.
Κατηγορία Άλλοι
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 16:27

Έρχεται το BMU European MX Championship

 

Στις 18-19 Μαρτίου στα Γιαννιτσά

 

Κάθε χρόνο η BMU (Balkan Motorcycle Union) διοργανώνει το BMU European Motocross Championship, το οποίο διεξάγεται από ομοσπονδίες μέλη της. Για το 2017 και πάλι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς διοργανώνεται από την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τον Ο.Φ.Μ.Γ. στην πίστα Ταλαμπά στα Γιαννιτσά στις 18-19 Μαρτίου.

Οι αθλητές που συμμετέχουν διαγωνίζονται στις κατηγορίες ΜΧ65, ΜΧ85, ΜΧ2, MX2 Junior, ΜΧ1, ΜΧ και MX Veteran.

Στον περσινό πρωτάθλημα οι Αντώνης Σάγμαλης και Μάριος Κανάκης κατάφεραν να διακριθούν στις ψηλότερες θέσεις του βάθρου. Συγκεκριμένα ο Αντώνης ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στην ΜΧ85 και ο Μάριος δευτεραθλητής στην ΜΧ65.

Οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν με τα αποτελέσματά τους να κατατάξουν την χώρα μας στην 3η θέση των χωρών που συμμετείχαν.

Για άλλη μια φορά, ταυτόχρονα με τον συγκεκριμένο αγώνα, διεξάγεται και ο αγώνας για το πρωτάθλημα ΜΧ Ν.Α. Ευρώπης (South East European Motocross Championship) της FIM Europe, για τις κατηγορίες ΕΜΧ65 και ΕΜΧ85. Όσοι αθλητές συμμετέχουν στις κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ85 διαγωνίζονται και στους δύο θεσμούς. Και σε αυτό το πρωτάθλημα πέρυσι, οι παραπάνω αθλητές τερμάτισαν σε υψηλές θέσεις. Ο Αντώνης Σάγμαλης στην 2η θέση του πρωταθλήματος ΕΜΧ85 και ο Μάριος Κανάκης στην 7η θέση ΕΜΧ65.

Να σημειώσουμε πως οι τρεις πρώτοι αναβάτες του πρωταθλήματος της κάθε κατηγορίας συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό τελικό τον οποίο διοργανώνει η FIM Europe κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΑΜΟΤΟΕ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 16:32

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon