.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 10:54

Yamaha Rally Dakar Team 2015

 

Με τρεις αναβάτες

 

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha Factory Racing με την οποία θα συμμετάσχει στο Rally Dakar παρουσιάστηκε επίσημα. Αναβάτες θα είναι οι Olivier Pain, Michael Metge και Alessandro Botturi, οι οποίοι θα βρεθούν σε λίγες μέρες στο Buenos Aires για την έναρξη του αγώνα των 8.000 χιλιομέτρων.

Νέα μοτοσυκλέτα

Ο Olivier Pain τερμάτισε 3ος στο περσινό Dakar του 2014 Dakar και με τις οδηγίες αυτού, αλλά και του πέντε φορές νικητή του Dakar, Cyril Despres, η Yamaha Factory Racing Team Yamalube παρουσιάζει την τελείως νέα μοτοσυκλέτα για το 2015 – την Yamaha WR450F Rally. Ο κινητήρας είναι ο τελευταίος των YZ με ανεστραμμένη κεφαλή, και η μοτοσυκλέτα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την YZ450F. Η Rally όμως διαθέτει μίζα, κάτι σημαντικό για τον αγώνα Dakar.
“Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της νέας WR είναι το ενιαίο ρεζερβουάρ που περιλαμβάνει και το υποπλαίσιο”, δήλωσε ο team manager Jose Leloir. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν κατασκευάζεις μία μοτοσυκλέτα Dakar είναι το που θα χωρέσεις 35 λίτρα καυσίμου. Για το 2014 είχαμε πέντε διαφορετικά ρεζερβουάρ τα οποία είχαν όλα τρόμπες βενζίνης και ήταν συνδεδεμένα με σωλήνες. Με την χρήση ενός carbon ρεζερβουάρ έχουμε απλοποιήσει το σύστημα και μειώσαμε το βάρος, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την οδήγηση. Το κέρδος σε βάρος είναι δέκα κιλά και η ευκολία να κάνουμε επισκευές στην μοτοσυκλέτα κάθε απόγευμα, τεράστια.”

Ως έξτρα βοήθημα, οι αναβάτες τώρα έχουν ένα όργανο κατανάλωσης το οποίο τους λέει ακριβώς πόσα καύσιμα απομένουν μέχρι το τέλος κάθε ημέρας.
Η νέα WR 450F Rally διαθέτει ένα βελτιωμένο μπροστινό σύστημα της Kayaba, ένα εργοστασιακό αμορτισέρ της ίδιας εταιρίας, μακρύτερο ψαλίδι και νέο μοχλισμό, ενώ υπάρχουν αλλαγές και στην γεωμετρία του πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι μία πιο εύκολη μοτοσυκλέτα σε κάθε σημείο και σταθερή στις υψηλές ταχύτητες.
Για το 2015, η Yamaha WR 450F είναι 10% πιο γρήγορη από την περσινή που σημαίνει ότι στις γρήγορες διαδρομές θα είναι πιο ανταγωνιστική. Ο team manager αναφέρει ότι ποσοστό της δύναμης έρχεται από το νέο σύστημα ψεκασμού το οποίο συνεργάζεται με το traction control, με βελτίωση της κατανάλωσης αλλά και της φθοράς του ελαστικού. Μέρος της ταχύτητας οφείλεται και στην νέα αεροδυναμική, αφού η νέα μοτοσυκλέτα είναι στενότερη με νέο faring και μειωμένη αντίσταση στον αέρα.

Φωτογραφίες

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gas Gas Dakar Team 2015 Παρουσίαση – Honda Dakar 2015 Team »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon