.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2016/european_junior_cup/
Κατηγορία European Junior Cup
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 10:40

European Junior Cup 2016, 2ος αγώνας, Assen

 

Βροχή και ατυχίες

 

 

 Του Τάκη Μανιάτη

Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο 2ος αγώνας για το European Junior Cup 2016. Παρά την βροχή που έπεφτε το σαββατοκύριακο, ο Νίκος Καρακώστας κατάφερε να τερματίσει στην 20η θέση, ενώ ο Δημήτρης είχε μία πτώση και βγήκε εκτός αγώνα.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες

Ο καιρός αυτή τη φορά δεν στάθηκε σύμμαχος στην προσπάθεια των αδελφών Καρακώστα, στον 2ο αγώνα της χρονιάς για το European Junior Cup, στο Assen. Μας περιγράφουν τις στιγμές του αγωνιστικού τριημέρου παρακάτω.
Ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν την Πέμπτη στο βροχερό TT Assen και περπάτησαν την πίστα με τον Kyle Smith να τους δίνει οδηγίες και συμβουλές ειδικά σε περίπτωση που θα βρέχει στον αγώνα.
Τα πρώτα ελεύθερα την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν με δύσκολες καιρικές συνθήκες και βρόχινα λάστιχα. Το κρύο αλλά κυρίως η δυνατή βροχή έφερε πολλές πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες. Στην κατηγορία που αγωνίζονται τα δύο αδέρφια έπεσαν 15 αναβάτες, ένας από αυτούς και ο Δημήτρης. Τη μόνη φορά που ο Νίκος και ο Δημήτρης είχαν οδηγήσει σε βροχή ήταν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου το 2014 στις Σέρρες με 125 Racing. Ο Δημήτρης ξεκίνησε καλά και ενώ είχε τον 8ο χρόνο πίεσε λίγο παραπάνω και έπεσε. Έχοντας την μεγαλύτερη τελική έκανε τον 12ο χρόνο στους 31 αναβάτες. Ο Νίκος οδηγώντας σταθερά και μαθαίνοντας το βρεγμένο έκανε τον 24ο χρόνο. Αρκετή δουλειά για τον Γιώργο για να προλάβει να επισκευάσει την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη για τα πρωινά ελεύθερα του Σαββάτου, που ευτυχώς τα κατάφερε.
Με όλο το βράδυ να βρέχει όπως και τη στιγμή που ξεκίνησαν τα δεύτερα ελεύθερα το Σάββατο το πρωί, όλοι οι αναβάτες του European Junior Cup μπήκαν στην πίστα με βρόχινα λάστιχα. Η βροχή όμως σταμάτησε και σταδιακά η πίστα στέγνωνε. Πολλοί οδηγοί έβγαιναν και έκαναν αλλαγή ελαστικών κάτι που ήταν δύσκολο για τον Νίκο και τον Δημήτρη (ένας μηχανικός - ο Γιώργος - για να αλλάξει τέσσερα λάστιχα)! Και τα δύο αδέρφια όμως βελτίωσαν τον χθεσινό τους χρόνο.

Αλλαγή στα σχέδια

Το απογευματινό χρονομετρημένο του Σαββάτου έγινε σε στεγνή πίστα. Με τη μοτοσυκλέτα του Νίκου να έχει πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και να κάνει τον 23ο χρόνο για την σειρά εκκίνησης και τον Δημήτρη να ταλαιπωρείται από έντονο βήχα και αναπνευστικό και να κάνει τον 21ο χρόνο τα δύο αδέρφια συζήτησαν με τον Γιώργο τις επιθυμητές ρυθμίσεις για βρόχινο ή στεγνό αγώνα. Επίσης συζήτησαν τακτικές και γραμμές αφού και οι δύο δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοσή τους.
Την Κυριακή το πρωί ο ήλιος έφτιαξε την διάθεση όλων. Τα δύο αδέρφια ήταν καλεσμένοι στο WSBK Paddock show και μίλησαν με τον Michael Hill και τον κόσμο που παρακολουθούσε για την πορεία τους στο EJC. Ξαφνικά όμως άρχισε να βρέχει και μετά να ρίχνει χαλάζι. Με τον καιρό να παίζει με τα νεύρα όλων και να μην ξέρει κανείς αν θα κηρυχθεί ο αγώνας βρόχινος ή στεγνός όλοι οι αναβάτες ήταν ανήσυχοι και ανυπόμονοι. Μισή ώρα πριν τον αγώνα και με τον ήλιο να ξαναεμφανίζεται ο αγώνας κηρύχθηκε στεγνός και όλοι τοποθέτησαν σλικ ελαστικά στις μοτοσυκλέτες και έκαναν τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ο Δημήτρης έκανε καλή εκκίνηση, βρήκε γρήγορα ρυθμό και ενώ ήταν στην 16η θέση και πάλευε για να βαθμολογηθεί είχε μια πτώση. Δυστυχώς έσπασε το τιμόνι του και έτσι δε μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Έκανε όμως την μεγαλύτερη τελική όλων των αναβατών ! Ο Νίκος τερμάτισε 20ος βελτιώνοντας τον χρόνο του.

Δηλώσεις Δημήτρη Καρακώστα

Δημήτρης: Φτάσαμε στη πίστα του Assen με πολύ βροχή αλλά ευτυχώς όταν την περπατήσαμε είχε σταματήσει κι έτσι μπορέσαμε να ακούσουμε τις συμβουλές του Kyle Smith. Ο καιρός για το σαββατοκύριακο προβλέπετε βροχερός. Τα πρωινά δεύτερα ελεύθερα του European Junior Cup στο TT Circuit Assen έγιναν σε βρεγμένη πίστα που σταδιακά στέγνωνε. Μπήκα με βρόχινα λάστιχα και έτσι δε κατάφερα να κάνω καλό χρόνο, βελτίωσα όμως τον χθεσινό μου 16 δευτερόλεπτα. Στο απογευματινό χρονομετρημένο σε στεγνή πίστα με σλικ λάστιχα κατέβασα άλλα 9 δευτερόλεπτα και ξεκινάω 21ος στους 30 αναβάτες. Ήλπιζα σε καλύτερη θέση εκκίνησης αλλά αύριο είναι ο αγώνας! 

Δημήτρης:Με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες σήμερα τα πρώτα ελεύθερα τουEuropean Junior Cup στο TT Circuit Assen. Αρκετό κρύο και δυνατή βροχή όλη μέρα με πολλές πτώσεις σε όλες τις κατηγορίες (12 οδηγοί από τους 31 στη δικιά μας). Τη μόνη φορά που είχα οδηγήσει σε βροχή ήταν στον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου το 2014 στις Σέρρες με το 125 Racing. Σήμερα ξεκίνησα καλά, ανέβαινα θέσεις, πήγαινα για την 8η αλλά έπεσα και δε μπόρεσα να συνεχίσω. Είχα την μεγαλύτερη τελική και έκανα τον 12ο χρόνο. Ευτυχώς ο πατέρας μου κατάφερε και μου επισκευάσει την μοτοσυκλέτα! Για να δούμε τι καιρό θα κάνει αύριο….
...Στεναχωρήθηκα που από την πτώση μου έσπασε το τιμόνι και δε μπόρεσα να συνεχίσω τον αγώνα. Θετικό το ότι είχα καταφέρει να βρω το ρυθμό μου και ήμουν 16ος από 21ος που εκκίνησα. O πατέρας μου είχε ρυθμίσει τέλεια την μοτοσυκλέτα μου αν και ο καιρός έπαιζε με τα νεύρα όλων για το αν θα τρέξουμε με βρόχινα ή στεγνά λάστιχα, και ενώ έριχνε χαλάζι μετά έβγαινε ήλιος. Χάρηκα με την 20η θέση του αδερφού μου Nikos Karakostas στους 30 αναβάτες και την βελτίωσή του. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και ξεκινάω προετoιμασία για τον αγώνα στο Donington.
https://www.facebook.com/Dimitris-Karakostas-299747140236001/

Δηλώσεις Νίκου Καρακώστα

Νίκος: ΕΧ2 και Χρονομετρημένα για σήμερα. Χρησιμοποιώντας βρόχινα λάστιχα στα ΕΧ2 λόγω της βρεγμένης πίστας σε ορισμένα σημεία και κανονικά λάστιχα στα Χρονομετρημένα με τελείως στεγνή πίστα!! Είμαι σχετικά ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα μου, ξεκινώντας από την 23η θέση στους 30, αλλά ακόμα χρειάζομαι βελτίωση... Η μοτοσυκλέτα έχει ένα μικρό πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και το shifter αλλά ελπίζω να λυθεί αύριο και να έχουμε έναν καλό αγώνα!
...20η θέση τερματισμού!! Ο καιρός ήταν πραγματικά αναποφάσιστος, τελικά έγινε στεγνός αγώνας. Στεναχωρήθηκα με την πτώση του αδερφού μου Δημήτρη Καρακώστα, ο αγώνας στο Donington είναι σε μερικές εβδομάδες! Ευχαριστώ την οικογένεια μου και τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν!!
https://www.facebook.com/Nikos-Karakostas-714920658623303/?fref=ts

Χορηγοί

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο European Junior Cup / WSBK 2016:
HONDA ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ ΑΕΒΜΕ
TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI
ΜΟΤΟ ΜΟΝΚΕΥ
CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL GREECE
PIRELLI
CASTROL GREECE
PERISTERAS

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 21:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon