Τα ιαπωνικά δίκτυα ενημέρωσης και, πιο συγκεκριμένα, το Young Machine, που τελευταίως είναι ιδιαίτερα ενεργό και πέφτει μέσα στις προβλέψεις που κάνει για τα νέα μοντέλα των «Big 4». Τώρα, καταπιάνεται με την Yamaha, για την οποία αναφέρει επανειλημμένα εδώ και αρκετό καιρό, την παρουσίαση ενός νέου κινητήρα στα 200 ή 250 κυβικά, μονοκύλινδρου και υγρόψυκτου. Με βάση τα τελευταία νέα, το μοτέρ αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο Serow 200 – που θα αποτελέσει και την επιστροφή του μοντέλου στην αγορά – αλλά και νέων WR200 και R20!
Όσο για το Serow, έχουμε ξαναγράψει και στο παρελθόν, αλλά τα νέα ρεπορτάζ μιλούν για την αναβάθμιση των WR155 και R15, που διατίθενται σε Ασιατικές αγορές, σε WR200 και R20 αντίστοιχα. Σχετικά με τον νέο αυτόν κινητήρα, θα είναι μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος, με «ισχύ επιπέδου 250 κυβικών» και με πλήρως ηλεκτρονικό γκάζι. Τα μοντέλα που οι συνάδελφοι μας από το Young Machine λένε να περιμένουμε, είναι νέα WR200 Enduro και Supermoto, αλλά και ένα νέο R20 στην κατηγορία των sportbikes.
Ως προς το Serow, αν και τα προηγούμενα ρεπορτάζ μας έκαναν λόγο για μοτέρ 250 κυβικών, το σημερινό δεν αποκλείει και την χρήση του μοτέρ των 200 κυβικών – της δίνει, ωστόσο, σημαντικά μικρότερη πιθανότητα. Περισσότερα – και ελπίζουμε επίσημα – αναμένεται να μάθουμε εν όψει των Ιαπωνικών εκθέσεων σε Osaka, Tokyo και Nagoya, τις επόμενες ημέρες.