Κατηγορία European Junior Cup
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 10:37

European Junior Cup 2016, 5ος αγώνας, Lausitzring - Φωτό & Βίντεο

 

Βαθμοί για τον Δημήτρη, δυσκολίες για τον Νίκο Καρακώστα

 

Μετά την τρίμηνη συνηθισμένη διακοπή των αγώνων του European Junior Cup, ο Νίκος και ο Δημήτρης ταξίδεψαν στην Γερμανία για τον 5ο αγώνα του θεσμού. Η πίστα Lausitzring, σχεδιασμένη για αγώνες αυτοκινήτων, ήταν μια καινούρια πίστα για τα δύο αδέρφια, αφού την τελευταία φορά που έγιναν αγώνες WSBK εκεί ήταν πριν 9 χρόνια, και οι ίδιοι δεν κατάφεραν να την οδηγήσουν το καλοκαίρι σε αντίθεση με κάποιους συναθλητές τους.

Την Πέμπτη το απόγευμα, με ασυνήθιστα ηλιόλουστο και ζεστό καιρό για την Γερμανία, ο Δημήτρης και ο Νίκος περπάτησαν την πίστα με τον πατέρα τους Γιώργο, αφού ο Kyle Smith που τους δίνει συνήθως συμβουλές δεν την είχε οδηγήσει ποτέ, και προσπάθησαν να καταγράψουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαν. Μία έκτακτη ενημέρωση όλων των οδηγών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από τους υπεύθυνους της Dorna, λόγω της καλοκαιρινής διακοπής αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της πίστας. Συγκεκριμένα υπήρχαν δύο στροφές που αν κάποιος είχε έξοδο η επαναφορά ήταν διαφορετική για την κάθε μία και διαγραφόταν ο χρόνος του αναβάτη, οπότε επισήμαναν την προσοχή των αναβατών.

ejc karakosta 5os agonas 8

Την Παρασκευή το πρωί η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία των μοτοσυκλετών για τα πρώτα ελεύθερα που θα γίνονταν στις 5 το απόγευμα. Με τον καιρό να παραμένει καλός ο Γιώργος ρύθμισε τις μοτοσυκλέτες και τοποθετήθηκαν καινούρια ελαστικά. Τα δύο αδέρφια αξιοποίησαν όλο τον χρόνο των ελεύθερων για να μάθουν όσο μπορούσαν την πίστα. Ήταν η πρώτη φορά που οι διαφορές στον χρόνο όλων των αναβατών ήταν τόσο διάσπαρτες. Ο Δημήτρης έκανε τον 18ο χρόνο και ο Νίκος τον 26ο στους 28 αναβάτες, αλλά ήξεραν οτι με μελέτη και προσπάθεια θα βελτίωναν τους χρόνους τους. Κάποιοι αναβάτες ήξεραν καλά την πίστα, κάποιοι λίγο, και κάποιοι καθόλου. Όλοι όμως συμφώνησαν στο γεγονός οτι η γεμάτη σαμαράκια πίστα και το χαλασμένο οδόστρωμα της έκανε δύσκολη την οδήγηση. Στην συζήτηση που ακολούθησε με τον Michael Van Der Mark, τους είπε οτι κι αυτός είχε πρόβλημα με τα σαμαράκια και απλά έπρεπε να βρουν τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.

ejc karakosta 5os agonas 10

Η βροχή που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου συνεχίστηκε το πρωί δημιουργόντας προβλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Το EJC έπρεπε να μπει για τα δεύτερα ελεύθερα στις 9:45 το πρωί, αλλά λόγω πτώσεων στις προηγούμενες κατηγορίες και κόκκινων σημαίων, και επειδή οι μεγάλες κατηγορίες είχαν τηλεοπτικό χρόνο, η διοργάνωση άλλαξε το πρόγραμμα. Ετσι οι αναβάτες του EJC έπρεπε να περιμένουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Η διακοπή έδωσε ευκαιρία στον Kyle Smith να βρεθεί με τους οδηγούς του EJC και να τους εξηγήσει μερικά σημεία της πίστας. Τους έδωσε συμβουλές και απάντησε στις ερωτήσεις τους, ειδικά του Δημήτρη. Θετικό ήταν οτι η βροχή σταμάτησε και έτσι ο Δημήτρης και ο Νίκος έμειναν μέσα όλη την διάρκεια των ελεύθερων βελτιώνοντας τους χρόνους τους. Με όλους όμως τους οδηγούς να κατεβάζουν χρόνο, ο Δημήτρης ήταν 16ος και ο Νίκος 27ος. Ένα πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του που είχε εντοπίσει ο Δημήτρης την Παρασκευή δεν είχε καταφέρει να επιλυθεί και του πρόσθεσε αρκετό άγχος.

ejc karakosta 5os agonas 9

Με μόνο 2 ώρες μέχρι το απογευματινό χρονομετρημένο και τον καιρό να ξαναρχίζει να χαλάει, ο Γιώργος έπρεπε να προλάβει να βάλει βρόχινα λάστιχα στις δύο μοτοσυκλέτες και να λύσει το πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη. Ο επαγγελματισμός και η γρήγορη ανταπόκριση των ανθρώπων της PIRELLI WSBK, που άλλαξαν 28 ζευγάρια λάστιχα σε πολύ σύντομο χρόνο, ήταν σωτήριο για όλους. Το πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του Δημήτρη δεν μπορούσε να εντοπιστεί ακόμα και με την βοήθεια των μηχανικών του EJC. Έτσι ο Δημήτρης μπήκε τελευταίος στην πίστα αφού η μοτοσυκλέτα του δε μπορούσε να πάρει μπροστά. Αν και αγχωμένος, ο Δημήτρης κατάφερε στον πρώτο γύρο να κάνει τον καλύτερο χρόνο του και να πετύχει την μεγαλύτερη τελική από όλους τους αναβάτες. Ο Γιώργος είχε συμβουλέψει τα δύο αδέρφια να πιέσουν από την αρχή να κάνουν χρόνο για να φυλάξουν λάστιχα για τον αγώνα. Στον 4ο γύρο οι οθόνες έδειξαν σταγόνες βροχής σε κάποιες στροφές και στον 6ο η βροχή ήταν σε όλη την πίστα. Το να αλλαχθούν τέσσερις ζάντες με βρόχινα και να ξαναμπούν τα δύο αδέρφια να κατεβάσουν χρόνο ήταν δύσκολο. Ο Δημήτρης στους 6 γύρους που έκανε βρέθηκε στην 16η θέση εκκίνησης και ο Νίκος με 9 γύρους στην 25η. Ξεκίνησε να βραδιάζει και μετά από αρκετό ψάξιμο το πρόβλημα της μοτοσυκλέτας του Δημήτρη λύθηκε. Ακολούθησε barbeque από τους χορηγούς του EJC και σχεδόν όλοι οι αναβάτες χαλάρωσαν και έπαιζαν στην βροχή.

ejc karakosta 5os agonas 7

Την Κυριακή το πρωί εκτός από την συνεχόμενη βροχή έκανε και αρκετό κρύο. Λίγο πριν τον αγώνα η βροχή σταμάτησε αλλά υπήρχαν νερά σε όλη την πίστα. Όλοι είχαν ξεζαντωμένες τις μοτοσυκλέτες για να επιλέξουν ελαστικά τελευταία στιγμή. Επίσης η διοργάνωση αποφάσισε να μειώσει τους γύρους από 11 σε 9, όπως έκανε σε όλες τις κατηγορίες. Τελικά όλοι οι αναβάτες έτρεξαν με βρόχινα λάστιχα σε έναν αγώνα χωρίς βροχή. Ο Δημήτρης τερμάτισε 11ος κερδίζοντας 5 βαθμούς και βρίσκετε στην 17η θέση ισοβαθμώντας με τον 16ο αναβάτη στους 26 βαθμολογούμενους. Ο Νίκος τερμάτισε 24ος μη μπορώντας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που είχε.

ejc karakosta 5os agonas 11

Με μία βδομάδα να απομένει μέχρι τον επόμενο γύρο του EJC στη Magny Cours της Γαλλίας, τα δύο αδέρφια συνεχίζουν αν προετοιμάζονται και να μελετούν για να φέρουν πάλι θετικό αποτέλεσμα. Η συμπαράσταση όλων σας τους δίνει δύναμη. Η παρουσία των δημοσιογράφων Νίκου Βιτζηλάκη και Ηλία Δέβελη που φρόντισαν να κάνουν τα δύο αδέρφια γνωριμίες, η βοήθεια του Μάνου Παπαζαχαρίου στον Γιώργο, και η θετική ενέργεια Ελλήνων που βρέθηκαν στην πίστα ήταν σημαντικά.

Δημήτρης: Είμαι χαρούμενος που σε μια καινούρια πίστα και με δύσκολες συνθήκες κατάφερα να κερδίσω πάλι βαθμούς. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη.

https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Νίκος: 24 θέση σε έναν βρόχινο αγώνα 9 γύρων, ξεκινώντας από την 25η ενώ είχα φτάσει και την 21η! Λόγο ότι δεν εχω συνηθίσει τέτοιου είδους συνθήκες βρήκα δυσκολία στην εμπιστοσύνη της μοτοσυκλέτας και της πίστας που δεν ήταν ούτε βρεγμένη ούτε στεγνή, με βρόχινα λάστιχα. Ανυπομονώ για τον αγώνα στην Magny Cours σε λίγες μέρες!!

https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο EJC / WSBK

ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA GREECE
MOTO MONKEY
PIRELLI INTRAMOTO
CASTROL GREECE
TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI
PERISTERAS TIRES
CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL
ERMAX GEORGOPOULOS
EXTRA PRODUCTS TASOULIS

Φωτογραφίες

Βίντεο

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016 10:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube