.
Κατηγορία Moto Guzzi
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 19:47

Moto Guzzi Stelvio – Επίκειται επιστροφή;

Ένα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά περάσματα στην Ιταλία, το Stelvio Pass, υπήρξε «νονός» του πάλαι ποτέ Adventure-Tourer της Moto Guzzi, μιας μοτοσυκλέτας που «δε ζει» πια ανάμεσα μας. Μήπως όμως αναστηθεί σύντομα;

Το Stelvio ήταν μια On/Off μοτοσυκλέτα που παρήχθη μεταξύ 2007 και 2016. Με τον ανταγωνισμό να έχει τη μορφή των τότε R 1200 GS και KTM 1190 Adventure, το Stelvio πάλεψε απέναντι σε γίγαντες ποντάροντας στο στυλ του. Παρά τη μοναδικότητα του όμως και με τους αριθμούς να είναι αμείλικτοι, τα χαμηλά στοιχεία πωλήσεων του Stelvio μεταφράστηκαν σε διακοπή του μοντέλου το 2016, «γλυτώνοντας» τη μετάβαση στο Euro 4.

Μέχρι φέτος έστω, όπου κάτι ενδιαφέρον έρχεται από τα απόνερα της φετινής EICMA. Στη γωνία του περιπτέρου της μάρκας λοιπόν, υπήρχε μια γιγαντοοθόνη που απεικόνιζε έναν αετό να πετά πάνω από το Stelvio Pass. Στην κορυφή της οθόνης και για το «μπαμ» του πράγματος, αναγραφόταν η λέξη «Stelvio» με τη γραμματοσειρά να είναι οικεία. Ακριβώς δε κάτω από την οθόνη, βρισκόταν ένα ζεύγος ακτινωτών τροχών, 19 και 17 ιντσών και κάτωθεν τους ένα καθόλου αινιγματικό «Returning Soon». Κοινώς τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια.

STELV22.jpg

Το 2022, η Moto Guzzi ανανέωσε τη γκάμα της με το V100 Mandello, ένα τεχνολογικά προηγμένο sport tourer. Τώρα, πολλά δημοσιεύματα του εξωτερικού αναφέρουν πως το επερχόμενο Stelvio θα είναι εξοπλισμένο με τον ίδιο κινητήρα που βρίσκεται στο V100 Mandello. Ως εκ τούτου, πιθανότατα το νέο Stelvio δε θα σκοπεύει να μπει στο μάτι των BMW R 1250 GS ή KTM 1290 Super Adventure αλλά μάλλον θα είναι μια ελαφρώς μικρότερη Adventure μοτοσυκλέτα που θα βρίσκεται κάπου μεταξύ της κατηγορίας μεσαίων και βαρέων βαρών και φυσικά πάνω από V85TT.

Και αυτό γιατί υπενθυμίζουμε πως ο V-Twin των 1.042 κ.εκ. του Mandello θα μπορούσε κάλλιστα να μπει σε αυτό το νέο adventure tourer, με την ισχύ του να είναι στους 115 ίππους. Έτσι, η λίστα του αντίπαλου δέους πλέον απαρτίζεται πιθανώς από τα KTM 890 Adventure R και Ducati Multistrada V2.

Με όλα αυτά και την ιταλική εταιρεία να μένει στο teasing και σε καμιά περεταίρω πληροφορία, το μέλλον θα δείξει άλλη μια φορά τι θα περάσει από τις εικασίες στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon