.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 11:02

Kawasaki J Concept

 

Με μεταβαλλόμενη θέση!


Στα χνάρια του MP3 / Quandro με τους ανεξάρτητους μπροστινούς δύο τροχούς, αλλά και ανάμεσα σε αυτά και το concept Tesseract, της Yamaha, φαίνεται ότι βαδίζει η Kawasaki! Το concept J, είναι ένα δείγμα των μοτοσυκλετών του μέλλοντος που θα μπορούσαμε να δούμε να πρωταγωνιστεί σε ταινία φαντασίας.
Πρόκειται για ένα τετράροδο ATV – μοτοσυκλέτα, με τους μπροστινου΄ς τροχούς να πλαγιάζουν ώστε να στρίβει άνετα, και τους δύο πίσω να είναι ενωμένοι. Αυτό που το διαφοροποιεί από ότι άλλο extreme σχεδιαστικά έχουμε δει – το Yamaha Tesseract δηλαδή, είναι η μεταβαλλόμενη θέση οδήγησης!

Η θέση οδήγησης του J μπορεί να μεταβάλλεται από σκυφτή – streetάδικη, σε όρθια, όπου το τιμόνι – τα δύο άκρα που διαθέτει, τέλος πάντων, να σηκώνονται ψηλά. Σε αυτή τη θέση, οι δύο μπροστινοί τροχοί που βρίσκονται κοντά μεταξύ τους για sport οδήγηση, ανοίγουν την απόστασή τους για σταθερότητα.
Για την σχεδίαση δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι αφού ανήκει σίγουρα στο πολύ μακρινό μέλλον, ενώ αναφορικά με τον ηλεκτροκινητήρα δεν υπάρχει ενημέρωση, παρά για την μπαταρία που χρησιμοποιεί, που είναι υβριδική μπαταρία νικελίου, Gigasell.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 12:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon