.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 12:06

Φίλιππος Παπαφιλίππου – Σπάει τα ρεκόρ στο Dragster!

Στην Μεγάλη Βρετανία

 

Στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στην πίστα Santa Pod που είναι και από τις αγαπημένες του, βρέθηκε ο Φίλιππος Παπαφιλίππου προκειμένου να σπάσει το ρεκόρ που ήδη κατείχε με 4.29’’ και έξοδο 167 μίλια, στο 1/8 της πίστας. Το πέρασμα αφορούσε στην κατηγορία νίτρου για μοτοσυκλέτες στην Ευρώπη, και παρά τον βροχερό καιρό και την υγρασία, ο Παπαφιλίππου έτρεξε στο Festival of Power στην Santa Pod Raceway, στην Μεγάλη Βρετανία, με την ομάδα Top Fuel Bike.
Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και οι συνθήκες στην πίστα περίεργες μιας και η μητέρα φύση είχε φροντίσει να δυσκολέψει τα πράγματα.
Ο Φίλιππος Παπαφιλίππου δήλωσε σχετικά: “Σε μία από τις αγαπημένες μας πίστες, την Santa Pod, σε μία κρύα Κυριακή, κατεβάσαμε κι άλλο το ευρωπαϊκό ρεκόρ στο 1/8 του μιλίου που ήδη είχαμε. Είχαμε το 4.29’’ με έξοδο στα 167mph και το κατεβάσαμε στο 4.21’’ με έξοδο στα 172.71mph. Θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε κι άλλο αυτό το νούμερο αλλά είχα κλείσει από νωρίς το γκάζι μιας και η μοτοσυκλέτα γλιστρούσε προς τα αριστερά λόγω συνθηκών."

Πηγή:Dragbike.com

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014 12:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon