.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 10:47

Yamaha Super Tenere 1000

Μετά την παρουσίαση του Tenere 700 με τον κινητήρα του ΜΤ-07, θα μπορούσε εύκολα κανείς να φανταστεί μια ανάλογη πρόταση βασισμένη στον τρικύλινδρο του ΜΤ-09. Ο Oberdan Bezzi πάντως το σκέφτηκε.

Ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής είναι υπεύθυνος για πολλά σχέδια φανταστικών μοτοσυκλετών που θα ήθελε να δει και εδώ μας παρουσιάζει το τελευταίο του πόνημα. Ένα Super Tenere 1000 με τον τρικύλινδρο κινητήρα CP3 που γνωρίζουμε από τα MT-09 και Tracer 900.

Τονίζουμε πως το συγκεκριμένο σχέδιο δεν αποτελεί ούτε πληροφορία για επερχόμενο μοντέλο, ούτε καν κάποια φήμη από τον διεθνή Τύπο. Είναι απλά η σκέψη ενός φημισμένου σχεδιαστή που φαντάζεται πως θα μπορούσε να γίνει η διαδοχή του υπάρχοντος Super Tenere 1200.

Μια μοτοσυκλέτα που να συνδυάζει τη λογική του Tenere 700 με τον CP3 κινητήρα έχει κάποιο νόημα, ιδιαίτερα ως μια πιο χωμάτινου προσανατολισμού εναλλακτική δίπλα στο Tracer 900. Αυτό βέβαια θα προϋπέθετε πως η Yamaha επιλέγει να αγνοήσει τον “πόλεμο” κυβικών και ισχύος που διακρίνει το ψηλότερο ράφι των μεγάλων adventure – κάτι που έχει ξανακάνει πάντως, στα πρώτα βήματα της κατηγορίας, όταν απέναντι στα R1100GS και Varadero 1000 αντιπαρέθετε το TDM900 και μάλιστα επέμενε σε αυτό για χρόνια.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon