.
Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 07:53

MotoGP - Ο Razgatlioğlu ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2ο test του με τη Yamaha

Ο Τούρκος αναβάτης έφτασε κάτω από το 1'40΄΄ στα χρονόμετρα, κάνοντας περισσότερους από 100 γύρους σε δύο ημέρες στην πίστα της Jerez.

Ο Toprak Razgatlioğlu, ο πρωταθλητής WorldSBK του 2021, είχε ξανά την ευκαιρία να οδηγήσει την εργοστασιακή YZR-M1 σε δύο ημέρες ιδιωτικών δοκιμών στο επονομαζώμενο Circuito de Jerez – Angel Nieto. Οι ευνοϊκές συνθήκες οδήγησης σήμαιναν ότι ο Toprak θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την κατάσταση.

Ο Razgatlioğlu είχε καλή.. παρέα, με πολλούς άλλους Test Riders από την Aprilia, τη Honda και την KTM, συμπεριλαμβανομένων των Lorenzo Savadori, Stefan Bradl, Dani Pedrosa και Jonas Folger, όλοι παρόντες στην πίστα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha, Lin Jarvis, ήταν επίσης παρών στη Jerez. Οι αναφορές υποδεικνύουν ότι ολοκλήρωσε περίπου 116 γύρους στην πίστα καταφέροντας να σημειώσει χρόνο στο 1:38.860, φτάνοντας στα επτά δέκατα του ταχύτερου χρόνου που έθεσε μια Yamaha, από τον Cal Crutchlow. Ο ταχύτερος χρόνος της δοκιμής σημειώθηκε από το Dani Pedrosa, ο οποίος ήταν 1,4 δευτ. ταχύτερος από τον Razgatlioğlu.

Μέσω ενός tweet, ο Razgatlioğlu εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δοκιμή, δηλώνοντας ότι η κύρια εστίασή του ήταν να κατανοήσει καλύτερα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας αντί να σημειώσει ένα νέο ρεκόρ. Παρόλα αυτά, πέρασε υπέροχα στην πίστα και έδειχνε να το διασκέδασε πάρα πολύ.

«Αυτές οι δύο μέρες πήγαν πολύ καλά. Η προτεραιότητά μου ήταν να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους για να κατανοήσω καλύτερα τη συμπεριφορά αυτής της μοτοσυκλέτας, αντί να πιέζω σκληρά για να σημειώσω χρόνο. Ωστόσο, ήταν πολύ ευχάριστο.»

Το ερώτημα στο μυαλό όλων είναι αν θα δούμε ποτέ τον Razgatlioğlu να μπαίνει στο σαλόνι του MotoGP στο εγγύς μέλλον. Μόνο ο χρόνος θα δείξει, αλλά δεδομένων των εντυπωσιακών του εμφανίσεων στο WorldSBK, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα έστω και σαν Wild Card συμμετοχή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon