.
Κατηγορία CFMOTO
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 11:50

Test – CFMOTO 800NK 2023 – Αποστολή στη Γαλλία

Δυναμική είσοδος!

Εμφάνιση που προκαλεί, κινητήρας που υπόσχεται, περιφερειακά και εξοπλισμός που σε κερδίζουν. Η 800NK τοποθετεί απευθείας την CFMOTO στην ελίτ των naked 800 κυβικών εκατοστών και δείχνει πως η είσοδος στην ευρωπαϊκή αγορά γίνεται με το δεξί!

Του Τάκη Μανιάτη

Στο ίδιο έργο θεατές

Το έργο το έχουμε ξαναδεί, πρόσφατα μάλιστα, με την 800MT η οποία κατάφερε να εδραιώσει την ήδη γνωστή CFMOTO σε μία απαιτητική αγορά, όπως είναι η ευρωπαϊκή. Βασισμένη στον πασίγνωστο κινητήρα της KTM 790 Adventure, έδωσε στην αγορά ότι χρειαζόταν- και παραπάνω ίσως, σε μία προνομιακή μοναδική τιμή. Και το έργο, με τον συγκεκριμένο κινητήρα, φαίνεται πως έχει και δεύτερη πράξη, μιας και η 800NK βασίζεται και αυτή στην ίδια επιτυχημένη συνταγή, φέρνοντας τον δικύλινδρο των 95 ίππων σε μία νέα κατηγορία για την CFMOTO: Αυτή των naked / streetfighter, που έχει δυναμική στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και πολλές παρουσίες και έντονο συναγωνισμό, με το έργο της εταιρίας και εδώ να δυσκολεύει ελέω πρωταγωνιστών. Πολλές εταιρίες, ιαπωνικές και ευρωπαϊκές, αλλά και πρόσφατα ασιατικές, έρχονται να δώσουν την δική τους πρόταση και αν μη τι άλλο, η φιλόδοξη και σταθερά ανερχόμενη CFMOTO δείχνει να μπαίνει με το δεξί.

Στην παρουσίαση της νέας μοτοσυκλέτας που έγινε στη Γαλλία, στην Νίκαια, η CFMOTO μας έδειξε – για μία ακόμη φορά μετά την παρουσίαση της 450SR στην Τουρκία - ότι η εταιρία κινείται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ξεχωρίζει και στοχεύει ψηλά, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι εκτός από τα επώνυμα περιφερειακά και την πασίγνωστη "καρδιά", και την σχεδίαση, που τόσο παίζει ρόλο στην όψη μίας μοτοσυκλέτας. Έτσι, ο Ισπανός Carles Solsona υπογράφει μία μοτοσυκλέτα η οποία έχει πάνω της σημάδια από πολλές γνωστές μας, από Ducati, KTM, Honda και άλλες, διατηρώντας όμως μία νέα ταυτότητα, αυτήν της CFMOTO. Ποιοτικές γραμμές, απαλές και αιχμηρές εκεί που πρέπει, με ένα σχήμα που δεν αντιγράφει άλλη αλλά δανείζεται στοιχεία, ένας προβολέας που υπερβάλει για την κατηγορία με LED DRL φώτα ημέρας να τον ντύνουν και πίσω φωτιστικό σώμα που παραπέμπει σε αυτοκινήτου. Όλο το σχήμα όμως, εύπεπτο, μαζεμένο συνολικά, με ποιοτικά στοιχεία παντού, με πλαστικά περιφερειακά εξαιρετικής ποιότητας αλλά και συναρμογή που καλύπτει και τον πιο απαιτητικό.

Στο μικροσκόπιο

Την βάλαμε στο μάτι λίγο παραπάνω είναι η αλήθεια, γιατί έχει την "τσίμπλα" της ασιατικής προέλευσης που δεν κρύβει φυσικά, η οποία σε βάζει στην διαδικασία να ψάχνεις, αλλά να μην βρίσκεις κάτι αρνητικό. Και πως να το κάνεις, όταν η συνολική της εικόνα είναι εξαιρετική και τα περιφερειακά έρχονται από επώνυμες εταιρίες όπως οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB που αφορούν σε ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 43mm και αμορτισέρ χωρίς μοχλισμό με έδραση απευθείας στο ψαλίδι - αμφότερες με 130mm διαδρομη΄ς, αλλά και τετραπίστονες ακτινικής τοποθέτησης δαγκάνες της J.Juan, θυγατρικής της Brembo, σε δίσκους 320mm;

Ξεκινάμε με το δεξί λοιπόν, έχοντας μία μοτοσυκλέτα που είναι όμορφη, είναι ποιοτική, έχει και καλά πράγματα πάνω της, με έμφαση στην πληρότητα εξοπλισμού, αφού περιλαμβάνει μέχρι και Cruise Control – μοναδικό για την κατηγορία! Μία ευανάγνωστη οθόνη TFT 5'' με όλες τις ενδείξεις συν συνδεσιμότητα με την πλούσια σε λειτουργίες εφαρμογή RIDE της CFMOTO αλλά και σύνδεση με κινητό για απάντηση κλήσεων, με τρία προγράμματα επιλογής χαρτογράφησης αναλόγως γούστων (Street, Sport, Rain), νέας σχεδίασης ποιοτικοί διακόπτες που προσφέρουν και απροβλημάτιστη πλοήγηση στο menu.

Και για τους πιο απαιτητικούς, εκτός από την έκδοση Sport που περιλαμβάνει τα παραπάνω, και έκδοση Premium με την ονομασία Advance η οποία διαφοροποιείται στην οθόνη όπου συναντάμε ένα tablet με διαγώνιο 8'' κάθετης τοποθέτησης – το πρωτοείδαμε στο 800MT Explorer, με νέα βάση και κάλυμμα στο τιμόνι που διαθέτει και λαμπάκια διαφορετικού χρώματος για ένδειξη της επιλεγμένης χαρτογράφησης, Quick shifter up and down για αλλαγές σχέσεων χωρίς συμπλέκτη, αλλά και μαγνητικό κλειδί που ξεκλειδώνει την μοτοσυκλέτα – εν μέσω άλλων λειτουργιών, από την εφαρμογή!

Η CFMOTO φαίνεται να έχει μελετήσει σοβαρά την κατηγορία πριν εισαχθεί σε αυτήν και κάνει την πρώτη της εμφάνιση προικίζοντας σωστά την 800NK, δείχνοντας μονομιάς ότι έρχεται με πολύ σοβαρές διαθέσεις.

CFMOTO_800NK__27-web.jpgΣωστά στημένη

Η νέα CFMOTO 800NK παράγεται σε δύο χρωματισμούς, λευκό με μαύρο και μαύρο με χρυσό, με την έκδοση Advance να ξεχωρίζει οπτικά μόνο από το tablet – κι εμείς θα θέλαμε έναν αποκλειστικό χρωματισμό γι' αυτήν, αλλά και κάποιο ξεχωριστό γραφικό που να το αναγράφει, μιας και δεν φαίνεται κάπου ποια είναι. Αλλά μάλλον αυτές είναι λεπτομέρειες που θα δούμε στην πορεία να βελτιώνονται, μιας και αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως σύσσωμη η ομάδα ήταν πάνω από τους δημοσιογράφους, ακούγοντας και σημειώνοντας – μάθαμε μάλιστα πως από την προηγούμενη παρουσίαση στην Τουρκία, υπήρχαν σοβαρές βελτιώσεις.

CFMOTO_800NK__67-web.jpgΟπότε, έχοντας "στήσει" μία μοτοσυκλέτα πάνω σε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο με πανέμορφες χρυσαφί ζάντες που παραπέμπουν σε MV Agusta, με 186 κιλά να αφορούν την απλή και 189 την Advanve έκδοση, αμφότερες με 15 λίτρων ρεζερβουάρ, έμενε να δούμε κατά πόσο η νέα CFMOTO 800NK είναι αυτό που δείχνει: Εξαιρετική.

Καταρχάς, η θέση οδήγησης: Είναι άνετη, ευρύχωρη, φαρδιά, χωράει άνετα ένας ευμεγέθης αναβάτης και δεν είναι φτιαγμένη μόνο για ασιάτες ή κοπέλες. Φτάνεις άνετα στο έδαφος μιας και η σέλα έχει ύψος 795mm με το υλικό της να είναι μικρού πάχους – περισσότερο για sport οδήγηση, αλλά φαρδύ και άνετο – με αντιολισθητική επιφάνεια. Για τους πιο ψηλούς, διατίθεται έξτρα σέλα στα 820mm. Ο αναβάτης κάθεται ''βασιλικά'' σε μία θέση που φέρνει ανάμεσα σε Honda Hornet 750 και KTM 790 Duke – θυμίζει έντονα την ''κοφτερή'' αυτή θέση, αλλά το τιμόνι συνδυάζει εξαιρετικά την sport με την άνετη στάση σώματος. Και αυτό είναι κάτι που θα βλέπαμε από την αρχή της βόλτας, μιας και η διαδρομή που ξεκινούσε από το Golf Resort στο S.Rafael και μέχρι να βγει από την πόλη, ήταν αυτό που θα λέγαμε, "ακατάλληλη για μοτοσυκλέτα". Πολλή κίνηση, αργές ταχύτητες, συνεχόμενα roundabouts – πλατειάκια, φορτηγά, λεωφορεία, λίγα δίκυκλα, κόσμος να περπατάει και να περνάει τις διαβάσεις. Όχι το καλύτερο μέρος για αρχή, όμως, το ιδανικό για να δεις ότι η 800NK είναι καλή και στις αργές ταχύτητες. Εξαιρετικό ζύγισμα, αίσθηση πολύ χαμηλότερη των 186 κιλών, σωστοί μοχλοί στο τιμόνι για πίεση, ρεζερβουάρ που δεν ενοχλεί στα πόδια, αίσθηση μικρότερης μοτοσυκλέτας στις αργές ταχύτητες, και ένας συμπλέκτης πολύ μαλακός, συνδυασμένος με κιβώτιο ταχυτήτων θετικότατο και με μικρές διαδρομές στις αλλαγές. Ξεκινάμε καλά λοιπόν!

CFMOTO_800NK__39-web.jpgΨεγάδια και τελειότητα

Το ηλεκτρονικό γκάζι κάνει κάποια κοψίματα στην αρχή της διαδρομής του ειδικά στην Sport ρύθμιση της ηλεκτρονικής ανάφλεξης ενώ συμπεριφέρεται καλύτερα Street ενώ στην Rain που ταιριάζει και καλύτερα στις αργές διαδρομές, λειτουργεί θετικότατα. Φαίνεται πως οι ασιάτες έχουν θέματα με τις προδιαγραφές Euro5 αναφορικά με τις ρυθμίσεις που επιλέγουν, αλλά απ' ότι έχουμε δει στην περίπτωση του πρώτου 800MT, είναι κάτι που έλυσαν στην πορεία με αναβάθμιση στην χαρτογράφηση. Μας είπαν μάλιστα ότι στην Κίνα η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα παράγεται με 100 ίππους απόδοση. Ωστόσο, το χλιαρό ''μπέρδεμα'' δεν είναι κάτι που ενοχλεί αφού υπάρχει μεν, το συνηθίζεις δε, ενώ η απόδοση της δύναμης έρχεται γλυκά, ομαλά, χωρίς ξεσπάσματα και η αρχική περιοχή της καμπύλης είναι γραμμικότατη χωρίς απότομη συμπεριφορά. Επιταχύνουμε ανεβάζοντας ρυθμό, βγαίνουμε από την κίνηση και μετά τις 4.000σ.α.λ. βλέπουμε ότι η δύναμη έρχεται πιο γρήγορα, ενώ η ροπάτη λειτουργία είναι ιδανική για να σε κινεί σβέλτα, ακόμη και χωρίς να το προσπαθείς.

Δύναμη και ροπή έρχονται από τις χαμηλές στροφές, και οι μακριές σχέσεις μετάδοσης δίνουν την δυνατότητα στη μοτοσυκλέτα να ''απλώνει'' την δύναμη χωρίς να ξεσπάει ξαφνικά, ακόμη και αν επιταχύνεις με 1η μέσα σε στροφή. Η μοτοσυκλέτα επιταχύνει, φεύγει δυνατά μπροστά, καταλήγοντας σε μία σούζα διαρκείας η οποία γίνεται πολύ πιο εύκολα με ένα τσίμπημα του συμπλέκτη. Για να το κάνεις αυτό με 2η σχέση στο κιβώτιο, χρειάζεται περισσότερα χιλιόμετρα, να φορτώσει κάπως η ταχύτητα, και να βρεις το ιδανικό σημείο στην καμπύλη για να "συμπλεκτάρεις". Όμως, σούζες κάνεις συνεχόμενα, αν το "έχεις" και αν το θες, οπότε οι ''παιχνιδιάριδες'', θα περάσουν καλά. Όμως η μοτοσυκλέτα δεν είναι "στημένη" για κάτι τέτοιο. Ξεκάθαρα. Δεν συμπεριφέρεται στις σούζες ας πούμε σαν το Yamaha MT-07, δεν είναι τόσο παιχνιδιάρικο, αλλά έχει περισσότερο ''supersport'' συμπεριφορά, που του δίνει τη δυνατότητα να στρίβει εκπληκτικά, να πλαγιάζει, να κρατάει γραμμές, να επιταχύνει γρήγορα, να φρενάρει τελευταία στιγμή και να τοποθετείται εκεί που θες.

CFMOTO_800NK__19-web.jpgΤι μου θυμίζει

Δεν είναι καθόλου νευρικό, το αντίθετο μάλιστα, πολύ σταθερό, ακόμη και με όλο το γκάζι ανοιχτό στις εξόδους των στροφών, δείχνοντας πως η απουσία Traction Control, δεν είναι τελικά κάτι που χρειαζόταν - τουλάχιστον σε αυτή την άσφαλτο που οδηγήσαμε.

Σαν ένα Honda Hornet 750 ας πούμε, στο πιο παιχνιδιάρικο, ή ανάμεσα σε αυτό και στο KTM 790 Duke το οποίο μάλιστα θυμίζει αρκετά σε χαρακτήρα – μην ξεχνάμε πάντα τον ''κοινό'' δικύλινδρο με στρόφαλο 285μοιρών με τους δύο αντικρασασμικούς και τις δύο τρόμπες λαδιού. Η απόδοση των 95 ίππων έρχεται γραμμικά για να μείνει εκεί όσο κρατάς ανοιχτό το γκάζι και να σου δώσει επιτάχυνση καλή, πολύ καλή, σοβαρή, δυνατή. Όχι απότομη όμως, όχι τρομακτική, όχι με σκαλοπάτια και μπερδέματα. Μόνο αυτό το "βράχνιασμα" στις πολύ χαμηλές στροφές, που είδαμε μάλιστα να διαφέρει από μοτοσυκλέτα σε μοτοσυκλέτα που οδηγήσαμε. Το ίδιο διαπιστώσαμε και στον τομέα των αναρτήσεων, μιας και οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, σε άλλες μοτοσυκλέτες ήταν μαλακές και γρήγορες σε επαναφορές, σε άλλες πιο σφικτές σε λειτουργία και πιο αργές σε επαναφορά.

Χωρίς να γνωρίζουμε τι ρυθμίσεις είχε η κάθε μία, είδαμε όμως ότι το εύρος αυτό των ρυθμίσεων μπορεί να δημιουργήσει μία άνετη μοτοσυκλέτα για ευκολία στην οδήγηση, όπως π.χ. στην αρχή της διαδρομής μας, αλλά και μία πιο κοφτερή και με εμπιστοσύνη στις γρήγορες ταχύτητες naked, στα γρήγορα κομμάτια της διαδρομής. Σίγουρα όμως, εμείς θα προτιμούσαμε ρυθμισμένες πιο σφικτές τις αναρτήσεις και πιο αργές επαναφορές για τα κιλά μας, μιας και έτσι, νιώθαμε περισσότερη ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τόσο στο στρίψιμο, όσο και στην πίεση στα φρένα, χωρίς μάλιστα να αμαυρώνεται η εικόνα της άνεσης.

Μάλιστα, ίσως θα επιλέγαμε και καλύτερα υλικά τριβής για να βελτιώσουμε την αίσθηση των φρένων της J.Juan τα οποία έχουν την δύναμη και το δείχνουν στα απότομα φρεναρίσματα με δύναμη, σε πολύ γρήγορη οδήγηση. Και όλα αυτά, σε πολύ γρήγορο ρυθμό ''κυνηγιού'' με άλλους δημοσιογράφους, στις εξαιρετικές στροφές και διαδρομές στα πέριξ του St.Rafael και της Νίκαιας, με την άσφαλτο να μας καλεί να πλαγιάσουμε συνεχώς πιο κάτω.

CFMOTO_800NK__50-web.jpgΔιαφορές εκδόσεων

Η στιβαρότητα του πλαισίου, η γεωμετρία που βολεύει για σβέλτη βόλτα σε ορεινές διαδρομές σε συνδυασμό με την αργή κορώνα των Maxxis και διάσταση 180 πίσω, ήταν ένας εξαιρετικός συνδυασμός. Κάποια γλιστρήματα σε οριακές συνθήκες, αποδόθηκαν στις γρήγορες επαναφορές των αναρτήσεων, μιας και με άλλη μοτοσυκλέτα με πιο αργές ρυθμίσεις δεν υπήρχαν, αλλά θα θέλαμε να δούμε πως θα συμπεριφερόταν η μοτοσυκλέτα σωστά ρυθμισμένη και με καλύτερα ελαστικά. Ο μονόδρομος συμπλέκτης με σύστημα anti slip που ονομάζει η CFMOTO CF-SC συνέβαλλε στα κατεβάσματα σχέσεων χωρίς μπλοκάρισμα, ενώ το stabilizater τιμονιού που διαθέτουν και οι δύο εκδόσεις, εξάλειψε όποιο κούνημα σε σημείο να μην καταλαβαίνουμε την ύπαρξή του.

Ωστόσο, μην μπορώντας να δούμε την τελική των 220χ.α.ω. που αναφέρει η CFMOTO, μιας και η διαδρομή ήταν στριφτερή, είδαμε ότι ο κινητήρας δείχνει τα δόντια του μετατρέποντας άνετα το άνοιγμα του γκαζιού σε χιλιόμετρα, αλλά και πως όλο το σύνολο στέκεται αξιοπρεπώς, δεν κουράζει στην πολύωρη οδήγηση, είναι απολαυστικό στο τέλος της ημέρας. Και αυτό, είναι το ζητούμενο.

CFMOTO_800NK__43-web.jpgΚαι με την αλλαγή στην έκδοση Advance , διαπιστώσαμε αμέσως ότι η μεγάλη οθόνη είναι πολύ βολική γιατί σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις διαχωρισμό της με προβολή στο πάνω τμήμα ουσιαστικά μίας κανονικής μικρότερης οθόνης, και στο κάτω, εναλλακτικά το Navigator, τις κλήσεις του κινητού, ή ότι άλλο επιλέξεις. Η ευκολία με την οποία επιλέγεις προγράμματα ή πλοηγείσαι στο menu, αγγίζεις ότι θες πάνω της με το δάκτυλο (είναι touch) και την χρησιμοποιείς σαν tablet για να περιηγηθείς, αλλά και η συνδεσιμότητα με το κινητό και την εφαρμογή RIDE, αυξάνουν τις επιλογές για επαφή με την μοτοσυκλέτα.

Χαρακτηριστικά, μπορείς να δεις όλες τις λειτουργίες της, να κλειδώσεις ή ξεκλειδώσεις την κεντρική κλειδαριά / μαγνητικό κλειδί από το κινητό σου, χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλάς – το χρειάζεσαι μόνο για την τάπα του καυσίμου. Και βέβαια, να κάνεις αναβαθμίσεις αν και όποτε χρειαστεί, όπως και να περιορίσεις την ακτίνα δράσης της μοτοσυκλέτας, χρησιμοποιώντας την ως αντικλεπτικό. Η CFMOTO προσφέρει άλλωστε κι εδώ το TBOX ως έξτρα που αναβαθμίζει τις δυνατότητες.

Με το δεξί!

Ένα σημείο που αξίζει προσοχής και τα λεφτά του σίγουρα, είναι το QuickShifter με εξαιρετική λειτουργία τόσο στο ανέβασμα, όσο και στο κατέβασμα σχέσεων, αφού ουσιαστικά ξεχνάς τον συμπλέκτη, οδηγάς πιο άνετα, και ακούς αυτό το μοναδικό "σκάσιμο" της εξάτμισης στις αλλαγές σχέσεων.

Και αυτό, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, μιας και ο ήχος που ακούς, από το πανέμορφο και ψηλά τοποθετημένο τελικό εξαγωγής, είναι ''αγωνιστικός''. Τόσο δυνατός και οξύς ώστε να χορταίνουν τ' αυτιά σου, τόσο ήρεμος στις χαμηλές στροφές για να μην ενοχλεί. Και σίγουρα, δεν τίθεται θέμα αναβάθμισης της εξάτμισης, αφού τόσο από ήχο όσο και από εμφάνιση, υπερκαλύπτει!

CFMOTO_800NK__54-web.jpg

Έχοντας μία full ημέρα πάνω στη σέλα της CFMOTO 800NK, μόνο θετικά μπορούμε να δούμε. Τόσο από την εμφάνιση που σίγουρα είναι εντυπωσιακή, όσο και από την λειτουργικότητα, που μας έκανε να περάσουμε καλά. Με κατανάλωση που κυμάνθηκε ανάμεσα στα 5,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα με 5,7 /100 στις γρήγορες διαδρομές, με μία μάλλον σκληρή και μέτριας ποιότητας σέλα συνεπιβάτη, φαίνεται πως ελάχιστα είναι τα αρνητικά.

Η ''προσπάθεια'' των ασιατών να εισαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά σε μία τόσο σημαντική για κάποιες αγορές κατηγορία, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μία νέα μοτοσυκλέτα η οποία θέλει ελάχιστες λεπτομέρειες για να πούμε ότι είναι πάρα πολύ καλή, η οποία καταφέρνει να προσφέρει και παιχνίδι αλλά και ευκολία στην απλή καθημερινή οδήγηση.

Και σίγουρα είναι πολύ εύκολη και πολύ χρηστική.

Εξοπλισμένη πολύ καλά και στις δύο της εκδόσεις, με τιμές που θα συζητηθούν: Στα 7.790euro για την απλή που διαθέτει ηλεκτρονικές ρυθμίσεις χαρτογράφησης και Cruise Control και στα 8.290euro για την Advance με τον έξτρα εξοπλισμό (Οθόνη 8'', Quickshifter, μαγνητικό κλειδί), μπαίνει σίγουρα με το δεξί στην απαιτητική αυτή αγορά!

CFMOTO_800NK__45-web.jpg

 

Εξοπλισμός αναβάτη (Motomarket) 

Κράνος: MT Thunder 4

Τζάκετ: Nordcode Striker

Μποτάκια: Forma

Παντελόνι: Spidi Jeans

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής / Μοντέλο CFMOTO 800NK 
Αντιπρόσωπος MUVUS Greece
Τιμή (€) Από 7.790 ευρώ (Premium: 8.290 ευρώ)
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2K, Υ/Ψ, 1ΕΕΚ, 8 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 799
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 88 x 65,7
Συμπίεση 12,7
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Χειροκίνητος υγρού τύπου με τεχνολογία ολίσθησης/υποβοήθησης
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό
Κάστερ (°)  Δ/Α
Ίχνος (mm) 93
Μεταξόνιο (mm) 1.468
Ύψος σέλας (mm) 795
Μήκος (mm) 2.132
Πλάτος (mm) 810
Ύψος (mm) 1.158
Απόσταση εδάφους (mm) Δ/Α
Βάρος (kg, γεμάτο)   186
Ρεζερβουάρ (lt)  15
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά USD πιρούνι KYB με ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και συμπίεσης
Πίσω  Αμορτισέρ KYB με ρυθμίσεις προφόρτισης ελατηρίου και απόσβεσης επαναφοράς
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-17"
Πίσω  180/55-17"
   
Φρένα  
Μπροστά 2 δίσκοι 320 χιλιοστών, ακτινικές δαγκάνες J.Juan 4 εμβόλων, ABS
Πίσω Δίσκος 260 χιλιοστών, δαγκάνα J. Juan 2 εμβόλων, ABS
   
Εξοπλισμός 3 χαρτογραφήσεις ισχύος, οθόνη TFT 5 ιντσών, T-Box, συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο (Premium έκδοση: Οθόνη αφής TFT 8 ιντσών, keyless σύστημα εκκίνησης, τιμόνι αλουμινίου, quickshifter)
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  94/9.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  8,3/8.000
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 14:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Video Test Ride - CFMOTO 700 CL-X Sport Video Test – CFMOTO 800NK 2023 - Test ride »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon