.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 09:31

KTM RC 390 - Στο κατάστημα Fanmoto!

 

Διαθέσιμο για δοκιμή!

 


H KTM ταράζει τα νερά στην κατηγορία των μικρών sport μοτοσυκλετών με την παρουσίαση του RC 390. To αυστριακό supersport πετάει το γάντι στον Ιαπωνικό ανταγωνισμό και με όπλο την εξωτική εμφάνιση και την αγωνιστική αίσθηση αναμένεται να χτυπήσει με το καλημέρα την κορυφή της κατηγορίας.

Δημοφιλής κατηγορία

Τα μικρά super sport ήταν ανέκαθεν δημοφιλή στις τάξεις των νεαρών αναβατών, αλλά και όλων εκείνων που πίστευαν ότι διασκέδαση δε σημαίνει τριψήφια νούμερα ιπποδύναμης και πολλοί κύλινδροι. Στη χώρα μας, VFR 400, ZXR 400, RGV 250 και κάθε λογής δίχρονα Aprilia έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία σε δρόμους και πίστες, γεμίζοντας τους ιδιοκτήτες τους όμορφες, οδηγικές αναμνήσεις, αλλά και μυώντας τους στην τέχνη της στροφής.
Τα χρόνια πέρασαν, οι μοτοσυκλέτες μεγάλωσαν και ωρίμασαν (;) και τα μικρά supersport αντικαταστάθηκαν από πλαδαρά, Ιαπωνικά μηχανάκια με πλαίσια που θα ταίριαζαν καλύτερα σε scooter και αναρτήσεις παπιών. Αυτό ακριβώς το κενό εκμεταλλεύεται η ΚΤΜ, κάνοντας τις καρδιές των νεαρών μοτοσυκλετιστών να χτυπήσουν με γοργούς ρυθμούς.
Η αρχή έγινε με το Duke 390, μοτοσυκλέτα που το σύνολο του διεθνούς τύπου χαρακτήρισε ως σύγχρονο RD 350, επειδή ακριβώς όπως το δίχρονο Yamaha, ξυπνάει τον ινδιάνο που κρύβει μέσα του o κάθε αναβάτης. Η ντυμένη έκδοση ήταν φυσική εξέλιξη, όμως το RC 390 είναι πολύ περισσότερα από ένα Duke με πλαστικά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη supersport κατασκευή που ζητάει λίγα από τον αναβάτη για να προσφέρει απλόχερα ευχαρίστηση, να κινηθεί με αξιώσεις μέσα στην πίστα και να ομορφύνει τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Οι Αμερικάνοι χρησιμοποιούν για ότι τους κάθεται καλά στο μάτι την έκφραση “it looks like a million dollars”, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο RC. Η μοτοσυκλέτα φαντάζει εντυπωσιακή και εξωτική από κάθε γωνία και μοιάζει να έχει ξεπηδήσει κατευθείαν από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Moto3. Ειδικά το μούτρο με τη μεγάλη ζελατίνα και τα δύο μικροσκοπικά προβολάκια κλέβει την παράσταση, θυμίζοντας Ιταλική, χειροποίητη superbike και λιγότερο μονοκύλινδρο μηχανάκι για πιτσιρικάδες.

Δημοφιλής κατηγορία

Η αγωνιστική αίσθηση ενισχύεται από τα πρώτα κιόλας μέτρα πάνω στη σέλα του 390. Ο φορτωμένος με τεχνολογία μονοκύλινδρος των που γνωρίσαμε στο αδερφό Duke ακούγεται γεμάτος αυτοπεποίθηση από το ρελαντί και όσο ανοίγεις το γκάζι σε κερδίζει με την απόδοση και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του. Κραδασμοί δεν υπάρχουν, η κατανάλωση θυμίζει παπί, ενώ οι σχεδόν 44 ίπποι που αποδίδει σπρώχνουν τα λίγα κιλά του RC με ευκολία πάνω από τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.
Η γωνία του τιμονιού έχει μικρύνει κατά 1,5ο σε σχέση με το Duke και σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 1.340mm δίνουν στο RC ακαριαία απόκριση στο στρίψιμο και κορυφαία ευελιξία. Σύμμαχοι στη διασκέδαση είναι και τα εξαιρετικά περιφερειακά, με USD πιρούνι της WP 43mm και ακτινικά φρένα της Bybre (Brembo Ινδίας) με προηγμένο ABS. Σε κλειστές διαδρομές και στενές πίστες είναι σίγουρο ότι το RC 390 θα δείξει το δρόμο σε κατασκευές με τα διπλάσια άλογα.
Τα παραπάνω δε σημαίνουν φυσικά ότι το RC 390 είναι ένα σκληροπυρηνικό εργαλείο πίστας που θα ταλαιπωρήσει και θα στεναχωρήσει τον ιδιοκτήτη του στο δρόμο. Οι άνθρωποι της ΚΤΜ γνωρίζουν ότι το μικρό supersport θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο δρόμο και έπραξαν σοφά τοποθετώντας τα μαρσπιέ αρκετά χαμηλά, ανοίγοντας χαρακτηριστικά τις χειρολαβές προς τα έξω και φροντίζοντας ακόμα και τον συνεπιβάτη (το υπέροχο τελείωμα του καθίσματος δεν είναι μονόσελο, αλλά πραγματική θέση, με αρκετό και μαλακό αφρώδες. Well Done!)

Διαθέσιμη στο Fanmoto

Για μια ακόμα φορά, η ΚΤΜ κάνει προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια των ανταγωνιστών της. Λίγες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία μπορούνε να συνδυάσουν με τέτοια επιτυχία διασκέδαση και πρακτικότητα. Και χωρίς καμία αμφιβολία, καμιά δεν έχει τόσο όμορφη και εντυπωσιακή παρουσία.
Η ΚΤΜ RC 390 είναι άμεσα διαθέσιμη στην Fanmoto, στην τιμή των 5.950 ευρώ. Επικοινωνήστε στο 210 9955451 για test ride.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 09:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon