.
Κατηγορία TT Isle of Man
Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013 11:18

Isle Of Man 2013

 

Άλλος ένας Dunlop!

 


Ο αγώνας που αναβάτες ακόμα και της κλάσης του MotoGP έχουν δηλώσει πως δεν θα έτρεχαν ποτέ λόγω επικινδυνότητας, εκείνος του Isle of Man, έφτασε στο τέλος του και για την φετινή χρονιά. Είχε θέαμα όπως ήταν αναμενόμενο αλλά και ρεκόρ, επισκιασμένα όλα από τον θάνατο του Yoshinari Matsushita στις κατατακτήριες πριν την έναρξη του αγώνα. 

Οι νικητές


Στις βασικότερες κατηγορίες αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο φετινό ΤΤ λοιπόν, τα βάθρα διαμορφώθηκαν ως εξής :
Στο πρωτάθλημα για τον τίτλο του Joey Dunlop απόλυτος νικητής με διαφορά 39 βαθμών από τον 2ο John Mc Guinness ήταν ο Michael Dunlop. 3ος στην συλλογή βαθμών από τις 4 κατηγορίες αγώνων ( Superbike, Supersport 1, Superstock και Supersport 2) ήταν ο Bruce Anstey.
Στον 1ο αγώνα της κατηγορίας Supersport πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Michael Dunlop μπροστά από τον Bruce Anstey. Το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο William Dunlop. H επανάληψη, δηλαδή ο 2ος αγώνας βρήκε τους 2 πρώτους στις ίδιες θέσεις αλλά το τρίτο σκαλί αυτή την φορά το ανέβηκε ο John McGuinness.
Στην κατηγορία Superbike νικητής αναδείχθηκε ο Michael Dunlop. Πίσω του, συμπληρώνοντας την 3άδα του βάθρου, βρέθηκαν οι Cameron Donald και John McGuinness.
Στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, οι οποίες μόνο αργές δεν είναι πλέον, νικητής αναδείχθηκε ο Michael Rutter. Oι John McGuinness και Robert Barber βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Στην κατηγορία Senior TT, ο John McGuinness ήταν αυτός που ξεχώρισε παίρνοντας την 1η θέση με τους Michael Dunlop και Bruce Anstey να τον ακολουθούν.

Φωτογραφίες

Video 1

Video 2

Video 3

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Isle of Man TT 2012 Isle of Man ΤΤ 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon