.
Κατηγορία World Rally Championship
Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 20:45

Serres Rally 2014, 7η Μέρα

Ο Ιταλικός Θρίαμβος!

 

Φωτογραφίες: Rallymaniacs.nl, Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Η 7η ημέρα που σήμανε και την λήξη του Serres Rally 2014, άφησε σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις, παρόλο που ο endure χαρακτήρας της φόβισε πολλούς! Κι όμως, ήταν βατή από όλους, με αρκετό μονοπάτι και ευχάριστες δυσκολίες, σε μια υπέροχη endurο-εδαφική σύνθεση: Ένας μοναδικός επίλογος μέσα από βουνοκορφές, δάσος, ποτάμια, λαγκάδια και ρεματιές… Παράλληλα, οι απαιτήσεις πλοήγησης ήταν μεγάλες χωρίς όμως να προβληματίσουν κανέναν!

Κυρίαρχος ο Cosensino

Απόλυτος κυρίαρκος τελικά ο Ιταλός #4 Andrea Cosensino με ΚΤΜ που έκανε τον τέλειο αγώνα! Έδωσε δυνατές μάχες καθημερινά, και τελικά επικράτησε χάρη στον καλύτερο συνδυασμό ταχύτητας, εξυπνάδας, εμπειρίας και ικανοτήτων. Νίκησε ολοκληρώνοντας τις ειδικές διαδρομές σε χρόνο 26h33’59”, o μεγαλύτερος χρόνος Ειδικών Διαδρομών που έχει ποτέ σε ελληνικό αγώνα! Η 2η θέση πήγε στον επίσης Ιταλό #51 Ciotti Filippo με Βeta, που προσπάθησε και πίεζε διαρκώς, μένοντας τελικά 2ος για 4 λεπτά.

Η 3η θέση πήγε στον ελπιδοφόρο και ταλαντούχο πιτσιρικά Ολλανδό #34 Robert Van Pelt με Yamaha στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Dakar! 4ος τελικά ο Πορτογάλος #5 Pedro Bianchi-Prata με Husqvarna που ταλαιπωρήθηκε από τεχνικά προβλήματα. Η 5η θέση γενικής πήγε στον #7 Sandro Calesini με ΚΤΜ, που έχασε οριακά την 3η θέση στην κατηγορία του!

Νικητές των κατηγοριών ήταν: A Class και Veteran #14 Massimo Prazzoli, B Class #4 Andrea Cosentino, C Class #51 Ciotti Filippo, Women Class #17 Patsy Quick, C3 Big On-Off #82 Alessio Corradini, και ΑTV-Buggies #100 Josef Machacek. Συγκινητική ήταν η στιγμή των απονομών, με τον μεγάλο νικητή να αφιερώνει την νίκη και το κύπελλό του στον αξέχαστο φίλο μας Άγγελο Παντελίδη…

Ανανέωση ραντεβού!

Όλοι οι συμμετέχοντες διασκέδασαν το Serres Rally 2014, ενώ ο καιρός μας στάθηκε ιδανικός! Ήδη το ραντεβού μας ανανεώνεται για 23-29 Αυγούστου του επόμενου έτους, με τους οδηγούς να ανυπομονούν ήδη!

Να ευχαριστήσουμε όλους τους παράγοντες που βοήθησαν στην ολοκλήρωση του Serres Rally 2014:

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι η SUPERFAST, το GRC Power Factory, τα ελαστικά MEFO Tires, η MyTrack GPS Tracking, η AURORA Rally Equipment, το ELPIDA Resort & Spa, η VW ΠΟΡΕΙΑ Α.Ε., οι χυμοί ΝΕΚΤΑΡ, η Μπύρα VOREIA, τα γλυκά ΒΑΣΑΚΗ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα περιοδικά MOTO και οι ιστοσελίδες www.dirtbike.gr,  www.offroadteam.gr,  www.motorsite.gr, www.Bikeit.gr

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 22:41

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Serres Rally 2014, 6η Μέρα Παγκ.Π.Rally 2015, 1ος αγώνας, Abu Dhabi »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon