.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 10:16

Οδηγός αυτό-κινηματογράφησης από τη Nilox

 

Κατέγραψε τις περιπέτειές σου!

Όλοι λίγο πολύ έχουμε δει αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και άλλα μέσα να έχουν στερεωμένες κάμερες σε διάφορα σημεία και μας προσφέρουν πολύ όμορφα και ιδιαίτερα βίντεο. Βέβαια υπάρχουν και βίντεο όπου η εικόνα δεν είναι καλή, γιατί δεν στερεώθηκε σωστά η κάμερα ή δεν κατάφερε να «πιάσει» την δράση.
Όσο υπάρχει κάποιος κάμεραμαν να τραβάει τις δραστηριότητες μας, συνήθως το αποτέλεσμα είναι καλό, αλλά τι γίνεται όταν θέλουμε να τραβήξουμε μόνοι μας τα πλάνα από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες για τις μοιραστούμε με τους φίλους μας;

Σε αυτή την περίπτωση καταρχήν πρέπει να έχουμε μία action camera όπως αυτές της Nilox, οι οποίες είναι κατασκευασμένες κυρίως για αυτή τη χρήση. Πρώτα απ’ όλα είναι μικρές και ελαφριές για να μην ενοχλούν ακόμη και εάν τις φοράμε στο σώμα μας. Δεύτερον έχουν ευρυγώνιο φακό για να καταγράφουν όλη τη δράση, ακριβώς όπως θα βλέπαμε με τα μάτια μας και τρίτο διατίθενται με πολύ ανθεκτικές θήκες για να αντέχουν σε πτώσεις, σε καταδύσεις και οποιαδήποτε ακραία συνθήκη όπου συνήθως γίνονται και τα πιο εντυπωσιακά σπορ.

Για να τις τοποθετήσουμε στο σωστό σημείο όπου θα καταγράψουν όλη τη δράση, απαιτούνται και οι αντίστοιχες βάσεις. Υπάρχουν κάποιες στον βασικό εξοπλισμό όταν αγοράζουμε την κάμερα, υπάρχουν αρκετές στον κατάλογο με τα αξεσουάρ και τέλος μπορεί να γίνουν αυτοσχέδιες βάσεις και πατέντες για να μπει η κάμερα στο σωστό σημείο.
Συνήθως οι βάσεις που βρίσκονται στην αρχική συσκευασία είναι μία αυτοκόλλητη για επίπεδες επιφάνειες και μία κυρτή για αντίστοιχες επιφάνειες (πχ κράνος). Μερικές μπορεί να έχουν στο βασικό πακέτο και ένα λάστιχο για φοράς την κάμερα στο κεφάλι, ενώ οι περισσότερες έχουν και αντάπτορες για να στερεώνεις την κάμερα χωρίς την ανθεκτική και αδιάβροχη θήκη, εφόσον βέβαια δεν κινδυνεύει η κάμερα (πχ μέσα στο αυτοκίνητο).

Αθλήματα που έχουν πολύ κραδασμό όπως Downhill, BMX, Motocross ή ακόμη αθλήματα που δεν υπάρχει αλλού σημείο στήριξης, καλό είναι η κάμερα να μπαίνει στο κράνος, αφού το σώμα του αναβάτη κινείται σίγουρα λιγότερο από τη μοτοσυκλέτα για παράδειγμα στο Motocross. Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι η κάμερα καταγράφει αυτό που βλέπουμε αλλά το μειονέκτημα είναι ότι δεν φαίνεται τι κινήσεις κάνει το υπόλοιπο σώμα και το μέσο που χρησιμοποιούμε.Ένα άλλο σημείο που έχει εφαρμογή σε μερικά σπορ και χόμπυ είναι το στήθος και εκεί μπαίνει η κάμερα με το αντίστοιχο αξεσουάρ, τις ειδικές τιράντες που περνάν από τους ώμους και δένουν στο στήθος. 

Για τα μηχανοκίνητα σπορ, όπως τους αγώνες ταχύτητας μοτοσυκλετών, τα αυτοκίνητα, τα καρτ και με οχήματα που γενικά υπάρχει χώρος, είναι πιο εύκολο να βρεθούν σημεία που μπαίνει η κάμερα. Εκεί οι αυτοκόλλητες βάσεις είναι η λύση, οι οποίες μπορούν να μένουν επάνω στις μοτοσυκλέτες ή τα αυτοκίνητα καθώς είναι μικρές και δεν ενοχλούν ούτε φαίνονται χωρίς την κάμερα. Για παράδειγμα στις μοτοσυκλέτες ένα κλασικό σημείο είναι το ρεζερβουάρ όπου η κάμερα κοιτά τα όργανα της μοτοσυκλέτας και το δρόμο μέσα από τη ζελατίνα του φέριγκ. Επίσης μπορεί να είναι στο πίσω μέρος και να κοιτά είτε την πλάτη του αναβάτη είτε προς τα πίσω το δρόμο και φυσικά αυτούς που ακολουθούν.

Επίσης υπάρχουν οι βεντούζες (είναι αξεσουάρ) όπου μπορούν να μπούνε στο πλάι (φέριγκ μοτοσυκλέτας, αυτοκίνητο) αλλά θέλουν προσοχή στο να είναι λείες οι επιφάνειες για να «βεντουζάρουν» σωστά.
Άλλη μία βάση που έχει εφαρμογή είναι το pipe clamp mount, ένας σφικτήρας που μπορεί να «αγκαλιάσει» ένα σημείο κυκλικής διατομής (όπως τιμόνι, κάγκελα, roll bar και άλλα).

Σε δραστηριότητες όπου υπάρχει η άνεση να έχουμε ελεύθερο το ένα χέρι υπάρχει το «μπαστουνάκι», μία βάση που κρατώντας ένα βραχίονα βάζουμε την κάμερα λίγο μακρύτερα από εμάς και μας καταγράφει με φόντο το τοπίο. Αυτό συνήθως το χρησιμοποιούμε σε πεζοπορία σε κάποιο μοναδικό μέρος ή όπου αλλού.
Για τις υποβρύχιες λήψεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βάση με τον ιμάντα που είναι για ποδηλατικό κράνος και να το προσαρμόσουμε με (λίγη πατέντα) στη μάσκα, ή να έχουμε τη κάμερα στο χέρι όταν παίζουμε στο νερό. Στο ψαροντούφεκο μπορεί να μπει επάνω στο όπλο με αυτοσχέδια βάση ή με το pipe mount. Στα αξεσουάρ υπάρχει και το Aqua Floating, όπου κολλάει στην αδιάβροχη θήκη της κάμερας και την κρατά στην επιφάνεια, κοιτώντας προς τα κάτω.
Για τις σανίδες, snow-boarding, kite-surfing και λοιπά, υπάρχει ειδική βάση.

Γενικά θέλει φαντασία και όρεξη για πατέντες, ώστε να φτιάξεις τις δικές σου βάσεις και να βρεις γωνίες λήψης που μπορεί να κάνουν τα βίντεο μοναδικά.

Τη Nilox στην Ελλάδα θα βρείτε σε αλυσίδες πολυκαταστημάτων και εξειδικευμένα καταστήματα μοτοσυκλέτας, ποδηλάτου, καταδύσεων, και άλλα.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος:

Digitech AE
Πυθαγόρα 1, Λάρισα
2410284800

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 23:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αδιάβροχο σετ Acerbis Logo »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon