.
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 07:53

Dani Pedrosa - Κλείδωσε η πρώτη wildcard συμμετοχή του για το 2024

Η πρώτη... έκτακτη αγωνιστική συμμετοχή του Ισπανού αναβάτη - εξέλιξης πια- για το 2024 είναι γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, ο Dani Pedrosa πρόκειται να αγωνιστεί στη Jerez, στο ισπανικό GP ως wild card συμμετοχή στις 28 Απριλίου. Υπενθυμίζουμε πως ο Pedrosa, 38 ετών πλέον, συνεχίζει το 2024 ως αναβάτης εξέλιξης της KTM. Την εν λόγω συμμετοχή εντωμεταξύ επιβεβαίωσε ο διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της KTM, Pit Beirer, στο Sport1:

«Φαίνεται αρκετά σίγουρο. Όλα τα άλλα θα κριθούν ανάλογα με την πορεία της σεζόν, ανάλογα με τους αγώνες που χρειαζόμαστε ως δοκιμή».

Το 2023, ο Pedrosa αγωνίστηκε δύο φορές εντυπωσιάζοντας με τα αποτελέσματα του, αφού τερμάτισε 7ος στην Ισπανία και 4ος στο San Marino, παρά το γεγονός ότι αποσύρθηκε από τους αγώνες στα τέλη του 2018.

Ο ίδιος δήλωσε πέρυσι: «Τώρα που είμαι σε αυτή την ηλικία, να θυμηθώ ότι ο Valentino Rossi κέρδισε τον τελευταίο του αγώνα στα 38 του, ή ο Loris Capirossi στα 37; Εκείνη την εποχή ήμουν νέος και δεν εκτιμούσα αρκετά το ότι μπόρεσαν να κερδίσουν σε αυτή την ηλικία. Τώρα είμαι σε αυτή την ηλικία και αγωνίζομαι, αγωνίζομαι μπροστά με τα νεαρά παιδιά, τώρα ξέρω ότι ο αγώνας σε κορυφαίο επίπεδο σε αυτή την ηλικία είναι πιο δύσκολος από ό,τι όταν είσαι νέος. ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ».

Για την ιστορία, οDa Pedrosa είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του MotoGP που δεν έχει κερδίσει ποτέ πρωτάθλημα.Τέλος, δεν υπάρχει ακόμα πλάνο για το πότε θα έχει αντίστοιχο αγώνα ο Pol Espargaro, ο οποίος επέχει πλέον ρόλο αντίστοιχο του Pedrosa στην ομάδα της Tech3 GASGAS.

Πηγή: crash.net

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 08:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon