.
Κατηγορία Kawasaki
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 20:19

Kawasaki Z e-1 και Ninja e-1 – Εντός Οκτωβρίου βγαίνουν στους δρόμους

Τα Z βαφτίστηκαν Z e-1 και τα Ninja, e-1. Μιλάμε για την πρεμιέρα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Kawasaki που σε ένα μήνα θα βγουν στους βρετανικούς δρόμους.

Είχαμε ξαναδεί τα ηλεκτρικά «125άρια» της Kawasaki εδώ και πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και για την κυκλοφορία τους στους δρόμους -αρχικά- της Αγγλίας. Η απόδοση των δύο πανομοιότυπων ηλεκτροκινητήρων επιβεβαιώνεται στα 5 kw (με μέγιστο στα 9 Kw), με την τροφοδοσία να έρχεται μέσω αφαιρούμενης, διπλής μπαταρίας και με τους συσσωρευτές να συνδέονται παράλληλα, επιτρέποντας ποικιλία επιλογών φόρτισης. Κάθε μπαταρία, είναι στα 30Ah και στα 50,4V, με την αυτονομία να είναι στα 70 -βέλτιστα- χιλιόμετρα και την πλήρη φόρτιση να έρχεται σε κάτι λιγότερες από 4 ώρες.

Η λειτουργία αμφότερων των μοντέλων, πραγματοποιείται χωρίς συμπλέκτη και ταχύτητες, με ένα απλό στυλ οδήγησης «twist and go», όπως το κατονομάζει η Kawasaki. Έχοντας δύο Modes οδήγησης Road και Eco, η ουσία έρχεται στο λεγόμενο «e-boost», δηλαδή την επιλογή που παρέχει μέγιστη ισχύ και επιτάχυνση στα 9 kw, συν δυνητική τελική ταχύτητα 99 χλμ/ώρα - όπου επιτρέπεται.

Kawe2.jpg

Οι αναβάτες Kawasaki Z e-1 και Ninja e-1 θα έχουν επίσης διαθέσιμη τη λειτουργία «περπατήματος», που επιτρέπει στις εν λόγω μοτοσυκλέτες να κινούνται με ρυθμό βαδίσματος τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πίσω, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για στενά σημεία στάθμευσης ή κατά την κίνηση προς τα πίσω υπό κλίση.

Kawe3.jpg

Στα του εξοπλισμού έχουμε μια TFT οθόνη με συνδεσιμότητα με smartphone, στην οποία προβάλλονται μεταξύ άλλων το mode οδήγησης, η αυτονομία και η διαθεσιμότητα της λειτουργίας boost. Στα φρένα η απόδοση είναι κατηγορίας μοτοσυκλέτας 400cc και όπως είναι αναμενόμενο διαθέτουν ABS.

Η διάθεση των πράσινων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών αναμένεται να ξεκινήσει -επί βρετανικού εδάφους έστω- σε περίπου ένα μήνα, με τις τιμές να παραμένουν άγνωστες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon