.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 15:55

MotoGP 2014, 5ος αγώνας, Le Man

5 στα 5 ο Marquez!


Έχοντας για μία ακόμη – την 5η στην συνέχεια Pole Position, ο Marc Marquez κατάφερε να εκκινήσει μέτρια, να παλέψει, να προσπεράσει τον Rossi που προηγείτο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, και να κερδίσει στο Le Man για 5η συνεχόμενη φορά φέτος!

Προηγείται ο Rossi

Την εκκίνηση πήρε ο Doviziso που κατάφερε να στρίψει πρώτος, ακολουθούμενος από τους Brandl, Espargaro, Rossi, Marquez, Iannone, Bautista, Lorenzo, και Pedrosa με τον Marquez να βρίσκεται γρήγορα στην 9η θέση. Αμέσως περάνει τον Lorenzo και βρίσκεται 8ος και βάζει το κεφάλι κάτω μιας και απέχει πολύ από την πρώτη τετράδα που βρίσκεται κολλητά με τον Dovizioso να οδηγεί και τον Rossi να έχει περάσει στην 3η θέση. Τα δύο εργοστασιακά Honda μάχονται μεταξύ τους ενώ ο Lorenzo επιτίθεται και πετάει έξω τον Marquez που τον είχε περάσει. Στον 2ο γύρο του αγώνα ο Rossi έχει περάσει ήδη 2ος και λίγο μετά μάχεται με τον Dovizioso τον οποία τελικά περνάει, ενώ ο Brandl παίζει με τον Espargaro και εναλλάσσουν θέσεις την στιγμή που η τετράδα απομακρύνεται με τον Espargaro να φτάνει 2ος.
Ο Marquez όμως κάνει ταχύτερο γύρο ενώ βρίσκεται στην 7η θέση και ανεβαίνει σταθερά. Ο Lorenzo έχει φτάσει στην 5η θέση και ο Marquez κολλάει πίσω του, ενώ οι δυο τους απέχουν λιγότερο από δευτερόλεπτο από το μπροστινό group.
H 5η θέση έρχεται σύντομα για τον Marquez ο οποίος περνάει τον Lorenzo στα φρένα. Ο Rossi έχει ανοίξει την διαφορά στα 0,8’’ και ο Marquez πλησιάζει με στόχο να περάσει τον Dovizioso και να αναρριχηθεί. O Marquez συνεχίζει να κάνει ταχύτερους γύρους και έχει κολλήσει πίσω από τον Brandl που βρίσκεται αυτή τη στιγμή 4ος, ενώ ο Rossi έχει βάλει το κεφάλι κάτω και οδηγάει γρήγορα.
Ο Marquez περνάει 3ος και κολλάει πίσω από τον Espargaro για την 2η θέση και όλα δείχνουν ότι οδηγάει πολύ πιο γρήγορα και τον φτάνει σύντομα. Όντως, ο Marquez περνάει 2ος και βάζει στόχο τον Rossi. Σε λιγότερο από 8 στροφές, έχει μειώσει την διαφορά του από το 0.6’’ στο 0,3’’ και συνεχίζει για να τον περάσει. Λίγο πριν μπουν στον 15ο γύρο, ο Marquez περνάει στην 1η θέση εκμεταλλευόμενος το λάθος του Rossi στην επιλογή γραμμής και ανοίγει την διαφορά. Ακολουθεί ο Rossi, οι Espargaro, Bautista, Brandl, Lorenzo, Pedrosa, Smith, Dovizioso.

Ρεκόρ στο ρεκόρ!

O Lorenzo περνάει μπροστά και έχει πίσω τους Brandl και Pedrosa ενώ και οι τρεις είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Με 13 γύρους να απομένουν, ο Pedrosa περνάει τον Brandl στην 6η θέση, ενώ μπροστά δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον Marquez να προηγείται σταθερά.

Με 11 γύρους να απομένουν, φαίνεται ότι δεν θα γίνει κάποια μάχη μπροστά, αφού ο Marquez έχει ανοίξει την διαφορά στο 1,5’’και συνεχίζει να φεύγει από τον Rossi. Έχουμε όμως μάχη μεταξύ του Bautista που περνάει τελικά τον Espargaro για την 3η θέση, ενώ λίγο πίσω οι Lorenzo και Pedrosa βρίσκονται κολλητά και ο Pedrosa τελικά καταφέρνει να περάσει 9 γύρους πριν το τέλος. Τώρα κυνηγάει την 4η θέση και το μπροστινό του group.
Απομένουν 4 γύροι και ο Marquez κρατάει σταθερά μπροστά, παρά το ότι έχει κόψει ρυθμό και ο Rossi γυρίζει ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερα. Φτάνουμε στον 2ο γύρο πριν το τέλος, και ο Bautista εξακολουθεί να παλεύει για να πιάσει τον Rossi, ενώ και ο Pedrosa έχει στο στόχαστρο τον Espargaro για την 4η θέση. Μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο και ο Marquez έχει πλέον διαφορά 3,6’’ από τον Rossi και οδεύει για την 5η στην σειρά νίκη του!
Τερματίζει όρθιος, χαλαρός, με τα χέρια ανοιχτά, απολαμβάνοντας την 5η νίκη του, όντας πλέον ο νεότερος αναβάτης που το έχει καταφέρει, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Mike Hailwood! Τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο μάλιστα, ήταν από τον μεγαλύτερο σε ηλικία τότε, Mick Doohan, το 1997.
Πίσω του τερματίζει ο Rossi, και ακολουθούν οι Bautista, Pol Espargaro, Pedrosa, Lorenzo, Brandl, Dovizioso.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Bike Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Honda 44'03.925
2 Valentino ROSSI Yamaha 1.486
3 Alvaro BAUTISTA Honda 3.144
4 Pol ESPARGARO Yamaha 3.717
5 Dani PEDROSA Honda 4.077
6 Jorge LORENZO Yamaha 7.088
7 Stefan BRADL Honda 11.527
8 Andrea DOVIZIOSO Ducati 22.103
9 Aleix ESPARGARO Forward Yamaha 22.626
10 Bradley SMITH Yamaha 23.108
11 Cal CRUTCHLOW Ducati 25.780
12 Scott REDDING Honda 39.523
13 Yonny HERNANDEZ Ducati 42.544
14 Hiroshi AOYAMA Honda 42.736
15 Karel ABRAHAM Honda 56.644
16 Michael LAVERTY PBM +1'14.123
17 Colin EDWARDS Forward Yamaha +1'19.723
18 Broc PARKES PBM +1'30.934
19 Mike DI MEGLIO Avintia +1'34.521
Not Classified
29 Pramac Racing 27 Laps
8 Avintia Racing 27 Laps
Not Finished 1st Lap
69 Drive M7 Aspar 0 Lap

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαϊος 2014 20:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2014, 4ος αγώνας, Jerez MotoGP 2014, 6ος, Mugello »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon