.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 10:55

Yamaha Ténéré Spirit Experience

Η απόλυτη Rally Raid περιπέτεια για κάθε ιδιοκτήτη Ténéré.

Από το 2019 που ήρθε ανάμεσά μας, η Yamaha Ténéré 700 βρήκε άμεσα το κοινό της και ως σήμερα συντροφεύει περισσότερους από 40,000 Ευρωπαίους αναβάτες με τον δικύλινδρο ροπάτο CP2 κινητήρα της και τις ικανότητές της σε κάθε είδους εδάφη.

Χτισμένο με το ίδιο DNA που είχε οδηγήσει τα αυθεντικά Yamaha XT στη νίκη του πρώτου Dakar Rally, η Ténéré έχει πολλάκις αποδείξει την αξία της ακόμη και σε αγώνες Rally. Οι διακρίσεις της Ténéré World Raid Team και του θρυλικό αναβάτη της, Alessandro Botturi, έφτασαν ως τη νίκη στον αγώνα Tunisia Desert Challenge, ενώ ο συναθλητής του, Pol Tarrès, έγραψε ιστορία φτάνοντας με τη Yamaha Ténéré 700 του μακρύτερα απ’ όσο έχει καταφέρει οποιαδήποτε άλλη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα στο απαιτητικότατο Erzberg Rodeo.

Τώρα η Yamaha παρουσιάζει τον νέο θεσμό Ténéré Spirit Experience, στον οποίο κάθε ιδιοκτήτης Ténéré μπορεί να λάβει μέρος σε μερικές από τις διασημότερες διοργανώσεις Rally Raid με την επίσημη Yamaha Ténéré World Raid Team.

Συνολικά 20 πελάτες της Yamaha με τις μοτοσυκλέτες τους θα μεταφερθούν στον αγώνα Rally Raid της επιλογής τους, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τόσο την επίσημη διαδρομή του όσο και μια παράλληλη σε αυτήν, καθώς και να ζήσουν την ατμόσφαιρα του μπιβουάκ μαζί με την αγωνιστική ομάδα κάθε βράδυ. Για πολλούς μοτοσυκλετιστές αυτή είναι μια εμπειρία ζωής που θα ζήσει στη μνήμη τους για πάντα, ενώ για άλλους μπορεί να είναι το εφαλτήριο που θα τους κάνει να συμμετάσχουν σε αγώνες Rally Raid στο μέλλον.

Υπό τη διοίκηση του πρώην πρωταθλητή Enduro και Team Manager της Dakar Racing Team, Marc Bourgeois, μέσω της εταιρείας του MBSM για λογαριασμό της Yamaha, το Ténéré Spirit Experience είναι ανοικτό για όλους τους ιδιοκτήτες Yamaha Ténéré που θέλουν να ζήσουν από κοντά έναν αγώνα Rally Raid δίχως την έντονη πίεση του αποτελέσματος.

Το πρόγραμμα Ténéré Spirit Experience είναι ένα πλήρες πακέτο σχεδιασμένο να καλύπτει κάθε πτυχή, από την προετοιμασία, τις πτήσεις, τη μεταφορά της μοτοσυκλέτας και κάθε παράμετρο της συμμετοχής στον αγώνα που έχει επιλέξει ο πελάτης. Πριν από τη διοργάνωση ο κάθε αναβάτης μπορεί να επιλέξει να παραβρεθεί σε ένα Ténéré Experience Centre (*) αν επιθυμούν να εκπαιδευτούν στις οδηγικές τους ικανότητες ή στην πλοήγηση και η MBSM θα αναλάβει τα πάντα, από την αρχή ως τον τερματισμό – συμπεριλαμβανομένων καθημερινών ενημερώσεων, οργανωτικά ζητήματα, τεχνική υποστήριξη, τοποθέτηση GPS tracker, πρωινό και βραδινό γεύμα, καθώς και κατασκήνωση.

Οι πελάτες θα καβαλούν τις δικές τους μοτοσυκλέτες στις διοργανώσεις του Ténéré Spirit Experience, αλλά δε χρειάζεται να αγχώνονται για μετατροπές. Οι τεχνικοί της MBSM θα ενισχύσουν κάθε μοτοσυκλέτα με ειδικούς τροχούς και λάστιχα, καθώς και με τον εξοπλισμό πλοήγησης, ενώ σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις αγώνων η Ténéré του συμμετέχοντα θα πρέπει να φορέσει και έξτρα δοχείο καυσίμου.

Το πρόγραμμα του 2023 για το Ténéré Spirit Experience περιλαμβάνει τέσσερεις από τους διασημότερους αγώνες Rally Raid, ξεκινώντας με το Morocco Desert Challenge τον Απρίλιο, ακολουθεί το Hellas Rally την Μάιο, ενώ μετά την καλοκαιρινή διακοπή το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τον αγώνα Transanatolia τον Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί με το Tunisia Desert Challenge τον Οκτώβριο.

Οι αναβάτες του Ténéré Spirit Experience θα μοιράζονται το μπιβουάκ της Ténéré World Raid Team δίπλα στους αναβάτες της, Alessandro Botturi και Pol Tarrès, που θα αγωνίζονται στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, ενώ και άλλοι αναβάτες υψηλού επιπέδου ενδέχεται να συμμετάσχουν σε επιλεγμένους αγώνες.

(*) MBSM Ténéré Experience Centres υπάρχουν δύο, στη Γαλλία και το Μαρόκο, συν το YORE Ténéré Experience στην Ουαλλία. Για ενδεχόμενες παρεμφερείς εγκαταστάσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης επικοινωνήστε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο.

Yamaha Ténéré Spirit Experience

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon