.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 16:45

Δημοπρατήθηκε η κινηματογραφική Triumph Scrambler του James Bond

Η Triumph Scrambler 1200 XE που πρωταγωνίστησε στα χέρια κασκαντέρ στην ταινία James Bond: No Time To Die έπιασε πολλά περισσότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών.

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα ήταν αυτή ακριβώς που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία και οδηγήθηκε στα γυρίσματα στην πόλη Matera της Ιταλίας από τόσο από τον “κακό” Primo (δηλαδή τον ηθοποιό Dali Benssalah) όσο και τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της (Daniel Craig).

Οι αρχικές εκτιμήσεις του οίκου Christie’s που ανέλαβε τη δημοπρασία υπολόγιζαν μια τελική τιμή μεταξύ 20,000 και 30,000 λιρών Αγγλίας, ωστόσο φαίνεται πως στις ρόδες της “σφάχτηκαν” πολλοί ενδιαφερόμενοι, έτσι το τελικό αντίτιμο του νικητή έφτασε στις εκτυφλωτικές 138,600 λίρες, δηλαδή €158,185 με βάση την ισοτιμία της 7/10/2022!

Η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά τροποποιημένη από την αρχική της μορφή κατά τις οδηγίες του συντονιστή stunts της παραγωγής, Lee Morrison, και δε μπορεί να κυκλοφορήσει στον δρόμο ως έχει. Στην περίφημη σκηνή του άλματος πάνω από ένα ψηλό τείχος στη σέλα της βρισκόταν ο Άγγλος τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Enduro, Paul Edmonson.

Στη δημοπρασία αυτή, που έγινε με όλα τα έσοδα να οδεύουν προς υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης Severn Hospice που βοηθά ανθρώπους που ζουν με ανίατες ασθένειες, βγήκαν στο σφυρί αρκετά ακόμη αντικείμενα από ταινίες James Bond, φτάνοντας συνολικά στο σπουδαίο ποσό των 6,103,500 λιρών (€6,969,317).

Τη μερίδα του λέοντος εξ αυτών έφερε πάντως μια ρέπλικα της Aston Martin DB5 που επίσης εμφανίστηκε στην πιο πρόσφατη ταινία, η οποία πουλήθηκε προς 2,922,000 λίρες, δηλαδή €3,337,204!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 16:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon