.
Κατηγορία Harley Davidson
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 11:27

Νέα Harley - Davidson 2014

 

Project Rushmore

 


 

Το 2014, η Harley-Davidson αλλάζει τα δεδομένα στις μοτοσικλέτες τουρισμού. Παρουσιάζει το Project RUSΗMORE, ανανεώνει την εμφάνιση του Fat Bob, παρουσιάζει το CVO Softail Deluxe και τοποθετεί σύστημα ABS στον στάνταρ εξοπλισμό των Sportster.

Με σημαντικές βελτιώσεις σε όλη την γκάμα των μοτοσικλετών της, η Harley-Davidson υποδέχεται το 2014 αποφασισμένη να διατηρήσει τη θέση της ως η κορυφαία εταιρία κατασκευής μοτοσικλετών της Αμερικής και δημιουργεί την απόλυτη οδηγική εμπειρία!

Project Rushmore


Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Προγραμματισμού Μοτοσικλετών της Harley-Davidson Scott Habegger, «το Project RUSHMORE είναι ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέλιξη των προϊόντων της Harley-Davidson και βασίζεται στα σχόλια και τις εμπειρίες των ιδιοκτητών μοτοσικλετών Harley. Αντιπροσωπεύει μια νέα κατεύθυνση στην εξέλιξη Harley-Davidson προϊόντων, που ενσωματώνει τη φωνή του πελάτη, όχι μόνο μετά την αγορά της μοτοσικλέτας του, αλλά σε κάθε στάδιο της δημιουργίας της. Συγκεντρώνουμε πληροφορίες και ιδέες από οργανωμένες ομάδες πελατών που δημιουργούμε γι’ αυτό το σκοπό, demo rides καθώς και από εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Όταν έχουμε κάποια νέα ιδέα την παρουσιάζουμε στους πελάτες μας και πριν την υλοποιήσουμε ζητούμε τη γνώμη τους. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη Harley-Davidson οδηγούμε μαζί με τους πελάτες μας και αυτό ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό από ότι είναι σήμερα. Έχουμε συμμετάσχει όλοι σε αυτό το πρόγραμμα και πιστεύω ότι το εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι εμφανές στις νέες μοτοσικλέτες για το 2014».

Το Project RUSHMORE χαρακτηρίζεται για την προηγμένη τεχνολογία και τη βελτιωμένη σχεδίαση, αλλάζει τα δεδομένα και υπόσχεται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φίλων του δίτροχου τουρισμού. Οι βελτιώσεις που προσφέρει κατατάσσονται σε τέσσερις κατηγορίες, όπως έχουν οριστεί από τους ίδιους τους πελάτες Harley- Davidson:

Τα σημάδια αλλαγών

Έλεγχος: οι βελτιωμένοι προβολείς Daymaker™ με λυχνίες LED ή οι διπλοί προβολείς αλογόνου, τα συνδεδεμένα φρένα Reflex™ με ABS και ο Twin-Cooled™ κινητήρας υψηλών επιδόσεων Twin Cam 103™ σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση στον αναβάτη.

Infotainment: τα νέα συστήματα Boom! ™Box infotainment με έγχρωμη οθόνη συνδυάζουν ποιοτικό ήχο, συνδεσιμότητα Bluetooth®, αναγνώριση φωνής, τεχνολογία από κείμενο σε ομιλία, πλοήγηση GPS και υποστήριξη για ενδοσυνεννόηση και επικοινωνία με CB, με τη χρήση μιας μόνο μονάδας.

Αίσθηση: από το νέο fairing Batwing με τον κεντρικό αεραγωγό splitstream μέχρι την ανασχεδιασμένη θέση του συνεπιβάτη, η αεροδυναμική και η εργονομία συνδυάζονται αρμονικά, με σκοπό ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

Στιλ: η μορφή και η λειτουργία πολλών εξαρτημάτων έχουν βελτιωθεί, με το επανασχεδιασμένο Tour-Pak® και τις πλαϊνές βαλίτσες με μηχανισμό που ανοίγει με ένα απλό πάτημα, πιο λεπτά φτερά, ελαφρύτερους τροχούς από κράμα αλουμινίου και εργονομικούς διακόπτες χειριστηρίων.

Όλα τα παραπάνω, έχουν εφαρμοστεί για το 2014 στα μοντέλα Road King® Classic, Street Glide®, Electra Glide® Ultra Classic®, Electra Glide® Ultra Limited®, Tri Glide® Ultra Classic®, CVO Ultra Limited® και CVO Road King®.

Εργοστασιακό custom

Στα νέα της Harley-Davidson για το 2014 συγκαταλέγονται και το περιορισμένης διαθεσιμότητας εργοστασιακό custom CVO™Softail® Deluxe, το επανασχεδιασμένο Dyna® Fat Bob® και η παρουσίαση του συστήματος ABS (σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών) σε όλα τα μοντέλα Sportster (για το Iron 883™ ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό). Συγκεκριμένα,

  • τo επανασχεδιασμένο Dyna® Fat Bob®: τo Fat Bob δέχτηκε πολλές σημαντικές βελτιώσεις από τη Harley-Davidson, που τονίζουν ακόμη περισσότερο το Dark Custom στιλ του και κάνει μια νέα δυναμική αρχή. Στα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται το κομμένο πίσω φτερό με το ενσωματωμένο στοπ με διπλά στεφάνια και λυχνίες LED. Το μαύρο χρώμα αντικαθιστά το χρώμιο σε πολλά σημεία, στα οποία περιλαμβάνονται ο κινητήρας, το καπάκι του φίλτρου αέρα, τα καλύμματα των πίσω αμορτισέρ, η τριπλής στήριξης τιμονόπλακα, τα στεφάνια των προβολέων, ο πίνακας οργάνων και το καπάκι στο κουτί της μπαταρίας. Οι τροχοί αλουμινίου με τους διάτρητους δίσκους είναι μαύροι και έχουν φινιριστεί με σκαλισμένο από laser λογότυπο Harley-Davidson και λωρίδες στις ζάντες.
  • η παρουσίαση του συστήματος ABS σε όλα τα μοντέλα Sportster: ο έλεγχος του συστήματος αντιμπλοκαρίσματος των τροχών (ABS) είναι διαθέσιμος σε όλα τα μοντέλα Sportster του 2014 (περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του Iron 883™). Η γκάμα των Sportster διαθέτει επίσης νέα χειριστήρια και εξαρτήματα φρένων, βελτιωμένη πληροφόρηση για συντήρηση και ένα «έξυπνο» σύστημα ασφαλείας με λειτουργία hands free, το οποίο ενεργοποιείται ανάλογα με την απόσταση.
  • τo εργοστασιακό Custom CVO Softail® Deluxe: στην γκάμα των περιορισμένης έκδοσης μοντέλων CVO του 2014 συμπεριλαμβάνεται το νέο CVO™ Softail® Deluxe, ένα πολυτελές custom touring μοντέλο που είναι εφοδιασμένο με αποσπώμενο ανεμοθώρακα και σύστημα πλοήγησης GPS, προβολείς Daymaker με λυχνίες LED, αποσπώμενες πλαϊνές βαλίτσες και φυσικά την επιβλητική βαφή και το μεγάλο κινητήρα της Screamin’ Eagle, ο οποίος είναι μέρος του προγράμματος CVO. Το CVO™ Road King® και η υπερπολυτελής CVO™ Ultra Limited® επιστρέφουν με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις του Project RUSHMORE. Το τολμηρό CVO™ Breakout® Softail® chopper επιστρέφει σε τρεις νέους εκθαμβωτικούς χρωματισμούς.
  • Ο κινητήρας Twin Cam 103™ ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό όλων των μοντέλων Harley-Davidson Dyna και Softail®.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 11:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Harley Davidson 883 Iron S 2013 Harley - Davidson Street 500 - 750 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon