.
Κατηγορία Trial Ride
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 10:33

Rally Greece Off Road 2013

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

 


Ένας μοναδικό αγώνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα Καλάβρυτα 24-26 Μαΐου, το Rally Greece Off Road 2013!

Ένας ιδιαίτερος αγώνας που μας θύμισε παλιότερες εποχές, αφού μετά από πολλά χρόνια επανήλθαν οι κλειστές χωμάτινες ειδικές διαδρομές!
Η πολύ καλή συνδιοργάνωση από τη συνεργασία Off Road Team,Triple “A” Adventures και Atlas Team σε συνδυασμό με την παρουσία των Ιταλικών πληρωμάτων της Mitsubishi Rally Art Italia με την συνεργασία της DrivEvent έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στους αγώνες 4Χ4 τα τελευταία χρόνια.

Υπερειδικές και όμορφες διαδρομές

Ο αγώνας στον οποίο συμμετείχαν 20 πληρώματα αυτοκινήτων, άρχισε με μια Υπερειδική την Παρασκευή το απόγευμα από το Διακοφτό προς την Κερνίτσα, όπου είχαμε και την πρώτη εγκατάλειψη ενός ιταλικού πληρώματος. Νικητής του Προλόγου ήταν οι Θανάσης Παλάσκας – Γιώργος Πετρόπουλος με Mitsubishi Pajero 3.2, με μικρή διαφορά από τους Σταύρο Δημητριάδη – Παναγιώτη Κάλφα με Mitsubishi Pajero επίσης.
Οι επόμενες ημέρες ανήκαν στους Έλληνες πρωταθλητές, που κέρδισαν συνολικά τις 6 από τις 7 ειδικές διαδρομές, ακολουθούμενους από τους θεαματικότατους Πέτρο Σιούτη – Γιώργο Μακρή με Suzuki Jimny 1.8, ενώ το 3ο πλήρωμα Claudio Busseni – Rudi Briani της ιταλικής ομάδας Ralliart ανέβηκε στην 3η θέση παραδεχόμενο – υποκλινόμενο στην ανωτερότητα των Ελλήνων πρωταγωνιστών!
Σημαντική ήταν και η παρουσία πολλών παλιών θρύλων του είδους αυτού των αγώνων, που δήλωσαν κατενθουσιασμένοι και υποσχέθηκαν συστηματική αγωνιστική επανεμφάνιση!
Στην κατηγορία Ζ2 όπου είχε καθημερινά και μία ακόμη μεγάλη ειδική τύπου regularity, νίκησαν οι Βαγγέλης Μπερσής – Γιώργος Τσαταλάς με Jeep Cherolee 2.5
Στις μοτοσυκλέτες νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Σούγιαννης με Husqvarna TE 250, ενώ στα Quad ο Τάκης Ιωνάς ανέβηκε στο 1ο σκαλί του βάθρου οδηγώντας ένα Kawasaki KFX 400.
Η φιλόξενη πόλη των Καλαβρύτων στάθηκε με τον καλύτερο τρόπο αρωγός του αγώνα, και της οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ».
Ευελπιστούμε σε μια ανάλογη συνέχεια, με ακόμη μεγαλύτερη παρουσία Ελλήνων και ξένων οδηγών και πληρωμάτων, στην προσπάθεια αναβίωσης ενός σημαντικού θεσμού στο κόσμο του μηχανοκίνητου Sport.
Αναλυτικότερα αποτελέσματα και υπέροχες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του αγώνα www.rallygreeceoffroad.gr και στα: www.baja.gr,

 

www.offroadteam.gr

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαϊος 2013 10:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon