.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 16:36

BMW – 20 χρόνια αυτοκίνητα ασφαλείας στα MotoGP

 

Από το 1999 η συνεργασία με την Dorna

 

H φετινή σεζόν στα MotoGP έχει ξεχωριστή σημασία για την BMW, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την απαρχή μιας συνεργασίας, που τείνει πλέον να παγιωθεί ως κατεστημένο. Απλά αναρωτηθείτε όταν ακούτε “safety car” στους αγώνες MotoGP, τι αυτοκίνητο περιμένετε να δείτε… BMW φυσικά!

Για φέτος, η BMW έχει διαθέσει έξι συνολικά μοντέλα για τις ανάγκες των αγώνων μοτοσυκλέτας, με μια M5 να αποτελεί φυσικά το αυτοκίνητο που επιτελεί τον βασικό ρόλο. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει επίσης ένα M3 ως εφεδρεία, ένα M4 Coupe με ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, ένα Μ2 για τον επίτροπο ασφαλείας και τον αγωνιστικό διευθυντή, ένα X5 M με ιατρικό εξοπλισμό και ένα Μ6 γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα με τον στόλο των αυτοκινήτων, η BMW διαθέτει επίσης και δυο S1000RR που λειτουργούν ως επικουρικά οχήματα ασφαλείας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι φέτος, θα είναι η 16η χρόνια του θεσμού BMW M Award, οπού ο αναβάτης με τον συνολικά καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, βραβεύεται στο τέλος της χρονιάς, με ένα αυτοκίνητο της σειράς “M”, ως δώρο.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 16:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP, Barcelona-Catalunya Test, Μέρα 1η MotoGP 2018 - Catalunya Test, 2η μέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon