτανε στα 4.3 εκατομμύρια στερλίνες, ενώ το 2020 μόλις στις 6,873 λίρες...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon