.
Κατηγορία MiniGP
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 10:06

MiniGP 2014, 3ος γύρος, Κιούρκα

 

O αγώνας της χρονιάς!

 

Με ένα συγκλονιστικό αγώνα που έκοψε τις ανάσες των εκατοντάδων θεατών, έκλεισε τον φετινό του αγωνιστικό κύκλο το μοναδικό MiniGP Cup.

Ανακατατάξεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ανατροπές, εκρηκτικές πρωτοεμφανίσεις, ανώδυνες πτώσεις και πολύ θέαμα ήταν τα στοιχεία ενός αγώνα που θα μείνει χαραγμένος στις μνήμες όλων.

Τίτλο ο Δημήτρης Καρακώστας!


Σφραγίζοντας την εκπληκτική του παρθενική εμφάνιση στον θεσμό και στους ασφάλτινους αγώνες, ο 15χρονος Κερκυραίος motocrosser Βασίλης Κορωνάκης (ΑΜΑ, VMC) από την 2η θέση των δοκιμών, πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση της κατηγορίας MiniGP και οδήγησε επικεφαλής με τον Νίκο Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) πίσω του και τους μονομάχους του τίτλου, Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) και Νότη Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) να βρίσκονται στις πίσω θέσεις. Στην μέση του αγώνα, ο Δημήτρης Καρακώστας πέρασε 2ος και ο Παπαπαύλου 3ος, ο Παπαπαύλου κάνει μια φοβερή επίθεση, περνάει τον Καρακώστα και στον προτελευταίο γύρο, περνάει και τον Κορωνάκη φέρνοντας τον αγώνα, βαθμολογικά υπέρ του. Όμως ο Δημήτρης Καρακώστας έκανε την υπέρβαση και στον τελευταίο γύρο, λίγες στροφές πριν τον τερματισμό, πέρασε και αυτός τον Κορωνάκη και τερμάτισε 2ος πίσω από τον Παπαπαύλου εξασφαλίζοντας τον τίτλο της κατηγορίας MiniGP για 2 μόλις βαθμούς. 3ος ο Κορωνάκης και 4ος ο ανεβασμένος Νίκος Καρακώστας, άνετα μπροστά από τους Χαβέλλα και Λιούτα.

Κυπελλούχος ο Γκιζίνος!


Με τον αέρα της νίκης στην κατηγορία MiniGP 1 στον προηγούμενο αγώνα στα Μέγαρα, ο 12χρονος Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Monster Pro) έχοντας τον 10χρονο, επιθετικό, Χρήστο Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) πίσω του o οποίος μείωσε την διαφορά του με τον Γκιζίνο, και αρχισε να τον πιέζει σθεναρά για να… πέσει και να εγκαταλείψει (χωρίς επακόλουθα). Νωρίς στα …βάσανα ο 9χρονος Γιαννάκης Περιστεράς (ΛΕΜΟΤ, Honda) που έπεσε στον 1ο γύρο και συνέχισε με μεγάλη καθυστέρηση, πτώση και για τον Αλέξανδρο Κόλλια (ΛΕΜΟΤ, Kayo) άψογη εμφάνιση για τον πάντα πεισματάρη και μαχητικό 10χρονο Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) ο οποίος επικράτησε της ιδιαίτερα ανεβασμένης Ειρήνης Ρομποτή (Ομάδα 65, IMR). Ετσι ο Γκιζίνος έφτασε σε μια άνετη νίκη με την οποία σφράγισε την κατάκτηση του Κυπέλλου της «μικρής» κατηγορίας.

Ρίσκαρε και κέρδισε


Αν και είχε την βαθμολογική υπεροχή στο IMR Cup ο Δημήτρης Πρόιος (Ο65) δεν δίστασε να ρισκάρει για την νίκη και στους 2 αγώνες της ημέρας (το IMR Cup είναι θεσμός 5 αγώνων), να κερδίσει τον 1ο αγώνα μετά από αγωνιώδη μονομαχία με τον Γιάννη Λογοθέτη (Ο65) ενώ στο 2ο αγώνα, ήταν ο «άτυχος» (πτώση) του 1ου αγώνα ο Σωτήρης Στυλιάδης (Ο65) αυτός που άρπαξε την νίκη από τα χέρια του Κυπελλούχου πλέον Πρόιου. Κουρασμένος στον 2ο αγώνα ο Λογοθέτης, περιμέναμε λίγο καλύτερο τον Λομποτέση, κούραση και για την Ειρήνη Ρομποτή που «τόλμησε» να τρέξει σε 4 αγώνες!

Οι Senior


Σταθερή αξία στην κατηγορία των MiniGP Senior όπου οι Αποστόλης Λιάκος και ο σταθερά παρών Νίκος Λιόλιος (αμφότεροι της Ομάδας 65, IMR) δεν απειλήθηκαν από τον Θόδωρο Λαζάρου (ΦΙΑΜ, Mobster) με τον νεαρό Νίκο Γεωργόπουλο (ΛΕΜΟΤ) να επανακάμπτει στον θεσμό ιδιαίτερα κεφάτος.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι στην ζωντάνια του αγώνα συνέβαλε και η «Οικογένεια Χριστοδούλου» η οποία προσέφερε ολόφρεσκα κοκτέιλ χυμών σε όλους τους συμμετέχοντες, ενώ εκτός της αγωνιστικής δράσης, τα βλέμματα συγκεντρώθηκαν και στα νεοφερμένα στην χώρα, KTM RC390 & RC200 που παρουσίασε η KTM SEE.

Αποτελέσματα, βαθμολογίες στο aris.amotoe.gr.

Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Γκαζή (MotoΤρίτη) και τον Λευτέρη Κραουνάκη για τις εντυπωσιακές φωτό και περιμένουμε με αγωνία να δούμε το φοβερό βιντεοϋλικό του Θεοδόση Heli-segway-steadicam Τζαβάρα που ετοιμάζεται !!!

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 23:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MiniGP 2014, 2ος αγώνας, Μέγαρα MiniGP 2015, 1ος αγώνας, Kartodromo »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon