.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016 10:35

Romano Fenati: Τον πέταξαν έξω από την SKY Racing Team VR46!

 

Δραματικές εξελίξεις για τον διεκδικητή του τίτλου στο Moto3

 

"Βλέπεις κάποια αδυναμία στον χαρακτήρα σου;" "Όχι, καμία. Αλλά υπάρχουν άλλοι, σε καλύτερες θέσεις, για να το κρίνουν αυτό." Προφητικά λόγια από τον Romano Fenati σε συνέντευξη του στο ΚΤΜ Blog, στις 2 Αυγούστου 2016.

Η συνέντευξη είχε τίτλο "Δώστε μια προαγωγή στον άνθρωπο" και εστιαζόταν γύρω από την κίνηση της αγωνιστικής ομάδας του Valentino Rossi SKY Racing VR46 να μπει στο Πρωτάθλημα Moto2 το 2017, με αναβάτη ένα από τα αγαπημένα "παιδιά" του Rossi, τον ταλαντούχο Romano Fenati.

05fenatigpjerez ds s1d5078 original

Πέντε χρόνια πέρασε ο Romano Fenati στο Πρωτάθλημα Moto3, κι ενώ ξεκίνησε θεαματικά, στη συνέχεια επέδειξε άνιση απόδοση, ή του ύψους ή του βάθους, βλέποντας τους πρώην ανταγωνιστές του έναν-έναν να ανεβαίνουν κατηγορίες (όχι απλά κατηγορία). O Maverick Vinales, κι ο Jack Miller βρίσκονται ήδη στο MotoGP, ενώ ο Alex Rins στο Moto2, όμως ο Fenati...

O Romano Fenati ήταν μόλις 16 χρονών όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του στον πρώτο αγώνα της τότε ολοκαίνουργιας κατηγορίας Moto3, στο Κατάρ το 2012. Στον 1ο του αγώνα, τερμάτισε 2ος, κάνοντας τους πάντες να παραμιλούν για το ταλέντο του. Και 3 εβδομάδες αργότερα στο βρεγμένο Jerez και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, ο Fenati τερματίζει 1ος με διαφορά... 36 δευτερολέπτων από τον 2ο αναβάτη! Άντε γεια. Δύο βάθρα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στους πρώτους δύο αγώνες του. Τι ταλέντο!

Όμως η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο ιδανική -το αντίθετο.

Το 2013, ο Fenati δεν ανέβηκε ούτε μία φορά στο βάθρο, τερματίζοντας 5ος στο Πρωτάθλημα. 

fenati rossi.gallery full top lg

Παρόλα αυτά, το 2014 ήρθε η μεγάλη αναγνώριση από τον Rossi, που έφερε τον Fenati στη SKY Racing Team VR46. Η αρχή της χρονιάς ήταν καλή, με 4 βάθρα σε 6 αγώνες, όμως στη συνέχεια ο Fenati άρχισε και πάλι τα σκαμπανεβάσματα, για να τερματίσει και πάλι 5ος στο Πρωτάθλημα.

Το 2015 είχε μία νίκη στο Le Mans, ενώ τερμάτισε στο Top-5 σε οκτώ αγώνες, όμως τα κακά αποτελέσματα του στα δοκιμαστικά δεν άφησαν τον Fenati να ανέβει πιο ψηλά από την 4η θέση στο Πρωτάθλημα.

maxresdefault

Πασίγνωστο είναι το βίντεο στο GP της Αργεντινής, όπου από τα νεύρα του στα δοκιμαστικά ο Fenati έριξε κλωτσιά στον Niklas Ajo, ενώ μετά του έστησε... καρτέρι στις δοκιμαστικές εκκινήσεις, και του έσβησε τη μοτοσυκλέτα με το Kill Switch!

romano fenati gets 3 penalty points 3

Μετά τον αγώνα ο Fenati ζήτησε συγγνώμη από τον Ajo, αλλά το επεισόδιο τον στιγμάτισε ως προβληματικό και δύσκολο χαρακτήρα.

Και ήρθε το 2016, όπου είχαμε τον Valentino Rossi να δηλώνει πως ο Romano Fenati θα ήταν ο πιλότος της VR46 στο Πρωτάθλημα Moto2 για το 2017. Pole position στο Κατάρ, αλλά μόλις 4η θέση στον αγώνα.

RomanoFenati2

Στην Αργεντινή τερμάτισε μόλις 20ος, όμως κέρδισε στις Η.Π.Α. Ήταν 7ος στο Jerez, και 2ος στο Le Mans, χάνοντας την πρωτιά από τον Brad Binder για μόλις 0.099 δευτερόλεπτα! Στο Mugello πήρε την pole position αλλά δεν κατάφερε να τερματίσει. Στην Καταλονία ήταν 4ος, και μετά ήρθε το GP της Αυστρίας, και όλα γκρεμίστηκαν.

Στα δοκιμαστικά, με μια πρωτόγνωρη κίνηση, η SKY VR46 ανακοίνωσε πως ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ στον Romano Fenati να συμμετάσχει στον αγώνα, παρόλο που ήταν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου (3ος στη γενική κατάταξη)! Κι αυτό γιατί η συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα "δεν ήταν σωστή". Μάλιστα το αφεντικό της VR46, ο Pablo Nieto, δήλωσε πως ο Fenati είχε ήδη δεχτεί 2 παρατηρήσεις μέσα στο 2016, πριν το GP της Αυστρίας.

Η ομάδα πίστευε πως ο νεαρός Ιταλός αναβάτης χρειαζόταν βελτίωση σε συμπεριφορά, συγκέντρωση και στόχο, και πληροφορίες μιλάνε για μεγάλο καυγά στα pits, κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, με τον Fenati να μιλάει άσχημα στους τεχνικούς της ομάδας.

Και στη συνέχεια είχαμε ακόμα χειρότερες εξελίξεις, με την SKY VR46 να ανακοινώνει τον τερματισμό του συμβολαίου με τον Fenati για το 2016 και το 2017...

05 romano fenati ita gp 3655 0.big

Ο ίδιος ο Valentino Rossi δήλωσε πως "Είναι μεγάλο κρίμα. Δεν ήμαστε χαρούμενοι, είναι σα να χάσαμε μια μάχη. Ο Fenati είναι ένας αναβάτης με μεγάλο ταλέντο, και θέλαμε να ποντάρουμε πάνω του για το μέλλον, και για το Moto2 την επόμενη χρονιά. Αλλά δυστυχώς, αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια."

Από την πλευρά του Romano Fenati δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καμία δήλωση, ενώ οι σελίδες του σε Twitter και Facebook νέκρωσαν, με τελευταία νέα από τα δοκιμαστικά, πριν την αποπομπή του από την ομάδα!

Μεγάλο κρίμα πραγματικά, για ένα από τα μεγάλα ταλέντα των αγώνων μοτοσυκλέτας, που όμως δείχνει ανήμπορος να ελέγξει τον χαρακτήρα του, και να εστιάσει σε αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 21:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon