.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 16:55

Δύο custom μοτοσυκλέτες αφιερωμένες στον Nicky Hayden

 

Η Ομοσπονδία της πατρίδας του θυμάται και τιμά τον πρωταθλητή

 

Μερικές μέρες πριν συμπληρώθηκε ένας δύσκολος χρόνος από τη στιγμή που το νήμα της ζωής του Nicky Hayden κόπηκε πρόωρα. Ήταν 22 Μαΐου όταν ο πρώην πρωταθλητής MotoGP έπεφτε θύμα τροχαίου ατυχήματος με το ποδήλατό του και, πέραν των καθιερωμένων αφιερωμάτων και δηλώσεων, η American Motorcyclist Association (ΑΜΑ) σε συνεργασία με την American Honda ανακοινώνουν πως θα φτιάξουν δύο ξεχωριστές custom μοτοσυκλέτες στη μνήμη του.

Η Αμερικανική Honda δωρίζει για την περίσταση στην ΑΜΑ ένα CBR1000RR κι ένα XR650L, αμφότερα μοντέλα 2018 – ναι, το δεύτερο κυκλοφορεί ακόμη στις ΗΠΑ ως καινούργιο.

Όσον αφορά στο πρώτο, αυτό θα χτιστεί με βάση ένα κουστουμάκι Repsol, ως προφανής ανάμνηση του τίτλου MotoGP που κατέκτησε με τη Repsol Honda το 2006 ο Hayden , ενώ το XR θα μετατραπεί σε street tracker από τον βραβευμένο κατασκευαστή Tony Prust της Analog Cycles από το Chicago.

Τα πρώτα ψηφιακά σχέδια των δύο μοτοσυκλετών θα παρουσιαστούν στις 6 Ιουλίου στην εκδήλωση AMA Vintage Motorcycle Days στο Lexington του Ohio, ενώ οι ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στις 7 Δεκεμβρίου, στο AMA Legends & Champions Weekend στο Columbus, Ohio. Στη συνέχεια τα δύο custom θα εκτεθούν στο AMA Motorcycle Hall of Fame, εκτός από όταν εμφανίζονται σε επιλεγμένες εκδηλώσεις ανά τις ΗΠΑ.

Ο τελικός τους προορισμός πάντως θα είναι η δημοπράτησή τους από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα American Motorcycle Heritage Foundation, το οποίο έχει αναλάβει να συγκεντρώνει χρήματα για τη συντήρηση του Hall of Fame.

Εκτός των δύο μοναδικών αυτών μοτοσυκλετών, η ΑΜΑ μετονόμασε το βραβείο Horizon Award στο όνομα του εκλιπόντος πρωταθλητή. Πρόκειται για ένα αριστείο που απονέμεται σε ερασιτέχνες αναβάτες που ετοιμάζονται να κάνουν τη μετάβαση στους επαγγελματικούς αγώνες και ο Nicky Hayden ήταν ο πρώτος κάτοχος του βραβείου αυτού όταν πρωτοθεσπίστηκε το 1997, ως αποτέλεσμα της εκπληκτικής του πορείας στον χώρο του Flat Track.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαϊος 2018 16:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon