.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 10:42

Αφιέρωμα - Τα νέα Α1 σκούτερ για το 2023

Η κολεξιόν σκούτερ συμβατών με διπλώματα οδήγησης Α1 ενισχύθηκε για το 2023 με αρκετά νέα και ανανεωμένα μοντέλα, βενζινοκίνητα και ηλεκτρικά.

Ως η εισαγωγική κατηγορία διπλωμάτων στον κόσμο των δικύκλων, η Α1 κατέχει εξέχουσα σημασία για τους κατασκευαστές από τη στιγμή που θεσπίστηκε. Η θέση της ωστόσο ενισχύθηκε περαιτέρω με μια ακόμη νομοθετική πράξη που προέβλεπε την ισοδυναμία διπλωμάτων οδήγησης δικύκλου Α1 με αυτοκινήτου (Β), κάτι που πολλαπλασιάζει τη δυνητική δεξαμενή πελατών για τα 125άρια.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι η βασική αιτία για την οποία στον κόσμο των 125 cc και 15 hp (11 kW) εξέχουσα θέση κρατούν τα σκούτερ, καθώς η ευκολία της αυτόματης μετάδοσης και οι πρακτικές τους πλευρές (προστατευμένα πόδια από τον καιρό, αποθηκευτικοί χώροι) προφανώς λειτουργούν πολύ πιο φιλικά σε οδηγούς αυτοκινήτων δίχως μοτοσυκλετιστική εμπειρία, παρά από δίκυκλα με συμπλέκτη.

burgman street125 1

Η κολεξιόν του 2023 φέρνει μερικά νέα μοντέλα στην πιάτσα, περιλαμβάνει ακόμη πολλές αλλαγές σε υπάρχοντα σκούτερ, ενώ αναδεικνύει και την εντεινόμενη τάση προς τον εξηλεκτρισμό.

Στα παραδοσιακά βενζινοκίνητα νέα μοντέλα ξεχωρίζει το νέο σκούτερ της SYM, ADX125, με on-off σχεδίαση και διαθέσεις, καθώς και το επίσης νέο Burgman Street 125EX, ενώ οι νεωτερισμοί του 2023 περιλαμβάνουν ακόμη το Malaguti Madison 125 που αναμένεται εντός της χρονιάς και στην Ελλάδα, καθώς κι τη νέα Lambretta X125.

honda em1 e 1

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το ηλεκτρικό μέτωπο, καθώς η MV Agusta αποκάλυψε πως ετοιμάζει το πρώτο της σκούτερ, που θα είναι ηλεκτρικό, εξελιγμένο σε συνεργασία με την KYMCO και θα λέγεται Ampelio.

Ανάλογα μεγάλη είδηση είναι η εμφάνιση του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της Honda για τις αγορές της Ευρώπης, EM1 e: .

Τέλος, μια νέα εταιρεία κάνει την εμφάνισή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, η Zeeho, που έχει ενδιαφέρον και για την Ελλάδα καθώς αποτελεί την ηλεκτρική πτέρυγα της CFMOTO.

Πάμε στη συνέχεια να δούμε τα νέα και ανανεωμένα σκούτερ προδιαγραφών Α1 για το 2023, κατά αλφαβητική σειρά κατασκευαστών.

Daytona Ravida 125

daytona ravida 125

Το νέο σκούτερ της Daytona συνδυάζει φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία με κλασικές γραμμές που παραπέμπουν σε πιο Avant Garde αισθητική.

Ο τετράχρονος, αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του αποδίδει 9.5 ίππους με κατανάλωση μόλις 2.6L/100km. Αυτό μεταφράζεται σε μία αυτονομία της τάξης των 230 χιλιομέτρων, καθιστώντας το Ravida ένα από τα πιο οικονομικά scooters της κατηγορίας του. Επιπλέον, το σύστημα εκκίνησης του κινητήρα περιλαμβάνει μίζα και μανιβέλα, ενισχύοντας το χρηστικό προφίλ του.

Αντίστοιχη προσοχή δόθηκε και στον εξοπλισμό του scooter της Daytona, με το πακέτο των φρένων να αποτελείται από ένα δισκόφρενο μπροστά και ένα ταμπούρο πίσω, σε συνδυασμό με σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS).

H LCD oθόνη του Ravida 125 προβάλλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με ευανάγνωστες ενδείξεις, ενώ τη χρηστική πλευρά ενισχύουν ο γάντζος πίσω από την ποδιά και το ντουλαπάκι που κλειδώνει, όπως και η θύρα φόρτισης USB, στην αριστερή πλευρά κάτω από το τιμόνι. Η πολύ κομψή και όμορφη αλουμινένια σχάρα συμπληρώνει τις δυνατότητες μεταφοράς του Ravida, χωρίς να αφαιρεί πόντους από το ιδιαίτερο στιλ του.

Το Ravida 125 μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου, ενώ η τιμή του έχει καθοριστεί στα €1.895.

Honda Forza 125

honda forza 125

Έχοντας δεχθεί σημαντικά αλλαγές στο μοντέλο 2021, με μεγαλύτερη κατά 40 χιλιοστά διαδρομή στην ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θύρα φόρτισης USB-C, LED φώτα, κ.α., το μοντέλο του 2023 δέχεται νέα σχεδίαση στο μπροστινό τμήμα με στοιχεία που έρχονται απευθείας από το Forza 750. Το νέο μπροστινό τμήμα περιλαμβάνει και νέο φωτισμό LED ενώ νέος είναι και ο πίνακας οργάνων, με μία μίξη αναλογικού οργάνου και ψηφιακού.

Διατηρεί όλα τα στοιχεία που το έκαναν γνωστό με την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα να διανύει πλέον 180 χιλιοστά διαδρομής καλύπτωντας και ψηλούς αναβάτες, το σύστημα smart key να μην απαιτεί κλειδί για όλες τις λειτουργίες, και τον τεράστιο χώρο κάτω από τη σέλα να φιλοξενεί δύο κράνη.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός που έχουμε δει και στα άλλα scooter της Honda, SH125i, PCX 125, με το σύστημα Honda Selectable Torque Control να επεμβαίνει για αποφυγή γλιστρήματος.

Το νέο Forza 125 θα παράγεται σε τέσσερις χρωματικές επιλογές, γκρι Matt Cynos Gray Metallic, γκρι Pearl Falcon Gray, μπλε Matt Pearl Pacific Blue και κόκκινο Matt Carnelian Red Metallic.

Παράλληλα, για το 2023 θα έχουμε μία ονόματι "Special Edition" έκδοση σε χρωματισμό Matt Cynos Gray Metallic με κόκκινους τροχούς, λογότυπα και λεπτομέρειες, αλλά και μαύρα μαρσπιέ και χρωμιωμένα πατήματα στο πάτωμα.

Honda PCX 125

honda pcx 125

Το 2021 ήταν η μεγάλη χρονιά του PCX, καθώς άλλαξε ριζικά με νέο κινητήρα και πλαίσιο, ενώ ο εξοπλισμός του έγινε εξόχως ανταγωνιστικός για τα δεδομένα τη κατηγορίας με την προσθήκη HSTC (traction control) στο πακέτο με τον εξαιρετικό κινητήρα eSP+ και το σύστημα Idling Stop.

Για το 2023 η Honda αρκείται στο να ανανεώσει λίγο τη χρωματική παλέτα του PCX125, η οποία θα έχει τέσσερεις επιλογές την επόμενη χρονιά. Διατηρούνται τα λευκό (Pearl Jasmine White) και μαύρο (Matt Galaxy Black Metallic), ενώ καταργούνται το κόκκινο και το γκρι.

Το δεύτερο θα δώσει τη θέση του σε ένα γκρίζο χρώμα, Pearl Jupiter Gray, ενώ δίπλα του έρχεται μια μπλε έκδοση (Matt Suit Blue Metallic).

Honda SH 125i

honda sh125

Tα αδελφάκια SH125i και SH150i συνεχίζουν στο 2023 χωρίς ουσιαστική αλλαγή στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, ωστόσο οι χρωματικές επιλογές θα είναι έξι τη νέα χρονιά.

Και για τους δύο κυβισμούς, τα μικρά SH θα είναι διαθέσιμα στα εξής νέα χρώματα: γκρι (Pearl Falcon Gray), λευκό (Mat Pearl Cool White), μπλε (Mat Pearl Pacific Blue), καθώς και στο προϋπάρχον μαύρο (Pearl Nightstar Black).

Honda Vision 110

honda vision 110

Μπορεί να ποντάρει στην οικονομική του τιμή και την απλότητα, ωστόσο μετά την αναβάθμιση του 2021 μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται πως φορά τον εξελιγμένο eSP κινητήρα της Honda με Idling Stop και να διαφημίζει την πρακτική του πλευρά με τον keyless χειρισμό του.

Το Vision 110 συνεχίζει ως έχει και στο 2023, με τη Honda να μην κάνει αλλαγές τεχνικής φύσης στην υπάρχουσα βάση όπου πρωταγωνιστεί ο εξαιρετικά οικονομικός αερόψυκτος μονοκύλινδρος 109 cc με απόδοση 8.7 ίππων.

Κανείς πάντως δε θα πει όχι σε μια ανανέωση της εμφάνισης, όπως αυτή μετουσιώνεται εδώ σε δύο νέους χρωματισμούς. Δίπλα στις σταθερές αξίες, δηλαδή τα υπάρχοντα λευκό (Pearl Jasmine White) και μαύρο (Matt Galaxy Black Metallic), για το 2023 προστίθενται δύο ακόμη σοβαρές αποχρώσεις: γκρι (Pearl Jupiter Gray) και μπλε (Matt Suit Blue Metallic).

Lambretta X125

lambretta x125

Τον περασμένο Ιούνιο η Lambretta αποκάλυψε δύο νέα σκούτερ που ουσιαστικά δημιουργούν δύο νέες οικογένειες μοντέλων. Οι G350 και Χ300 συνοδεύουν την επέτειο 75 ετών της εταιρείας και αποτελούν τους γενάρχες δύο νέων σειρών που έρχονται να εμπλουτίσουν τη γκάμα της Lambretta δίπλα στη γνωστή μας οικογένεια V.

Στο Μιλάνο παίχτηκε ένα νέο επεισόδιο στην αναπτυξιακή αυτή πορεία, καθώς η φαμίλια Χ αποκτά ένα νέο μέλος, το Χ125, που έρχεται να της ανοίξει την πόρτα της Α1.

Το Χ125 ακολουθεί τη σιλουέτα και λογική του Χ300, με κινητήρα μονοκύλινδρο 124 cc με μέγιστη απόδοση 14 ίππων στις 9,500 rpm, φορά δισκόφρενα μπρος-πίσω με υποστήριξη δικάναλου ABS, LED φώτα και keyless εκκίνηση.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι άνθρωποι της Lambretta στη EICMA, η νέα σειρά Χ300 και Χ125 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στην αγορά την Άνοιξη του 2023.

Malaguti Madison 125

malaguti madison 125

Ένα όνομα από τα παλιά, το Madison 125 επέστρεψε στη νέα οικονομικώς ασφαλή πραγματικότητα της Malaguti υπό το KSR Group, εμπλουτίζοντας τη γκάμα της με ένα ακόμη σκούτερ Α1 που ξεχωρίζει από το GT κορμί του, δίπλα στο πιο σπορτίφ ντουέτο των Mission 125 και 200.

Κινείται με μονοκύλινδρο τετραβάλβιδο υγρόψυκτο κινητήρα 124.8 cc που αποδίδει 12 hp για ονομαστική τελική ταχύτητα 100 km/h.

Κυλά σε τροχούς 14 ιντσών, ζυγίζει 147 κιλά με το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων γεμάτο και για το 2023 θα διατεθεί σε τρία χρώματα: Neve White (λευκό), Toro Black (μαύρο) και Albero Green (πράσινο).

Motron Ideo 125

motron ideo 125

Το Ideo 125, όπως και το μικρότερο αδελφάκι του στα 50 cc, έχει σχεδιαστεί σε ρετρό βάση με στοιχεία που θυμίζουν λίγο τη σιλουέτα της Vespa, και είναι κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί κάθε ανάγκη καθημερινής μετακίνησης.

Κινείται από έναν τετράχρονο μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα 125 cc με μέγιστη ισχύ 7.1 hp στις 7,500 rpm και μέγιστη ροπή 0.8 kgm στις 6,000 rpm, τροφοδοτούμενο από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 5 λίτρων, με το οποίο γεμισμένο το συνολικό βάρος του σκούτερ είναι μόλις 107 κιλά.

Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών μπροστά και πίσω, σταματά με δισκόφρενο 190 mm μπροστά και ταμπούρο πίσω, ενώ τα φρένα του συνδυάζονται με το σύστημα CBS. Με το χαμηλό ύψος σέλας στα 780 mm, το Ideo 125 είναι φιλόξενο για αναβάτες κάθε αναστήματος.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 80 km/h και η ονομαστική του κατανάλωση ανακοινώνεται στα 2.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, προσφέροντας μια πολύ οικονομική λύση μετακίνησης.

Εξίσου οικονομικό είναι και στην απόκτησή του, καθώς το Ideo 125 κοστίζει €1,999 στη χώρα μας και είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, ασημί και μαύρο, από την αποκλειστική αντιπρόσωπο της Motron, KSR Hellas.

Peugeot Django 125 Evo

peugeot django 125 evo

Έχοντας πια αρκετά χρόνια στην αγορά, το Django ανανεώνεται για το 2023 με την έκδοση Evo, στην οποία η μεγάλη διαφορά έγκειται στη σχεδίαση, η οποία πλέον είναι πιο αιχμηρή από πριν.

H Peugeot θα κυκλοφορήσει το Django 125 Evo σε δύο εκδόσεις, την αερόψυκτη Active (ή AC) και την υγρόψυκτη Allure (ή LC), με βασική διαφοροποίηση στην απόδοση. Το αερόψυκτο μονοκύλινδρο μοτέρ των 125 cc αποδίδει 10.6 hp στις 7,000 rpm και 1 kgm στις 5,500 rpm, ενώ το LC προσφέρει το κάτι παραπάνω με 12.9 hp στις 8,500 rpm και 1.2 kgm στις 6,500 rpm.

Κατά τα λοιπά οι δύο εκφάνσεις του νέου Django 125 Evo μοιράζονται κοινή σχεδίαση και μηχανική βάση, με τροχούς 12 ιντσών, ύψος σέλας στα φιλικότατα 778 χιλιοστά και βάρος 134 κιλών.

Μια τελευταία διαφορά συναντάμε στα όργανα των δύο εκδόσεων, καθώς η αερόψυκτη Active θα φορά οθόνη LCD, ενώ η υγρόψυκτη Allure μια έγχρωμη TFT με συνδεσιμότητα Bluetooth.

Η Peugeot ανακοινώνει πως το ανανεωμένο Django 125 Evo θα αρχίσει την εμπορική του πορεία στις αγορές του κόσμου από τρίτο τρίμηνο του 2023, δηλαδή από το Καλοκαίρι και μετά.

Suzuki Burgman Street 125EX

suzuki burgman street 125 ex

Το νέο Burgman εισάγει για πρώτη φορά σε σκούτερ ή μοτοσυκλέτα Suzuki την τεχνολογία κινητήρα Suzuki Eco Performance Alpha (SEP-α). Με την προσθήκη του νέου Engine Auto Stop-Start (EASS) και του νέου Silent Start System, το SEP-α βελτιώνει την εμπειρία οδήγησης ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει νέα επίπεδα οικονομίας καυσίμου και αθόρυβης λειτουργίας.

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας 124 cc αποδίδει μέγιστη ιπποδύναμη 8.4 hp στις 6,500 rpm και μέγιστη ροπή 10.0 Nm στις 5,500 rpm, ενώ δηλώνει ιδιαίτερα οικονομικός σε βενζίνη: με τα 5.5 λίτρα που χωρά το ρεζερβουάρ υπόσχεται αυτονομία έως 289 χιλιόμετρα.

Ο αποθηκευτικός χώρος των 21,5 λίτρων κάτω από τη σέλα παρέχει βολικό χώρο για τσάντες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι θήκες αριστερά και δεξιά κάτω από το τιμόνι προσφέρουν βολική αποθήκευση για μικρά αντικείμενα που μπορεί να θέλετε να έχετε κοντά σας. Μια εύχρηστη πρίζα USB 2Α που βρίσκεται μέσα στην αριστερή θήκη σάς επιτρέπει επίσης να επαναφορτίζετε το smartphone σας ενώ οδηγείτε.

Στα χαρακτηριστικά του Burgman Street 125EX συναντάμε:

  • Υγρό βάρος μόλις 112 κιλά
  • Τροχοί 12 ιντσών
  • Suzuki Easy Start System
  • Εκκίνηση με μίζα και μανιβέλα
  • LED φωτιστικά σώματα και φλας
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων με φωτιζόμενη οθόνη LCD
  • Ένδειξη Suzuki Eco Drive Indicator στο ταμπλό οργάνων ανάβει όταν το scooter οδηγείται με αποδοτικό τρόπο και βοηθά τον αναβάτη να μάθει τεχνικές για τη μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου.

Το Burgman Street 125EX αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του 2023.

SYM ADX125

sym adx 125

Το νέο ADX125 είναι ένα crossover σκούτερ, δηλαδή συνδυάζει μια κυρίως ασφάλτινη βάση με εμφάνιση adventure. Κάτω από τα περίτεχνα πλαστικά του κουστούμια κρύβεται ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος τετραβάλβιδος κινητήρας που γνωρίζουμε ήδη από μοντέλα όπως το Jet X 125.

Με μέγιστη απόδοση 12.5 hp στις 8,000 rpm και 1.2 kgm στις 6,500 rpm, το νέο σκούτερ κυλά σε τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω ντυμένους με λάστιχα για ελαφριά on-off χρήση.

Στον εξοπλισμό του διακρίνεται το σύστημα traction control – που φέτος έχει προστεθεί στο μεγαλύτερο μέρος της γκάμας της SYM, οθόνη έγχρωμη TFT 5 ιντσών με αυτόματη ρύθμιση ημέρας και νύχτας (λευκό και μαύρο υπόβαθρο), keyless έλεγχο δεύτερης γενιάς, παροχή γρήγορης φόρτισης QC3.0, όλα τα φώτα του είναι LED, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου χωρά 15 λίτρα.

Σταματά με δύο δισκόφρενα, 260 mm με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και 230 mm πίσω, ενώ προσθέτει το κάτι παραπάνω (που δεν είναι υποχρεωτικό στην Α1) με τη μορφή δικάναλου ABS.

SYM Jet X 125

sym jet x 125

Στην αθλητικότερη γωνιά των Α1 σκούτερ της SYM, το Jet X μας είναι γνωστό από την πορεία του στην ελληνική αγορά και τώρα στο Μιλάνο παρουσιάστηκε η επόμενη μέρα του με μερικές πολύτιμες προσθήκες.

Η σημαντικότερη εξ αυτών ακούει στο σύστημα ασφαλείας traction control, το οποίο εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο στη γκάμα της SYM φέρνοντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για την πρόσφυση του πίσω τροχού – και την ηρεμία στο πίσω μέρος μέρος του μυαλού.

Μια ακόμη προσθήκη αφορά στον πρακτικό τομέα, με σύστημα Keyless που αναβαθμίζεται στην έκδοση 2.0.

Τέλος, οι αλλαγές για το 2023 περιλαμβάνουν νέο κάλυμμα σέλας με κόκκινες ραφές και διαφορετικά σχέδια στο μαύρο δέρμα, καθώς και ένα νέο προστατευτικό κάλυμμα για το τελικό της εξάτμισης.

SYM Jet 14 EVO

SYM JET14 EVO

Το σκούτερ με τροχούς 14 ιντσών εμφανίστηκε φρεσκαρισμένο σε σχεδίαση και εξοπλισμό, στην έκδοση των 125 και 150 cc. Η νέα έκδοση EVO παρουσιάστηκε με νέα όψη, καθώς το μπροστινό μέρος έχει επανασχεδιαστεί και πλέον φορά LED φώτα.

Το ρεζερβουάρ που χωρά 7.2 λίτρα βενζίνης έχει μεταφερθεί στο μέσο του πλαισίου, έτσι η τάπα του μεταφέρεται μπροστά και αυτό διευκολύνει τον ανεφοδιασμό, καθώς δε χρειάζεται πια να σηκωθεί η σέλα, με επιπρόσθετο όφελος τον περισσότερο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα.

Στα όργανά του πρωταγωνιστεί πλέον μια ευανάγνωστη, μεγάλη LCD οθόνη, ο χειρισμός περνά σε ένα σύστημα με απομακρυσμένο κλειδί, το νέας γενιάς keyless 2.0, στο οποίο υπάρχει πλέον και η πρόβλεψη για emergency ignition, δηλαδή να μπορεί να εκκινήσει ο κινητήρας ακόμη και όταν η μπαταρία του ασύρματου κλειδιού είναι πολύ πεσμένη.

Τέλος, οι αλλαγές στο Jet 14 EVO του 2023 περιλαμβάνουν ακόμη νέας σχεδίασης σχάρα φόρτωσης στο πίσω μέρος του σκούτερ με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη, καθώς και αναβαθμισμένη παροχή Quick Charge 3.0 (QC3.0) για ακόμη ταχύτερη φόρτιση συσκευών.

SYM Symphony Cargo

sym symphony cargo

Μία και μόνη αλλαγή σημειώνεται στο νέο Symphony Cargo που παρουσίασε η SYM στο Μιλάνο, μα είναι πολύ σημαντική.

Ο λόγος για τη νέα μπροστινή σχάρα που προστέθηκε στο επαγγελματικό alter ego του δημοφιλέστατου σκούτερ, χάρη στην οποία η μεταφορική ικανότητά του αυξάνεται δραματικά στα 65 κιλά.

Η τοποθέτηση της σχάρας μπροστά σήμαινε και την ανάγκη για ένα νέο μπροστινό φως, έτσι η SYM επέλεξε έναν στρογγυλό προβολέα που στηρίζεται πάνω της.

Η αλλαγή αυτή αφορά και τις δύο εκδόσεις που κατασκευάζει η SYM, σε 50 και 125 κυβικά εκατοστά, ενώ κατά τα λοιπά το Symphony Cargo δεν έχει αλλαγές,

Vespa 946 10° Anniversario

vespa 946 10 anniversario

Η Piaggio γιορτάζει τη 10η επέτειο από την παρουσίαση της ξεχωριστής Vespa 946 με μια συλλεκτική έκδοση που θα διατεθεί σε μόνο 1,000 αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Ξεχωρίζει από μια νέα απόχρωση βασισμένη στο κλασικό πράσινο της Vespa και διακοσμείται με έναν λαγό που θυμίζει ασιατικό καρτούν. Ο λόγος γι’ αυτήν την επιλογή πηγάζει από το σεληνιακό ημερολόγιο, βάσει του οποίου το 2023 είναι η χρονιά του λαγού και μάλιστα η Vespa δηλώνει πως θα παράγει ένα τέτοιο μοντέλο κάθε χρόνο για τα επόμενα 12 χρόνια.

Μια ακόμη διαφοροποίηση στη Vespa 946 10° Anniversario αφορά τη σέλα, η οποία καλύπτεται από υλικά δύο διαφορετικών υφών, ραμμένα στο χέρι με βελόνα και κλωστή, όπως και τα γκριπ.

Η τεχνική της βάση παραμένει η γνωστή, με μονοκύλινδρο αερόψυκτο τριβάλβιδο κινητήρα 125 cc με απόδοση 11.4 hp.

Vespa GTS125

vespa gts

Η στυλιστική εξέλιξη της GTS είναι εμφανής, με τη μαγική ισορροπία μεταξύ παράδοσης και μοντέρνου στυλ να έχει διατηρηθεί στις γραμμές της. Η χαρακτηριστική “γραβάτα” του εμπρός μέρους της ποδιάς είναι νέας σχεδίασης, ομοίως και τα μεταλλικά, πλευρικά προφίλ, τα οποία είναι διαθέσιμα σε διάφορα φινιρίσματα, ενώ όλα τα φώτα είναι LED.

Ανασχεδιασμένο είναι και το πίσω μέρος, με νέα πλευρικά καλύμματα, νέα βάση πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας και νέου σχήματος φώτα.

Νέας σχεδίασης είναι και οι καθρέπτες και το τιμόνι που πλέον είναι πιο φαρδύ και πιο εργονομικό. Διαθέτει keyless σύστημα και νέα όργανα να περιλαμβάνουν ακόμη περισσότερες πληροφορίες. Η σέλα είναι επίσης νέα, πιο άνετη και σχεδιασμένη για πιο εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος.

Η νέα Vespa GTS φορά μια καινούργια μπροστινή ανάρτηση που προσφέρει καλύτερο χειρισμό και μέγιστη απορρόφηση κραδασμών, ισχυρότερο σύστημα πέδησης επίσης νέας σχεδίασης, ενώ το σύστημα ABS και ο έλεγχος πρόσφυσης διατίθενται στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος.

Στη σειρά περιλαμβάνονται τέσσερις εκδόσεις, οι οποίες διαφέρουν σε εξοπλισμό και χρώματα (συνολικά 14 διαθέσιμα χρώματα).

Η νέα Vespa GTS διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρα: ο 300 hpe αποδίδει 24 ίππους και είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε Vespa παραγωγής, ενώ ο i-get 125 διαθέτει σύστημα Start & Stop και συνδυάζει εξαιρετική απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Vespa Primavera Color Vibe

vespa primavera color vibe

Η Vespa Primavera εμπλουτίζεται με την παραλλαγή Color Vibe, η οποία θα ενταχθεί σε όλες τις εκδόσεις κυβισμού, από τα 50 ως τα 150 cc. Βασικό της χαρακτηριστικό είναι διχρωμία, η οποία θα προσφέρεται σε δύο βάσεις, πορτοκαλιά ή λευκή, αμφότερες με γαλάζιες λεπτομέρεις στη απόχρωση Ottanio.

Οι διακοσμήσεις της κλασικής “γραβάτας” στην ποδιά είναι επίσης σε Ottanio, όπως και οι αποκλειστικοί τροχοί, οι οποίοι έχουν γυαλιστερό, μεταλλικό φινίρισμα και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Vespa Primavera Color Vibe.

Μια ακόμη απόδειξη της υψηλής αισθητικής που χαρακτηρίζει τη Vespa είναι η σπορ, μαύρη διακόσμηση στον προβολέα και το πίσω φως, αλλά και το προφίλ που εκτείνεται κατά μήκος της ποδιάς, το έμβλημα στο μπροστινό φτερό, το ελατήριο και το προστατευτικό της μπροστινής ανάρτησης, η χειρολαβή του συνεπιβάτη και το κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης. Η σέλα είναι μαύρη με ανθρακί ραφές.

Voge SR125 GT

voge sr 125 gt

Συνεχίζει να μεγαλώνει και να πολλαπλασιάζει τα μοντέλα του στόλου της η Voge, καθώς πέρυσι στην EICMA παρουσίασε το πρώτο της σκούτερ και φέτος τα πρώτα της 125άρια.

Το SR4 Max είχε ανοίξει τον χορό των σκούτερ για τη Voge πέρυσι στο Μιλάνο και φέτος απέκτησε ένα μικρότερο αδελφάκι, ξανά στην ίδια ιταλική έκθεση.

Το SR125 GT είναι μάλλον ξεκάθαρο από το όνομά του, ένα μικρό GT σκούτερ που συνδυάζει ένα κορμί λογικών διαστάσεων ώστε να μην είναι δύσχρηστο ακόμη και στην πιο μποτιλιαρισμένη πόλη, αλλά να παραμένει άνετο και με καλή αεροδυναμική προστασία.

Ο κινητήρας του αποδίδει περίπου 11 άλογα για 135 υγρά κιλά και ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει traction control, δικάναλο ABS και φώτα προειδοποίησης έκτακτου φρεναρίσματος, αλλά εκεί που θα δίνει όλα είναι στις ηλεκτρονικές πολυτέλειες.

Ο έλεγχός του γίνεται με ασύρματο κλειδί (keyless), η μονόχρωμη οθόνη LCD που διαθέτει είναι εξοπλισμένη με κιτ συνδεσιμότητας Bluetooth και μπορεί να προβάλει πολλές πληροφορίες από το τηλέφωνο, ως και οδηγίες πλοήγησης, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι η μπροστινή κάμερα που βρίσκεται ανάμεσα στους προβολείς και μπορεί να καταγράφει τη διαδρομή από την πιο προνομιούχο θέση!

Το νέο SR125 GT αναμένεται στην Ελλάδα στο δεύτερο μισό του 2023.

Yamaha NMAX 125

yamaha nmax

Ένα από τα αγαπημένα σκούτερ της ελληνικής αγοράς, το ΝΜΑΧ ανανεώθηκε σε μεγάλο βαθμό το 2021 εμπλουτίζοντας δραματικά τον εξοπλισμό του με στοιχεία όπως Smart Key, ενσωματωμένη συνδεσιμότητα Bluetooth στην LCD οθόνη του και σύστημα Start & Stop.

Διαθέσιμο σε 125 και 155 cc, χρησιμοποιεί έναν κινητήρα τεχνολογίας Blue Core, δηλαδή εξαρχής σχεδιασμένο για οικονομία τόσο σε κατανάλωση όσο και σε εκπομπές ρύπων.

Για το 2023 η Yamaha παρουσίασε δύο νέα χρώματα για αμφότερες τις εκδόσεις κυβισμού ΝΜΑΧ, Deep Blue (μπλε) and Ruby Red (κόκκινο).

Zontes M125

zontes m125

Το Μ125 ακολουθεί πιστά τα σχεδιαστικά πρότυπα του Μ310, με τις δυναμικές γραμμές και την επιθετική εμφάνιση, καθώς διαστάσεις και θέση οδήγησης παραμένουν ίδιες.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας των 124.6 κυβικών αποδίδει 14.6 ίππους και 1.3 kgm ροπής, με την τροφοδοσία να γίνεται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού. Παράλληλα, τα επίπεδα της κατανάλωσης φτάνουν στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12 λίτρων, μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία που ξεπερνά τα 450 χιλιόμετρα!

Όπως το Μ310 έτσι και το Μ125 διαθέτει έναν κορυφαίο και από τους πλουσιότερους εξοπλισμούς της κατηγορίας, με LED φωτιστικά σώματα, κοντή φιμέ ζελατίνα που ρυθμίζεται ηλεκτρικά και ηλεκτρικό κεντρικό κλείδωμα χάρη στην keyless τεχνολογία που διαθέτει.

Εξοπλίζεται ακόμη με έγχρωμη οθόνη τεχνολογίας IPS με αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας και τέσσερα θεματικά interfaces, διπλή θύρα φόρτισης USB QC3.0 στο αριστερό ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι και αισθητήρες πίεσης ελαστικών (TPMS).

Το πακέτο των αναρτήσεων του Μ125 αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 35mm και 105mm διαδρομής και από δύο αμορτισέρ πίσω, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, 160 mm, αποτελεί επίσης ένα μεγάλο σύμμαχο στην αναμέτρηση με τις κακοτεχνίες των δρόμων.

Τα φρένα είναι ίδια ακριβώς με του μεγαλύτερου Μ310, με τους δίσκους των 265mm και την ύπαρξη ABS. Το Ζοντες Μ125 μάλιστα, είναι από τα λίγα σκούτερ 125cc που διαθέτουν δικάναλο ABS.

Η τιμή του Μ125 έχει καθοριστεί στα 3.595€, ενώ μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα αυτοκινήτου.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Fantic Electric

fantic electric

Το Fantic Electric είναι ένα σκούτερ με επίπεδο χώρο για τα πόδια του οδηγού, ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, ανεμοθώρακα, μεγάλη τουλάχιστον εμφανισιακά σέλα για δύο άτομα και σχάρα φόρτωσης.

Εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα κινητήρα και μετατροπέα της E-power – μιας εταιρείας που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ της Dellorto και της Energica – και συναρμολογείται στα εργοστάσια της Motori Minarelli στη Μπολόνια.

Ο κινητήρας έχει μέγιστη ισχύ 4 hp, παίρνει ισχύ από δύο μπαταρίες των 2.2 kWh η καθεμία και μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 45 km/h (με μία μπαταρία) ή 65 km/h (με τις δύο μπαταρίες). Η αυτονομία του είναι πάνω από 100 χλμ.

Το νέο e-scooter Fantic ξεχωρίζει επίσης για την πρωτοποριακή σχεδίαση, που χαρακτηρίζεται από ένα εκλεπτυσμένο πλαίσιο αλουμινίου, χάρη στο οποίο ζυγίζει μόλις 79 κιλά (ξηρό βάρος συν 12 κιλά ανά μπαταρία).

Honda EM1 e:

honda em1 e

Η Honda παρουσίασε στην έκθεση EICMA 2022 το πρώτο της ηλεκτρικό scooter για την αγορά της Ευρώπης. Η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2023 και είναι το πρώτο από τα 10 ή περισσότερα αναμενόμενα ηλεκτρικά μοντέλα που θα ενταχθούν στην γκάμα των δύο τροχών μέχρι το 2025.

Το EM1 e ανήκει στην κατηγορία των μικρών scooter για εύκολη μετακίνηση στην πόλη, με ένα συμπαγές σύνολο με χαμηλό πάτωμα που δείχνει φιλικό για οδήγηση από κάθε σωματότυπο αναβάτη. Ιδανικό για μικρές αποστάσεις στην πόλη, στην δουλειά αλλά και για οδήγηση από φοιτητές - όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου, κινείται από το Honda Mobile Power Bank το οποίο προσφέρει μέσω μίας φόρτισης αυτονομία πάνω από 40 χιλιόμετρα.

Είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει με όλες τις θερμοκρασίες, υγρασία και κραδασμούς, και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για φόρτιση στο σπίτι. Αναφορά σχετικά με επιδόσεις και τελική ταχύτητα ή άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχουν ακόμη.

MV Agusta Ampelio

mv agusta ampelio

Το Ampelio είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter, νεορετρό στην εμφάνιση και σύγχρονο στον εξοπλισμό, το οποίο αντλεί έμπνευση από το στυλ των μοντέλων CGT και Ovunque της δεκαετίας του 1950.

Σχεδιασμένο από τον Ρώσο σχεδιαστή Maksim Ponomarev, το Ampelio θα κατασκευαστεί από την,
εμπειρότερη στα σκούτερ, KYMCO και ως βάση του θα είναι το S7, που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο στην EICMA.

Έτσι, στο Ampelio συναντάμε δύο μπαταρίες Ionex 1,7 kWh, που μπορούν να αφαιρεθούν, να αντικατασταθούν και να φορτιστούν στο σπίτι, προσφέροντας αυτονομία άνω των 85 χλμ. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα είναι στα 4,1 kW, με peak στα 7,2 kW, με τις προαναφερθείσες τιμές να καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινής αστικής μετακίνησης σε ένα άκρως οικονομικό πλαίσιο.

Το βάρος με τις δύο μπαταρίες τοποθετημένες κάτω από το κάθισμα είναι στα 121 κιλά, με την παρουσία τους να μην επηρεάζει τη χωρητικότητα φορτίου, γεγονός που επιτρέπει την αποθήκευση ενός αναποδογυρισμένου κράνους.

Στα πιο tech του πράγματος, έχουμε δύο Riding Modes, κανονική και sport, ηλεκτρική κλειδαριά τιμονιού και λειτουργία χωρίς κλειδί όλων των λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος της σέλας. Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, το combined ABS είναι η λογική επιλογή, με το πρωτότυπο να είναι βάση για επίσης διάφορα αξεσουάρ που είναι αφιερωμένα στην αστική χρήση και στις μετακινήσεις.

Το αν και πότε το ιδιαίτερο πρωτότυπο θα βρει το δρόμο της παραγωγής παραμένει άγνωστο.

Peugeot E-Streetzone

peugeot e streetzone

Η γαλλική φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει το e-Lidux και μάλιστα έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην προώθησή του χρησιμοποιώντας για την επικοινωνία του ως «πρεσβευτή» τον διάσημο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Το νέο της ηλεκτρικό σκούτερ, E-Streetzone, αναμένεται να έχει αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση (στην Eco mode). Για να καταπολεμήσει το «άγχος της φόρτισης» η Peugeot θα δίνει τη δυνατότητα και δεύτερης μπαταρίας, αφού αυτή είναι αφαιρούμενη για φόρτιση. Αυτή η δεύτερη μπαταρία θα είναι μικρότερη και θα προσφέρει +50 χιλιόμετρα, αλλά θα καταλαμβάνει τον χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα.

Το σκούτερ θα διαθέτει το app Free2Move, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να προγραμματίσει την διαδρομή του ώστε να γνωρίζει από πριν σε ποιο σημείο της θα χρειαστεί φόρτιση.

Piaggio 1

piaggio 1 active

Το ηλεκτρικό σκούτερ Piaggio 1 εμφανίστηκε ανανεωμένο στην EICMA 2022, με περισσότερη δύναμη, φρέσκα χρώματα και πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη οργάνων, φωτισμό full LED και keyless σύστημα.

Το Piaggio 1 ξεχωρίζει επίσης χάρη στον μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος jet.

Χάρη στις σημαντικές αλλαγές που έγιναν, ο ηλεκτροκινητήρας που έχει τοποθετηθεί στον πίσω τροχό των μοντέλων Piaggio 1 παρέχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε ταχύτερη και ευκολότερη οδήγηση στο αστικό οδικό δίκτυο όπου κυριαρχούν οι συχνές στάσεις και εκκινήσεις, καθώς και οι πολλές ανηφόρες.

Η έκδοση Piaggio 1 περιορίζεται στην τελική ταχύτητα των 45 km/h, αλλά πλέον επωφελείται από σχεδόν διπλάσια μέγιστη ισχύ που φτάνει στα 2.3 kW. Η έκδοση Piaggio 1 Active φτάνει στα 3 kW μέγιστης ισχύος και η τελική της ταχύτητα περνά στη δικαιοδοσία της κατηγορίας διπλωμάτων Α1 φτάνοντας στα 60 km/h.

Το νέο μοντέλο του 2023 απολαμβάνει επίσης σημαντική βελτίωση της επιτάχυνσης, η οποία αυξάνεται κατά 14% στο Piaggio 1 και σχεδόν 12% στο Piaggio 1 Active.

Και στις δύο εκδόσεις, η μπαταρία τοποθετείται κάτω από τη σέλα και μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα για φόρτιση στο σπίτι ή το γραφείο.

SEAT Mo 125 Performance

seat mo 125 performance

Το MO 125 Performance έχει δεχθεί βελτιώσεις στις αναρτήσεις με το αμορτισέρ να είναι κατασκευασμένο από την Ohlins και να διαθέτει πλήρεις ρυθμίσεις με προφόρτιση ελατηρίου και ρύθμιση για την απόσβεση τόσο της επαναφοράς όσο και της συμπίεσης. Όσον αφορά στο πιρούνι τα καλάμια του έχουν δεχθεί αντιτριβική επίστρωση χρυσού χρώματος ενώ οι εσωτερικές διατάξεις έχουν δεχθεί το χάδι και τις βελτιώσεις της Andreani, της διάσημης ιταλικής εταιρείας βελτίωσης αναρτήσεων.

Βελτιώσεις όμως υπάρχουν και στα φρένα με νέα δισκόφρενα “wave” της Galfer και τακάκια της ίδιας εταιρίας, ενώ οι πινελιές σε μαύρο χρώμα στην εμφάνιση, στη ζελατίνα και σε άλλες λεπτομέρειες διαφοροποιούν και εμφανισιακά την αναβαθμισμένη νέα έκδοση Performance του Seat MO 125.

Δυο ιδιαίτερα όμορφες χρωματικές επιλογές έχουν επιλεχθεί για το MO 125 Performance, η Barcelona Grey και η Tarifa Blue, που ταιριάζει ιδιαίτερα και με τα ελληνικά χρώματα, ενώ αποπνέει και πιο δυναμική παρουσία.

Βελτιωμένη είναι και η σέλα με επένδυση Alcandara και πιο σφικτό αφρώδες υλικό για βελτιωμένη αίσθηση.

Η SEAT έχει προσθέσει μια νέα κατάσταση λειτουργίας, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα όταν ο αναβάτης κινείται με 80 χ.α.ω και σταθερά ανοικτό το γκάζι, την E -Boost, που του επιτρέπει να πετύχει τελική ταχύτητα 105 χιλιομέτρων. To MO 125 Performance διαθέτει τρεις επιλεγόμενες καταστάσεις λειτουργίας με διαφορετική απόδοση αλλά και αυτονομία, τις Eco, City και Sport.

H αυτονομία του φθάνει τα 133 χιλιόμετρα, αν έχει επιλεχθεί η ήπια κατάσταση λειτουργίας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι η μπαταρία του είναι αποσπώμενη, σαν βαλιτσάκι με ρόδες, με ενσωματωμένο τον φορτιστή της κάτι που επιτρέπει την εύκολη φόρτισή της από μια απλή πρίζα σούκο μέσα στο σπίτι.

Κάτω από την σέλα του ο αποθηκευτικός χώρος είναι μεγάλος και χωρά άνετα δυο full face κράνη.

Super Soco F01

super soco f01

Στην EICMA 2022 παρουσίασε η Super Soco το νέο της ηλεκτρικό σκούτερ F01, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις, 2 kW και 4 kW, που δίνουν αντίστοιχα 43 και 72 km/h τελικής ταχύτητας.

Η αυτονομία είναι από 80 μέχρι 100 χιλιόμετρα ανάλογα το στυλ οδήγησης και το σετάρισμα της ιπποδύναμης. Η φόρτιση διαρκεί 3.5 ώρες με ταχυφορτιστή και 6 ώρες χωρίς.

Το βάρος του F01 είναι 110 κιλά και διατίθεται σε άσπρο, απαλό ή έντονο μπλε, κόκκινο και μαύρο.

Zeeho AE6

zeeho ae6

Μέσω μιας νέας θυγατρικής της αφιερωμένης στην ηλεκτροκίνηση, της Zeeho, η CFMOTO λάνσαρε δύο ηλεκτρικά σκούτερ τα ΑΕ6 και ΑΕ8.

Το ΑΕ6 είναι αυτό εκ των δύο που εμπίπτει στα πλαίσια των διπλωμάτων Α1 και διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: ΑΕ6, ΑΕ6s και AE6 L1te. Τα πρώτα δύο έχουν απόδοση 5,5kW (7.4 hp) και το τρίτο 4kW (5.4 hp). Οι τροχοί των ΑΕ6 και AE6L1te, είναι 12 και 11 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ του AE6 L1te είναι 12 και 10 αντίστοιχα.

Ο κατασκευαστής υποστηρίζει ότι τα δύο πιο δυνατά μοντέλα διαθέτουν επιτάχυνση αντίστοιχη ενός 125cc, έχουν 80 χιλιόμετρα τελική ταχύτητα και επιτάχυνση 0-50km/h σε 4.6’’ και η αυτονομία φτάνει τα 100km. Μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε τρεις ώρες. Το ΑΕ6 είναι εξοπλισμένο με μονόμπρατσο ψαλίδι με τον ηλεκτροκινητήρα προσαρμοσμένο πάνω του. Θα διατίθεται σε 18 διαφορετικούς χρωματισμούς με τρεις βασικούς και 6 οι οποίοι θα αλλάζουν εύκολα με ειδικό κιτ προσαρμογής.

Τα φρένα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν την μπαταρία κατά την πέδηση. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο εμπνευσμένο από το ΑΕ8, αλλά πιο ελαφρύ ώστε να είναι πιο ευέλικτο στην κίνηση της πόλης. Το εμπρός φρένο είναι δισκόφρενο.

Το ΑΕ6 έχει τη δυνατότητα να κλειδώνεται μέσω εφαρμογής στο κινητό, μέσω Bluetooth ή μέσω κάρτας NFC. Επίσης είναι εξοπλισμένο με έξυπνο σύστημα που μπορεί να στείλει sms έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ανιχνεύσει ατύχημα, πρόσκρουση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2023 11:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon