.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 15:02

MV Agusta Superveloce 98 Limited Edition – Ιστορική μπορντό κόλαση

Ακόμα μία Limited Edition μοτοσυκλέτα από την MV Agusta, αυτή την φορά τιμώντας το παρελθόν της και το όνομα «98», που χαρακτήτισε τον πρώτο κινητήρα της ιστορίας της.

Η MV Agusta συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις μοτοσυκλέτες της, ακολουθώντας ξεκάθαρα τον στόχο που έθεσε ο Timur Sardarov: Παραγωγή μικρής κλίμακας σε μεγάλο βαθμό, πολυτελή και μοναδικά μοντέλα για λίγους και... έχοντες. Αυτή είναι η νέα έκδοση της γνωστής πλατφόρμας retro supersport, Superveloce, ονόματι 98 Limited Edition.

Οι κύριες διαφορές, σε σχέση με την βασική έκδοση, έχουν να κάνουν με το χρώμα και την εμφάνιση. Ο χρωματικός συνδυασμός που βλέπουμε εδώ έχει το όνομα «Rosso Verghera» και αναφέρεται στον αρχικό χρωματισμό, της MV Agusta 98, που δημιουργήθηκε πριν από 80 χρόνια. Η βαφή γίνεται εξολοκλήρου με το χέρι, σε πολλαπλά στάδια και περιλαμβάνει ματ βαφή δύο συστατικών, που ακολουθείται από γυαλιστερό βερνικάρισμα. Η ουρά διακοσμείται από την παρουσία του αριθμού 98 και, φυσικά, των χρωμάτων της ιταλικής σημαίας. Στην άνω τιμονόπλακα, αναγράφεται ο αριθμός παραγωγής της μοτοσυκλέτσας, μαζί με ακόμα μία αναφορά στον κυβισμό του πρώτου ιστορικού κινητήρα.

Η μηχανολογική βάση της μοτοσυκλέτα παραμένει όμοια, με αυτήν της Superveloce: Ο τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας, των 798 κ.εκ., αποδίδει 147 ίππους στις 13.000 στροφές, με την ροπή να κορυφώνεται στα 9 kgm στις 10.100 στροφές. Το στεγνό βάρος του μοντέλου ανακοινώνεται στα 173 κιλά, όμως μπορεί να κατέβει ακόμα και στα 165, με το αγωνιστικό κιτ, το οποίο συμπεριλαμβάνει μια ειδική για την περίσταση, εξάτμιση Arrow με 3 ασύμμετρες απολήξεις, αλλά και αγωνιστική ECU. Στα φρένα βλέπουμε το όνομα της Brembo, ενώ τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει οι Marzocchi και Sachs, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, είναι τα Pirelli Diablo Rosso IV Corsa.

Στον επιμέρους εξοπλισμό, βρίσκουμε και οθόνη TFT 5,5 ιντσών, που μπορεί να συνδεθεί με κινητό τηλέφωνο, αλλά και με ειδικό δορυφορικό αντικλεπτικό σύστημα εντοπισμού. Στο προαναφερθέν αγωνιστικό κιτ, που περιλαμβάνεται στην αγορά της μοτοσυκλέτας, περιέχονται επίσης κάλυμμα του οχήματος, κάλυμμα ουράς αλλά και πιστοποιητικό αυθεντικότητας. Μόλις 300 κομμάτια της νέας έκδοσης θα παραχθούν, με την τιμή να παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Όσο για τις εικόνες; Τα λόγια περιττεύουν, απολαύστε την γκαλερί, παρακάτω... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 15:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon