.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 09:39

Aprilia Superbike 2014 – Jerez

 

Συγκλονιστικό διπλό 1-2

Jerez de la Frontera, 7 Σεπτεμβρίου 2014 

Η Aprilia δεν είχε αντιπάλους στο δέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK. Οι RSV4 από το Noale απέδειξαν την ανωτερότητά τους, κατακτώντας την πρώτη και δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες.

Ο Melandri κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με άνεση και στους 2 αγώνες, ακολουθώντας παρόμοια στρατηγική. Και στους δύο αγώνες, ο Marco βρέθηκε πίσω στις αρχικές φάσεις, καθώς ήταν έκτος στον πρώτο αγώνα και πέμπτος στο δεύτερο. Με επιδέξιους χειρισμούς και σταθερό ρυθμό κατάφερε γρήγορα να μειώσει τη διαφορά και να περάσει στην πρώτη θέση, αποδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της RSV4 του. Συνολικά ο Melandri, έχει σημειώσει πέντε νίκες αυτή τη σεζόν.

Και στους δύο αγώνες, ο Sylvain Guintoli κατάφερε να πάρει το προβάδισμα νωρίς, προσπαθώντας να αφήσει όσο πιο πίσω γινόταν τους αντιπάλους του. Ο Guintoli είχε επίσης μία εξαιρετική απόδοση καθώς κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες. Οι επίσημοι αναβάτες της Aprilia, κατάφεραν να κερδίσουν 13 βαθμούς στο πρωτάθλημα και να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Sykes. Ο Guintoli μαρκάρει στενά για την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς η διαφορά έχει πλέον μειωθεί σε μόλις 31 βαθμούς. Η διπλή νίκη στη Jerez είχε θετικό αντίκτυπο και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών: με τους 50 βαθμούς που κέρδισε στην Ισπανία, η Aprilia είναι μία ανάσα από την πρώτη θέση της κατάταξης του Πρωταθλήματος, με διαφορά μόλις ενός βαθμού από την Kawasaki.

Marco Melandri: "Μετά την πτώση στο δεύτερο αγώνα της Laguna Seca, ήμουν πολύ απογοητευμένος γιατί θα μπορούσαμε να έχουμε μια διπλή νίκη και εκεί. Αυτό το Σαββατοκύριακο η ομάδα απέδωσε εξαιρετικά, ενώ και η μοτοσυκλέτα μου λειτούργησε πολύ καλά. Προσπάθησα να είμαι συνεπής, ακόμη κι αν δεν ήμουν τόσο γρήγορος στην αρχή του αγώνα, κατάφερα όμως να διατηρήσω σταθερό το ρυθμό μου. Αυτή ήταν μια ξεχωριστή Κυριακή για μένα. Τώρα μπορώ να χαλαρώσω για μερικές ημέρες, προτού γυρίσω στις αγωνιστικές πίστες ."

Sylvain Guintoli: "Νιώθω πολύ καλά με το αποτέλεσμα, καθώς σήμερα έδωσα το 100% του εαυτού μου. Πέρυσι δεν τα είχα πάει καθόλου καλά σε αυτή την πίστα, αλλά με πολύ σκληρή δουλειά νομίζω ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο επόμενος γύρος είναι στο Magny Cours, μια πίστα που μου ταιριάζει και που ξέρω ότι μπορώ να υπολογίζω στην υποστήριξη των Γάλλων οπαδών μας, ώστε να συνεχίσουμε τη μάχη για το πρωτάθλημα. Με 100 βαθμούς να απομένουν πάνω στο τραπέζι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα ."

Κατάταξη Jerez

ΑΓΩΝΑΣ 1 ΑΓΩΝΑΣ 2
1. Melandri (Aprilia 1. Melandri (Aprilia
2. Guintoli (Aprilia) 2. Guintoli (Aprilia)
3. Davies (Ducati) 3. Sykes (Kawasaki)
4. Rea (Honda) 4. Davies (Ducati)
5. Sykes (Kawasaki) 5. Rea (Honda)
6. Laverty (Suzuki) 6. Laverty (Suzuki)
7. Haslam (Honda) 7. Baz (Kawasaki)
8. Elias (Aprilia 8. Haslam (Honda)
9. Salom (Kawasaki) 9. Lowes (Suzuki)
10. Barrier (BMW) 10. Elias (Aprilia)

Βαθμολογία WSBK 2014

WSBK 2014 – ΑΝΑΒΑΤΕΣ WSBK 2014 – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
1. Sykes (Kawasaki) 352 1. Kawasaki 369
2. Guintoli (Aprilia) 321 2. Aprilia 368
3. Rea (Honda 285 3. Honda 285
4. Melandri (Aprilia) 267 4. Ducati 249
5. Baz (Kawasaki) 262 5. Suzuki 220
6. Davies (Ducati) 188 6. BMW 69
7. Laverty (Suzuki) 154 7. MV Agusta 21
8. Giugliano (Ducati) 153 8. EBR 2
9. Elias (Aprilia) 151
10. Haslam (Honda) 150

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 11:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon