.
Κατηγορία Kawasaki
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 16:51

Kawasaki ZX-6R 2024 - Πράσινη ανάσα ζωής για τους 4κύλινδρους εν σειρά

Ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα του είδους του φαίνεται ότι παίρνει παράταση ζωής για λίγο ακόμα.

Είναι λυπηρή, από μία άποψη, η πραγματικότητα του θανάτου –κυριολεκτικά- της κατηγορίας των μεσαίων supersport μοτοσυκλετών με κινητήρες 3 και 4 κυλίνδρων, μια κατηγορία στην οποία έχει τελεστεί σφαγή για την κυριαρχία στις αγορές, πριν από 15-20 χρόνια. Οι προδιαγραφές ρύπων και τα υψηλότατα κόστη ανάπτυξης έχουν τελειώσει τα 4κύλινδρα supersport εδώ και χρόνια, όμως η Kawasaki φαίνεται ότι δεν θέλει να παραδώσει ακόμα το όπλο της.

Όπως αποκαλύπτουν έγγραφα για κατοχύρωση στην υπηρεσία EPA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Kawasaki  κατέθεσε και εξασφάλισε, την κατοχύρωση και την έγκριση για κυκλοφορία, του ZX-6R 2024, με τον κινητήρα των 636 κ.εκ.. Για την Αμερική, οι απαιτήσεις από την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος πιθανότατα θα φέρουν και την απώλεια 5,4 ίππων ισχύος, με το ZX-6R 2024 να δηλώνεται στα 122 άλογα, αντί 127,4 του τρέχοντος μοντέλου.

Τα ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με την είδηση, είναι ότι οι πηγές του εξωτερικού δεν αποκλείουν και την επιστροφή της ανανεωμένης ZX-6R, και στην Ευρώπη. Κατά αυτό τον τρόπο, η Kawasaki γίνεται ξαφνικά… πρέσβειρα των τετρακύλινδρων supersports, από τα 250 μέχρι και τα 1000 κυβικά, την στιγμή που οι περισσότεροι ίσως τις θεωρούν χαμένη υπόθεση.

Προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται κάτι περισσότερο για τα σχέδια της Kawasaki, όσον αφορά το νέο ZX-6R, όμως με την εταιρεία να έχει επιβεβαιώσει, μέχρι τώρα, όλες τις μεγαλεπήβολες ανακοινώσεις της, μάλλον πρέπει να κρατηθούμε καλά για αυτό που έρχεται!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon