Έχει κατακτήσει τέσσερεις φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro και, κρίνοντας από τη φετινή του φόρμα, δεν έχει σκοπό να σταματήσει ακόμη. Ο Άγγλος Billy Bolt (Husqvarna) μόλις ολοκλήρωσε ένα ακόμη μαγικό σαββατοκύριακο κατακτώντας τη νίκη στο GP της Ρουμανίας στο στάδιο BT Arena της πόλης Cluj-Napoca, πρωτεύουσας της επαρχίας της Τρανσυλβανίας.
Ο Bolt δεν άφησε και πολλά περιθώρια στους αντιπάλους του κερδίζοντας τόσο την προκριματική διαδικασία της Superpole καθώς και τα τρία αγωνιστικά σκέλη του GP.
Στον πρώτο αγώνα ωστόσο η μεγάλη είδηση δεν ήταν τόσο η νίκη του Bolt όσο ο τραυματισμός του δεύτερου στη βαθμολογία, του Πολωνού Dominik Olszowy (Rieju), αλλάζοντας δραστικά τις ισορροπίες στην κατάταξη.
Πίσω από τον Bolt στο εναρκτήριο σκέλος τερμάτισε δεύτερος ο Johnny Walker (Triumph) και τρίτος Mitch Brightmore (GASGAS).
Στον δεύτερο αγώνα μια μικρή έκπληξη προέκυψε σχετικά με τον αναβάτη που τερμάτισε δεύτερος, καθώς αυτός ήταν ο Αμερικανός Cooper Abbott (Sherco), ενώ τρίτος κατετάγη ο Walker.
Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας Prestige ο Bolt κυριάρχησε με δεύτερο τον M. Brightmore και τρίτο τον Walker.
Έτσι στο σύνολο ο Bolt ήταν ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, με τον Walker να ανεβάζει την Triumph στη δεύτερη θέση του βάθρου, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο M. Brightmore. Ο τελευταίος είναι η πρωταθλητής της κατηγορίας Junior το 2022 και στη δεύτερη χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο της.
Στην προσωρινή κατάταξη ο Bolt προηγείται άνετα με 182 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Walker με 124. Τρίτος στο πρωτάθλημα είναι ο Ashton Brightmore με 106 βαθμούς, δύο περισσότερους από τον αδελφό του Mitch που σχεδόν τον έπιασε στους 104 βαθμούς, ενώ ο εκτός μάχης Olszowy υποχώρησε πέμπτος με 102 βαθμούς.
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει την 1η Φεβρουαρίού στην πόλη Lodz της Πολωνίας.