.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014 10:58

Ο Cyril Despres στην Peugeot για το Dakar!

 

Το θηρίο Peugeot 2008 DKR αποκαλύπτεται

Peugeot 2008 DKR: Ένα θηρίο για το Rally Dakar 2015

Τα αποκαλυπτήρια του «όπλου» της Team Peugeot Total για τον επόμενο αγώνα-πρόκληση της Νοτίου Αμερικής
Τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας των Peugeot, Red Bull και Total για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα στοχεύσει στο να «κατακτήσει» το Rally Dakar 2015, ήρθαν τα αποκαλυπτήρια του 2008 DKR. Ένα μυώδες, καθαρόαιμο θηρίο, βασισμένο στο επιβατικό crossover αλλά με άφθονο αγωνιστικό DNA!

Πίσω από το τιμόνι του θα βρεθούν τον Ιανουάριο ο πολύπειρος Ισπανός Carlos Sainz και ο Γάλλος Cyril Despres, που όπως πολλοί άλλοι στο παρελθόν, κάνει το μεγάλο βήμα αφήνοντας τις μοτοσυκλέτες για να μονομαχήσει στην κατηγορία των τεσσάρων τροχών. Η κληρονομιά της Peugeot στο θρυλικό Rally Dakar, είναι μεγάλη. Μετά τους θριάμβους των 205 T16 και 405 T16 την τετραετία 1987-1990, οι Γάλλοι επιστρέφουν με ένα μοντέλο που ενώ έχει ομοιότητες με το… «θνητό» 2008, είναι καταδικασμένο να μείνει στο αγωνιστικό πάνθεον αφού μοναδική του αποστολή, είναι να κερδίσει. Αποτελεί συνιστώσα των ιδεών του Style Center της Peugeot και των απαιτήσεων της αγωνιστικής ομάδας, συνδυάζοντας κάλλη, δυνατότητες και ουσία.
«Παρείχαμε στην ομάδα του Peugeot Style Centre τις βασικές διαστάσεις καθώς και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες όπως ο απαιτούμενος χώρος της καμπίνας, οι διαστάσεις των τροχών, οι διαδρομές των αναρτήσεων. Παράλληλα, τους παρείχαμε και δεδομένα από τη δουλειά που είχαμε ήδη κάνει στον προσομοιωτή», δηλώνει σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας του 2008 DKR, ο επικεφαλής του εγχειρήματος, Jean-Christophe Pailler.

Παρότι η Peugeot δεν γνωστοποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, αποκάλυψε πως θα έχει κίνηση μόνο σε δύο τροχούς και αιτιολόγησε το γιατί. «Αναλύσαμε ενδελεχώς όλα όσα ξέρουμε έως τώρα από τους αγώνες cross-country, ζυγίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της τετρακίνησης και της κίνησης σε έναν άξονα. Τελικά επιλέξαμε να κινηθούμε κόντρα στο ρεύμα, με την κίνηση στους δύο τροχούς. Βασίσαμε την επιλογή αυτή στις δυνατότητες που προσφέρει, ειδικά στην άμμο, ενώ μας επέτρεψε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερους τροχούς (σ.σ. 37 ιντσών!) αλλά και να επωφεληθούμε μεγαλύτερης διαδρομής των αναρτήσεων», συνέχισε ο Pailler.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του επτά συμμετοχές στο Rally Dakar με τα χρώματα της Red Bull, ο Carlos Sainz ξέρει καλά τις απαιτήσεις του θρυλικού ράλι. Και το νέο του «παιχνίδι», τον κέρδισε με την πρώτη ματιά. «Το 2008 DKR φέρνει νέα φιλοσοφία και νέες ιδέες. Δεν είχαμε ποτέ ξανά τέτοιου είδους αυτοκίνητο με κίνηση μόνο σε δύο τροχούς. Βάσει όμως της εμπειρίας μου την τελευταία διετία με τέτοιας τεχνολογίας οχήματα, είμαι σίγουρος πως μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη. Είναι ένα προσεγμένα σχεδιασμένο αυτοκίνητο παντός τερέν και ξέρω πως η Peugeot Sport έχει την τεχνογνωσία, την τεχνολογία αλλά και τους πόρους για να πετύχει σε αυτή τη συναρπαστική πρόκληση», τόνισε ο Sainz.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon