.
Κατηγορία Άλλοι
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016 17:28

River Crossing 2016

 

Extreme enduro στην Βέροια!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Χάρης Χριστόπουλος / River Crossing

Μία ιδέα, τρία ρέματα, ένα όνομα: River Crossing 2016! Ο αγώνας που έγινε στην Βέροια και κατάφερε να φέρει κοντά, ξανά, αναβάτες απ' όλη την Ελλάδα!

Extreme στον Τριπόταμο


Η ιδέα ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και άρχισε να υλοποιείται τους τελευταίους έξι μήνες. Στόχος ήταν να αλλάξουν λίγο τα πράγματα σε αυτό το φτωχό πρωτάθλημα enduro που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η σκέψη ήταν να περάσει ο αγώνας μέσα από την πόλη, ώστε να μαζευτεί κόσμος να δει, και να υπάρξει ανάλογη βοήθεια από τους χορηγούς. Επίσης, να δει άσχετος κόσμος με την μοτοσυκλέτα, τι ακριβώς κάνουμε, σε αντίθεση με το enduro που εξαφανίζονται οι αναβάτες πάνω στο βουνό και κανείς δεν ξέρει τι άθλημα είναι αυτό.
Η επιλογή του ποταμού έγινε από μία προσωπική ιδέα του Γιώργου Τριπολιτάκη, ένας χώρος στον οποίο μεγάλωσε, και ήθελε να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο. Σε συνδυασμό με την ενασχόληση με το enduro τα τελευταία 28 χρόνια, έφερε αυτό το όνειρο και την ιδέα, να γίνει πραγματικότητα.
Από τις αρχές Νοεμβρίου του 2016 άρχισαν οι σχετικές κινήσεις για την αδειοδότηση, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο πέρασμα του ποταμού, αλλά και να παρθούν οι κατάλληλες άδειες από το δημόσιο.
Αφού έγινε αυτό, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να φτιαχτούν τρεις γέφυρες σε απροσπέλαστα σημεία - η μία ήταν 12 μέτρα, η άλλη 18 και η άλλη 7 μέτρα.
Όλες οι κατασκευές έγιναν από τα άτομα της λέσχης της Βέροιας, όπως άλλωστε και ότι καθαρισμός χρειάστηκε στην διαδρομή.
Ο Τριπόταμος είναι ένα ποτάμι που αποτελείται από τρία ρέματα, απ' όπου και βγαίνει το όνομα του. Η λέσχη ένωσε αυτά τα τρία ρέματα και έβγαλε μία διαδρομή 15 χιλιομέτρων που είχε απ' όλα: Νέα μονοπάτια, καινούρια που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε αγώνες, βραχώδη περάσματα, βρεγμένα βράχια, πέρασμα μέσα από ποτάμι πολλές φορές, αρκετές δυσκολίες, ειδικά για την διαδρομή που είχε αρχικά καθοριστεί να ολοκληρωθεί σε τρεις γύρους. Ουσιαστικά, έγιναν οι δύο γύροι μόνο, αφού η λέσχη αποφάσισε να κόψει ένα γύρο, αφού δεν έβγαινε χρονικά. Στην πράξη, με τον χρόνο που έκανε ο Γιάννης Τρίγκας, φάνηκε ότι μάλλον θα έβγαινε χρονικά, αλλά θα υπήρχαν πολλές εγκαταλείψεις.

Δύσκολος αγώνας

Τελικά, οι αναβάτες που συμμετείχαν ήταν 67 και στον δεύτερο γύρο, είχαν μείνει 32, με τους 25 από αυτούς να βλέπουν την σημαία του τερματισμού. Ο αγώνας, χαρακτηρίστηκε ως extreme αν και η λέσχη δεν είχε τέτοια διάθεση, αλλά ομολογουμένως, όλοι οι αναβάτες έμειναν ευχαριστημένοι, με την υπόσχεση ότι θα συμμετάσχουν και την επόμενη χρονιά.

Αγωνιστικά, ο Γιάννης Τρίγκας έκανε τον ταχύτερο χρόνο με 1:53:17΄΄, με τον Γιάννη Παυλίδη να ακολουθεί με 2:12:23,7'' και διαφορά 19 λεπτών και 6,7 δευτερολέπτων. Πίσω τους τερμάτισε ο Γιώργος Νταλιμπίρας με 2:13:19,6'', με τους Απόστολο Βάλη Νίκο Παπαγιάννη, Γιώργο Θεοδωρίδη, να συμπληρώνουν την εξάδα. Δείτε παρακάτω τα αναλυτικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης το δελτίο τύπου της διοργάνωσης, αμέσως μετά το τελείωμα του εκπληκτικού αυτού αγώνα:

Όλα γεννιούνται από μια ιδέα, συνήθως μια τρελή ιδέα. Το Riv3r Enduro Crossing 2016 ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών που κατάφερε να στήσει ένα αγώνα enduro μέσα στη πόλη της Βέροιας και να έχει σαν ορμητήριο την κοίτη του Τριπόταμου.

Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά με την βοήθεια πολλών ανθρώπων το Σαββάτο-Κύριακο 4-5/06/2016. Εθελοντές ,χορηγοί ,οργανωτική επιτροπή, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών της Βέροιας ,όλη η πόλη της Βέροιας υποδέχτηκαν τους 67 αναβάτες που πήραν εκκίνηση και τους ανθρώπους που τους συνόδευαν στην πανέμορφη Μπαρμπούτα όπου και στήθηκε το park ferme.

Ο αγώνας ήταν απαιτητικούς για οδηγούς αλλά και για τους διοργανωτές . Στο τέλος τα χαμόγελα όλων ήταν η επιβράβευση για όλους και ειδικά για τους εθελοντές που με τον καλύτερο τρόπο υποστήριξαν τους αναβάτες στα δύσκολα σημεία του αγώνα.

Όταν γράφονται αυτές οι γραμμές το Riv3r Enduro Crossing 2016 είναι μια όμορφη ανάμνηση,μια ανάμνηση που θα μας θυμίζει ότι όλα γίνονται τελικά.
Το Riv3r 2017 ξεκινά….

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 15:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon