.
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 20:41

Marc Marquez – «Ειρωνικός θαυμασμός» για τα τελευταία χρόνια του Rossi στο MotoGP

Στην αυτοβιογραφία του Marc Marquez, «εξέχουσα θέση» έχει ο Valentino Rossi, με το Marc να αναρωτιέται πως ο «Γιατρός» επέστρεφε κάθε εβδομάδα παρά το γεγονός ότι δεν κέρδιζε για χρόνια.

Ο Rossi κρέμασε την αγωνιστική του φόρμα στα τέλη του 2021, με το τελευταίο από τα επτά του πρωταθλήματα στο MotoGP να ήταν 12 χρόνια νωρίτερα. Στα 42 του πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό αγωνιστική -δίτροχη- δράση με την τελευταία σεζόν της καριέρας του να είναι στη δορυφορική ομάδα της Petronas Yamaha.

Κάπου εδώ πατάει και ένα απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Marquez, το οποίο φέρνει τον Ισπανό πολυπρωταθλητή να διερωτάται «Πότε είναι η ιδανική στιγμή για να αποσυρθείς;», αναφέροντας αυτολεξεί τα εξής:
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα ήθελα να είμαι μέσα στο κεφάλι του Rossi. Είναι νικητής. Έμεινε μεταξύ 10ου και 15ου για τέσσερα χρόνια. Και πάνω σε αυτό φεύγει από την εργοστασιακή ομάδα. Θα ήθελα να μάθω πώς κατάφερε να επιστρέφει κάθε Σαββατοκύριακο κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Σε μια ειρωνεία των καιρών βέβαια, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Marquez θυμίζει τα μη ανταγωνιστικά χρόνια του Rossi προτού βρεθεί σε δορυφορική ομάδα και εν τέλει βγει στη «σύνταξη». Το έκτο και πιο πρόσφατο πρωτάθλημα MotoGP του «Μυρμηγκιου» άλλωστε ήταν πίσω στο 2019, έχοντας περάσει από τότε σχεδόν όλο το χρόνο του τραυματισμένος, εκτός πίστας και με μια Honda που υστερεί σε σχέση με τους μνηστήρες του βάθρου.

«Πριν από πέντε χρόνια ήμουν ο Superman, έχω πετύχει τα πάντα. Η επόμενη νίκη, αν έρθει, την έχω δουλέψει. Εγώ, ο Marc, όχι ο Superman, για τον οποίο όλα πάνε καλά. Αν ξαναγίνω πρωταθλητής, θα είναι ο πιο σημαντικός τίτλος της καριέρας μου, μακράν», αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά μέσα στο βιβλίο του.

Εντωμεταξύ και για την ιστορία, ο Marquez είναι ένα πρωτάθλημα πίσω από τον απολογισμό του Rossi, με την… ισοφάριση του να είναι μάλλον θέμα εγωισμού.

Πηγή: Crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon