.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013 12:44

WSBK 2013, 14ος αγώνας, Jerez

 

Ο Sykes πρωταθλητής!


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Eπί Ισπανικού εδάφους μπορεί ο Eugene Laverty να ισοφάρισε τον Tom Sykes στις νίκες κάνοντας μάλιστα άλλο ένα «double”, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Sykes μακριά από τον τίτλο, όπου μία 3η θέση στο 1ο σκέλος ήταν αρκετή για την στέψη του πρωταθλητή!

1ο Σκέλος – Αγώνας “τακτικής”


Ο Tom Sykes είναι και επίσημα πλέον ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής στα WSBK. Ο 28χρονος Βρετανός από το Huddersfield, έτρεξε έναν αγώνα τακτικής, συμβιβαζόμενος με μια 3η θέση που θα του έφερνε τον 1ο του παγκόσμιο τίτλο στον 5ο χρόνο αγώνων. Ένας τίτλος με βαριά σημασία και για την ίδια την Kawasaki που είχε να δει τίτλο από το 1993 με τον Scott Russel τότε. Κατά τα άλλα της ημέρας στο 1ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Eugene Laverty μετά από έναν πού δυνατό τελευταίο γύρο που άφησε 2ο το Marco Melandri. Πιο πίσω σε μια μοναχική 4η θέση βρέθηκε ο Sylvain Guintoli, μπροστά από τον Toni Elias και τον Davide Giugliano. H δεκάδα έκλεισε από τους Chaz Davies, Leon Camier, Xavi Fores και Marc Aitchison.

1ο Σκέλος – Αγώνας “τακτικής”


Με τον τίτλο να είναι τελειωμένη υπόθεση στα χέρια του Tom Sykes, το 2ο σκέλος βρήκε άξιο νικητή πάλι τον Eugene Laverty, με τον Ιρλανδό αρχικά να μάχεται για την 1η θέση με το νέο παγκόσμιο πρωταθλητή, αλλά τελικά ο Sykes αρκέστηκε στην 2η θέση. Ο Laverty πήρε την 2η διπλή νίκη για φέτος, με συνολικά 9, όσες και ο Tom Sykes δηλαδή! Έπειτα ένας ακόμη αναβάτης της Aprilia, ο Sylvain Guintoli συμπλήρωσε το βάθρο, αφήνοντας πίσω του τους Toni Elias, Chaz Davies και Leon Camier. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Lorenzo Lanzi στην 7η θέση, μπροστά από τους Jules Cluzel, Mark Aitchison και Davide Giugliano.
Εκτός αγώνα έμεινε ο Xavi Fores που στην 1η στροφή του αγώνα έπεσε μετά από επαφή με άλλο αναβάτη, ενώ και ο Marco Melandri δεν έτρεξε λόγω ενοχλήσεων στον τραυματισμένο αστράγαλο του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon