.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 09:45

Ιταλικό Πρωτάθλημα ENDURO – 1ος και 2ος αγώνας, CAMERINO

 

Δύο βάθρα για τον Fabrizio DINI

 


Τo περασμένo Σαββατοκύριακο, αμέσως μετά τους αγώνες της Νότιας Αμερικής, διεξήχθη ο πρώτος και δεύτερος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος Enduro στο Camerino, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια Marche.

Δύσκολες ειδικές

Τόσο η απλή όσο και οι τρεις ειδικές διαδρομές ήταν τόσο δύσκολες όσο και αυτές ενός αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η ειδική mx είχε διάρκεια γύρω στα 7 λεπτά και ήταν σχεδιασμένη σε μία πλαγιά. Η Extreme Test ήταν πολύ απαιτητική και για αυτό οι αναβάτες του ιταλικού Κυπέλλου δεν την είχαν στην διαδρομή τους.

Η δυσκολία της ειδικής Enduro οφειλόταν στην λάσπη, αφού μέχρι την Πέμπτη πριν από τον αγώνα έβρεχε σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή.
Το Beta Factory Team ήταν παρών και εκτός από τους δύο επίσημους αναβάτες, Luis Correia και Robert Kvarnstrom, το κράνος του φόρεσε και ο Team Manager Fabrizio Dini. Ο Fabrizio τελικά ήταν δεύτερος και τρίτος στην κατηγορία Ε3 με μία τετράχρονη Beta RR 498cc!

‘Ειλικρινά, είμαι έκπληκτος με τα αποτελέσματά μου αφού λόγω των αγώνων της Χιλής και της Αργεντινής, δεν έχω καβαλήσει για πάνω από ένα μήνα. Το Σάββατο κυνηγούσα την πρώτη θέση και βρισκόμουν μέσα στην δεκάδα της γενικής αλλά στον τελευταίο γύρο ένοιωσα πολύ κουρασμένος και για αυτό τελικά αρκέστηκα στο να διατηρήσω την δεύτερη θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα αφού πέτυχα αυτή την επίδοση πάνω σε μία τετράχρονη, ενώ οι κορυφαίοι αναβάτες της Ε3 αγωνίζονται με δίχρονες μοτό 300cc’, δήλωσε ο Fabrizio στο τέλος του αγώνα.

Στο Top Ten

Δύο τέταρτες θέσεις στην κατηγορία των ‘ΞΕΝΩΝ’ πέτυχε ο Πορτογάλος αναβάτης Luis Correia ενώ και τις δύο μέρες ήταν μέσα στο Top Ten.
Ο Robert Kvarnstrom ταλαιπωρήθηκε από έναν ιό τις ημέρες μετά την επιστροφή από την Νότια Αμερική και πήγε στο Camerino γνωρίζοντας ότι δεν είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικός. Έτσι αντιμετώπισε τον αγώνα σαν δύο ημέρες προπόνησης.


‘Έχω χάσει μερικά κιλά αυτές τις ημέρες και δεν είμαι ακόμα σε φόρμα αλλά και πάλι δεν με ικανοποιούν τα αποτελέσματα’ είπε ο Robert.
Ο επόμενος αγώνας του Ιταλικού Πρωταθλήματος Enduro έχει προγραμματιστεί για τις 21 Απριλίου στο Aμπρέτζο (Ούντινε).

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 11:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda CBR500R - European Junior Cup 2013 Erzberg – Μία νέα περιπέτεια »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon