.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 12:18

Παρουσίαση - Husaberg Enduro Team 2013

Δύο τίτλοι και οκτώ αναβάτες!

 




Παρουσιάστηκε η νέα ομάδα της Husaberg με την οποία η εταιρία θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro του 2013. Με έναν τίτλο στο τσεπάκι από το 2012, με αναβάτη τον Pela Renet, στην κατηγορία E2, η εμπειρία της Husaberg με τις νέες μοτοσυκλέτες έχει στόχο την κορυφή.

Τίτλοι σε motocross και enduro

O Renet έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIM στο Motocross στην κατηγορία MX3 και παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Enduro, στην κατηγορία E2. Ο Renet ξεκίνησε την χρονιά δύσκολα το 2012 και κατάλαβε ότι θα πρωταγωνιστούσε μετά από σκληρές μάχες. Ωστόσο, όλο το χειμώνα προετοιμάστηκε προκειμένου να αυξήσει την απόδοσή του αλλά και την φυσική του κατάσταση για να συνεχίσει στην ίδια κατηγορία, διεκδικώντας ξανά τον τίτλο. Στην ίδια κατηγορία θα είναι επίσης και ο Oriol Mena ο οποίος μεταπήδησε από την E3, και θα συμμετάσχει και αυτός πάνω σε ένα FE 350.
Στην κατηγορία E1, θα συμμετάσχει ο Thomas Oldrati, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 στην κατηγορία Junior,  ο οποίος θα έχει να αντιμετωπίσει τους Antoine Meo και τον οκτώ φορές πρωταθλητή Juha Salminen.

Αλλαγές στις κατηγορίες

Στην κατηγορία E3, θα υπάρχουν δύο αναβάτες, ο Joakim Ljunggren και ο νέος στην κατηγορία, Mathias Bellino. Για τον Bellino που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία Junior το 2012, θα είναι ένας νέος στόχος, με νέα μοτοσυκλέτα, μεγαλύτερο κυβισμό, ενώ προέρχεται και από επέμβαση στον ώμο.
Νέος στην ομάδα θα είναι ο Γάλλος αναβάτης motocross Loic Larrieu, ο οποίος δέχτηκε την προσφορά να συμμετάσχει στο παγκόσμιο Enduro και όντας 22 χρονών, είναι το νέο αίμα της Husaberg. O Larrieu συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross από το 2008 και έχει ανέβει στο βάθρο το 2009, στην κατηγορία MX2, ενώ είναι φίλος του Renet και ακολουθεί τα βήματα του.
Στην κατηγορία Junior θα δούμε και τον Ισπανό Mario Roman ενώ στα 125 Youth Cup Manx, θα συμμετάσχει ο McCanney που επιστρέφει μετά από μία επέμβαση από ατύχημα που του συνέβη το 2012.
Στην κατηγορία των γυναικών, η Husaberg θα υποστηρίξει την Jane Daniels που θα συνεχίσει φέτος έπειτα από την πρώτη της συμμετοχή στον αγώνα της Ιταλίας, πέρσι.
Ο πρώτος αγώνας που θα συμμετάσχει η ομάδα θα είναι την ερχόμενη Κυριακή, στην Χιλή, όπου ξεκινάει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro.

Γενκές φωτογραφίες

Φωτογραφίες Mattias Bellino

Φωτογραφίες Loic Larrieu

Φωτογραφίες Joakim Ljunggren

Φωτογραφίες Danny Mc Canney

Φωτογραφίες Oriol Mena

Φωτογραφίες Thomas Oldrati

Φωτογραφίες Pela Renet

Φωτογραφίες Mario Roman

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 13:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon