.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2021 10:27

Troy Story – Το Ducati Museo τιμά τον Troy Bayliss

Με μια προσωρινή έκθεση στο μουσείο της, η Ducati γιορτάζει τη συμπλήρωση 20 ετών απ΄τον πρώτο τίτλο WorldSBK του Troy Bayliss.

Η έκθεση που εγκαινιάζεται στο μουσείο της Ducati Museum έχει τίτλο "Troy Story: The Legend of a Champion" και θα τρέξει καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού και ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Σε αυτό το διάστημα προβλέπεται μόνο μια διακοπή, από 1 ως 4 Ιουλίου, όταν οι μοτοσυκλέτες του Baylis θα εκτεθούν στη Μόντενα για τις ανάγκες της μεγάλης γιορτής 2021 Motor Valley Fest.

Για τη Ducati ο Αυστραλός τρις παγκόσμιος πρωταθλητής WorldSBK αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά παιδιά της, καθώς η σχέση του με το Ιταλικό εργοστάσιο επεκτάθηκε και στο MotoGP – όπου ο Bayliss μετρά μια νίκη με την κόκκινη μοτοσυκλέτα – στο Αμερικανικό Flat Track, αλλά και στο Αυστραλιανό πρωτάθλημα όπου η σχέση Ducati-Bayliss παραμένει ισχυρότατη.

Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ακόμη και η ημερομηνία που επιλέχθηκε για να ξανανοίξει για το κοινό το μουσείο στο Borgo Panigale ήταν η 21η Μαΐου 2021.

Πρόκειται για την ίδια ημερομηνία του 2020 όταν ο, άγνωστος ως τότε, Troy Bayliss προέβη σε μια τετραπλή (!) προσπέραση στον αγώνα της Monza καβαλώντας την 996R του τραυματισμένου Carl Fogarty, τον οποίο και αντικαθιστούσε. Έχοντας πείσει τη Ducati πως αξίζει την ευκαιρία, ο Bayliss συνέχισε να αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία ως το τέλος της σεζόν που τον έφερε 6ο στον κόσμο με 2 νίκες και 7 βάθρα συνολικά. Χάρη σε αυτήν την εμφάνιση κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στην εργοστασιακή Ducati Infostrada για το 2021, στη χρονιά που κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο ανεβαίνοντας 15 φορές στο βάθρο.

Στην προσωρινή έκθεση στο μουσείο περιλαμβάνει τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες μεγαλούργησε ο Bayliss:

996 Factory 2000 – Το ντεμπούτο του στο WorldSBK στη Monza το 2000

996 Factory 2001 Testastretta – Η μοτοσυκλέτα του πρώτου του τίτλου, όπως έτρεξε στην Imola το 2001

998 Factory Testastretta 2002 – Η μοτοσυκλέτα με την οποία μονομάχησε στην Imola το 2002 εναντίον του Colin Edwards και της Honda VTR1000SP του

999 Factory 2006 “Superman” – Ο δεύτερος τίτλος του Bayliss και η 250ή νίκη της Ducati στο WorldSBK

999 Factory 2007 – Με αυτήν ο Bayliss τερμάτισε στο διάσημο φώτο-φίνις του Assen εναντίον του James Toseland

1098 R Factory 2008 – Η μοτοσυκλέτα με την οποία πήρε τον τελευταίο του τίτλο στο Magny-Cours.

Για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ταξιδέψουν ως τη Bologna για να επισκεφτούν την έκθεση και το μουσείο, και το προσωρινό κομμάτι του Troy Bayliss πρόκειται να ενταχθεί στην ψηφιακή εμπειρία "Ducati Museum Online Journey", ώστε να είναι επισκέψιμο εικονικά μέσω έξυπνων συσκευών.

Στα εγκαίνια της έκθεσης αυτής δυστυχώς ο Troy Bayliss δεν μπόρεσε να δώσει αυτοπροσώπως το παρόν καθώς αναρρώνει από τραυματισμό που υπέστη κάνοντας ποδήλατο στις 14 Μαΐου.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon