.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 11:30

Repsol Honda - 11η νίκη για Marquez στο Silverstone

 

Σκληρή μονομαχία

O Marquez συμπλήρωσε την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα MotoGP κατά τη διάρκεια του Βρετανικού αγώνα στο Silverstone. O διεκδικητής του παγκόσμιου τίτλου στο πρωτάθλημα MotoGP, Marc Marquez (Repsol Honda RC213V) επέστρεψε στις νίκες, κατακτώντας για 11η φορά την πρώτη θέση, στον 12ο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Silverstone στη Μεγάλη Βρετανία μετά από σκληρή μονομαχία που είχε με τον Jorge Lorenzo (Yamaha).

Ο Marquez και ο Jorge Lorenzo (Yamaha) κράτησαν κομμένη την ανάσα των 67.000 θεατών που παρακολουθούσαν τον αγώνα στο ηλιόλουστο Silverstone, έναν αγώνα 20 γύρων μήκους 5,9 km που πραγματοποιείται στους χώρους του αεροδρομίου.

Άλλαξαν θέσεις πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά η αποφασιστική κίνηση πραγματοποιήθηκε στον 17ο γύρο όταν ο Marquez έκανε την αντεπίθεση του και υποχρέωσε τον Lorenzo να του παραχωρήσει χώρο στο μέσο της στροφής, δίνοντας του τη δυνατότητα να πάρει προβάδισμα και να κερδίσει τον αγώνα με 0.732 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο δεύτερος οδηγός της ομάδος Repsol Honda RC213V Dani Pedrosa, έδινε τη δική του μάχη με τον Valentino Rossi (Yamaha) και τον Andrea Dovizioso (Ducati) για την τρίτη θέση στο βάθρο των νικητών. Ο Pedrosa, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα στην Τσεχία, κατάφερε να βρεθεί εμπρός από τον Dovizioso στον τελευταίο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με το Rossi, με αποτέλεσμα να κερδίσει τελικά την τέταρτη θέση ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω από το Rossi.

Η νίκη του Marquez τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, καθώς του δόθηκε η δυνατότητα να διευρύνει τη διαφορά του από το δεύτερο αναβάτη του πρωταθλήματος Dani Pedrosa κατά 89 βαθμούς, με έξι αγώνες να απομένουν για να πέσει η αυλαία.

Έχοντας τερματίσει στην πρώτη θέση στους 10 αγώνες του πρωταθλήματος και στην τέταρτη θέση στον αγώνα της Τσεχίας, ο Marquez πήρε εκκίνηση στο Βρετανικό αγώνα από την pole position, για δέκατη φορά φέτος. Η νίκη του αυτή ήταν η δεύτερη στο Silverstone όταν κέρδισε την πρώτη θέση της κατηγορίας των 125cc το 2010 και η 17η στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP στους 30 αγώνες που έχει συμμετάσχει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ο νικητής του αγώνα MarcMarquez, RepsolHonda δήλωσε:

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου νίκη. Περίμενα ο αγώνας να είναι διαφορετικός, λαμβάνοντας υπόψη μου τα δοκιμαστικά του Σαββάτου, Σήμερα εξαιτίας των υψηλότερων θερμοκρασιών τόσο ο Jorge όσο και ο Valentino είχαν το προβάδισμα. Είχα πολύ σκληρή μάχη με τον Jorge καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ήταν πολύ σημναιτκό να κερδίσω σήμερα έχοντας χάσει την πρώτη θέση στο Brno. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στον περσινό αγώνα εδώ στο Silverstone o Jorge με κτύπησε και με έθεσε εκτός αγώνα στην τελευταία στροφή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην κορυφή του βάθρου των νικητών.”

Ο δεύτερος αναβάτης της Repsol Honda, Dani Perdrosa που τερμάτισε στην 4η θέση δήλωσε:

"Ο σημερινός αγώνας δεν ήταν καθόλου εύκολος. Είχα ένα κακό ξεκίνημα στους πρώτους γύρους του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσω πολύτιμο έδαφος από τους πρώτους οδηγούς. Είχα σκληρή μάχη με τον Valentino και τον Andrea Dovizioso με αποτέλεσμα στο τέλος να κερδίσω την 4η θέση στον τελευταίο γύρο. Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο Σαββατοκύριακο για μένα αλλά θα προσπαθήσω να πάω ακόμη καλύτερα στο επόμενο GrandPrix.”

 Αποτελέσματα 12ou αγώνα στο Silverstone

1 Marc Marquez 40'51.835  ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Jorge Lorenzo 40'52.567  ESP  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
3 Valentino Rossi 41'00.354  ITA  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
4 Dani Pedrosa 41'00.529  ESP  HONDA  Repsol Honda Team
5 Andrea Dovizioso 41'01.073  ITA  DUCATI  DucatiTeam
6 Pol Espargaro 41'16.581  ESP  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
7 Stefan Bradl 41'18.552  GER  HONDA  LCR Honda MotoGP
8 Andrea Iannone 41'18.745  ITA  DUCATI  PramacRacing
9 Aleix Espargaro 41'25.290  ESP  FORWARD YAMAHA  NGM ForwardRacing
10 Scott Redding 41'30.929  GBR  HONDA  GO&FUN Honda Gresini

 

 Βαθμολογία αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP

1 Marc Marquez 288 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
2 Dani Pedrosa 199 pts ESP  HONDA  Repsol Honda Team
3 Valentino Rossi 189 pts ITA  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
4 Jorge Lorenzo 157 pts ESP  YAMAHA  YamahaFactoryRacing
5 Andrea Dovizioso 129 pts ITA  DUCATI  DucatiTeam
6 Aleix Espargaro 92 pts ESP  FORWARD YAMAHA  NGM ForwardRacing
7 Pol Espargaro 88 pts ESP  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
8 Andrea Iannone 81 pts ITA  DUCATI  PramacRacing
9 Stefan Bradl 74 pts GER  HONDA  LCR Honda MotoGP
10 Bradley Smith 65 pts GBR  YAMAHA  MonsterYamahaTech 3 
11 Alvaro Bautista 56 pts ESP  HONDA  GO&FUN Honda Gresini
12 Scott Redding 52 pts GBR  HONDA  GO&FUN Honda Gresini

 

{gallery}agonistiki_kinisi/nea_pagkosmio/2014/motogp/honda/silverstone_gp/{/gallery}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 12:31

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon