.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 21:10

MotoGP 2014, 3ος αγώνας, Αργεντινή

 

Τρία στα τρία ο Marquez!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Νέα πίστα, νέα δεδομένα για όλους τους αναβάτες, και ο Marc Marquez ήταν αυτός που πήρε την πρώτη pole position εκεί. Μαζί με αυτήν, κέρδισε και την 3η συνεχόμενη νίκη του για το 2014!

Θέαμα Moto3!

Ξεκινώντας για μία ακόμη φορά από την πρώτη θέση ο Marc Marquez, με τους Lorenzo και Pedrosa δίπλα του, δεν κατάφερε να στρίψει πρώτος αφού ήταν ο Lorenzo αυτός που ξεκίνησε καλύτερα για να τονακολουθήσει λίγο μετά ο Iannone, ο Pedrosa και ο Rossi, με τον Marquez να είναι 5ος, αλλά η κατάσταση άλλαξε σύντομα, μέσα σε λίγες μόνο στροφές. Πρώτος περνάει ο Pedrosa, o Rossi από πίσω του και ακολουθεί ο Lorenzo, για να περάσει σε λίγο πρώτος, και να τον ακολουθήσουν οι Rossi και Pedrosa. Ο Daniel Petruci και ο Alvaro Bautista πέφτουν και βγαίνουν εκτός αγώνα.

Το θέαμα είναι σαν να παρακολουθούμε αγώνα Moto3 με τις αλλαγές να γίνονται σε κάθε στροφή και τώρα είναι ο Lorenzo αυτός που προηγείται, με τον Dovizioso 2ο, τον Iannone να ακολουθεί και τους Rossi, Brandl, Marquez, Pedrosa και Espargaro από πίσω, με τον Rossi να επιτίθεται και να περνάει 3ος! Ο Lorenzo βρίσκει ευκαιρία και ανοίγει στο 1.1’’ την διαφορά ενώ ο Marquez περνάει 4ος, την ίδια στιγμή που ο Rossi περνάει τον Iannone και είναι 3ος! Είμαστε ήδη στον 2ο γύρο και ο Marquez επιτίθεται ξανά και περνάει 2ος, ο Rossi χάνει θέσεις από τον Iannone ενώ ο Brandl του ανοίγει την γραμμή και τον περνάει σε μία δεξιά στροφή. Ακόμη οι επιθέσεις θυμίζουν μικρότερη κατηγορία και οι αναβάτες παλεύουν σώμα με σώμα ενώ ο Lorenzo αρχίζει να νιώθει την ανάσα του Marquez που τον καταδιώκει. Ο Pedrosa ωστόσο έχει επανέλθει πολύ γρήγορα και βρίσκεται 5ος, έχοντας μάλιστα περάσει τον Rossi! Η διαφορά του Lorenzo από τον Rossi βρίσκεται πλέον κάτω από το μισό δευτερόλεπτο και ενώ βρισκόμαστε ήδη στον 6ο γύρο του αγώνα, οι Brandl Iannone, Pedrosa, Dovizioso, Espargaro, Smith, ακολουθούν. Ο Iannone περνάει ξανά 3ος και ηγείται στο γκρουπάκι των τριών αναβατών, ενώ ο Pedrosa ανεβαίνει 4ος και δείχνει ικανός για την 3η θέση.
O Rossi έχει διαφορά ενός δευτερολέπτου από αυτό το γκρουπ και ανεβάζει ρυθμό μειώνοντας την διαφορά. Μπροστά, ο Lorenzo κρατάει ακόμη, αλλά ο Marquez βρίσκεται στον τροχό του και πιέζει, ψάχνοντας να βρει το σημείο για να περάσει.

Επίθεση Pedrosa

Ο Rossi κάνει την επίθεση του και περνάει τον Iannone και χώνεται στο group, πλησιάζοντας αρκετά τον Brandl, ώσπου βρίσκει την ευκαιρία να περάσει, με 13 γύρους να απομένουν. Τώρα βάζει στόχο τον Pedrosa για την 3η θέση, ενώ μπροστά, ο Marquez φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση, κάνοντας πιο γρήγορους γύρους από τον Lorenzo τον οποίο ακόμη δεν έχει προσπαθήσει να περάσει.
Οι δύο πρώτοι έχουν τον δικό τους αγώνα, ο Pedrosa και ο Rossi ακολουθούν έχοντας απόσταση μεταξύ τους ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους Brandl, Iannone, Smith, ο οποίος έχει ανέβει θέσεις.
Έχουμε πλέον δέκα γύρους για να τελειώσει ο αγώνας και οι δύο πρώτοι κάνουν ίδιους χρόνους και βρίσκονται κολλητά μεταξύ τους.
Ο Pedrosa δεν μπορεί να τους πλησιάσει, αλλά ούτε ο Rossi μπορεί να φτάσει στην 3η θέση αφού η διαφορά βρίσκεται κοντά στα 2’’. Και εκεί που δεν συμβαίνει κάτι, ο Marquez επιτίθεται και περνάει, κρατάει την γραμμή του και αφήνει στην 2η θέση τον Lorenzo, και μάλιστα ανοίγει αμέσως την διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο.
Με 8 γύρους να απομένουν, ο Marquez κάνει τον ταχύτερό του γύρο και αρχίζει να εκμεταλλεύεται τα σκληρά ελαστικά που φοράει, τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Ο Pedrosa τώρα βλέπει τον Lorenzo και αρχίζει να μειώνει την διαφορά των 2’’ κυνηγώντας την 2η θέση, ενώ ο Rossi βρίσκεται και αυτός σε ίδια απόσταση πίσω του.
Ενώ ο Marquez απομακρύνεται στα 2,5’’, ο Pedrosa πλησιάζει τον Lorenzo και μειώνει την διαφορά κάτω από 1,5’’ και όλα δείχνουν ότι ο αγώνας έχει τελειώσει, κι ας έχουμε 5 ακόμη γύρους για την καρό σημαία.

Κι ενώ χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή, έχουμε φτάσει στους 3 γύρους πριν από το τέλος, ο Pedrosa πλησιάζει τον Lorenzo και δείχνει ικανός να τον απειλήσει. Οι κάμερες αρχίζουν και εστιάζουν στα μπροστινά ελαστικά των αναβατών, μιας και όλοι φοβούνται το φιάσκο με τα κατεστραμμένα του προηγούμενου αγώνα.
Όλα είναι πιθανά πλέον για αλλαγή της 2ης θέσης μιας και ο Pedrosa βρίσκεται σε απόσταση επίθεσης, την οποία κάνει στον τελευταίο γύρο και περνάει μπροστά!
Έχουμε μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα για να τελειώσει ο αγώνας και ο Pedrosa διατηρεί την θέση του. O Marquez είναι χαλαρός, κοιτάει πίσω, και παίρνει την 3η του νίκη στην σειρά!
Ακολουθούν οι Pedrosa, Lorenzo, Rossi, Brandl, Iannone, Smith, Espargaro, Dovizioso και Hayden!

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Marc MARQUEZ Repsol Honda Team 41'39.821
2 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 1.837
3 Jorge LORENZO Movistar Yamaha MotoGP 3.201
4 Valentino ROSSI Movistar Yamaha MotoGP 4.898
5 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 15.029
6 Andrea IANNONE Pramac Racing 19.447
7 Bradley SMITH Monster Yamaha Tech 3 24.192
8 Pol ESPARGARO Monster Yamaha Tech 3 29.118
9 Andrea DOVIZIOSO Ducati Team 33.673
10 Hiroshi AOYAMA Drive M7 Aspar 43.279
11 Nicky HAYDEN Drive M7 Aspar 43.352
12 Yonny HERNANDEZ Energy T.I. Pramac Racing 44.819
13 Karel ABRAHAM Cardion AB Motoracing 45.178
14 Scott REDDING GO&FUN Honda Gresini 48.656
15 Aleix ESPARGARO NGM Forward Racing 52.250
16 Hector BARBERA Avintia Racing 53.505
17 Michele PIRRO Ducati Team 53.669
18 Michael LAVERTY Paul Bird Motorsport 56.570
19 Mike DI MEGLIO Avintia Racing +1'03.140
20 Colin EDWARDS NGM Forward Racing +1'05.760
21 Broc PARKES Paul Bird Motorsport +1'16.722
Not Classified
19 GO&FUN Honda Gresini
9 IodaRacing Project

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 23:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2014, 2ος αγώνας, Texas MotoGP 2014, 4ος αγώνας, Jerez »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon