.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 13:57

Στο σφυρί η παρανοϊκή Whitelock Kawasaki των 48 κυλίνδρων

Κι όμως, αυτό ο τέρας της παρα-φύσης είναι νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο!

Όσοι ψάχνονται με τις πιο τρελές custom κατασκευές μοτοσυκλετών, σίγουρα γνωρίζουν το τερατούργημα του Βρετανού Simon Whitelock, μηχανικού, που κατασκευάστηκε το 2003 έτσι ώστε να σπάσει ρεκόρ Γκίνες ως το όχημα με τους περισσότερους κυλίνδρους που μπορεί να λειτουργεί και να κυκλοφορεί κανονικά. Για όσους αισθάνονται αρκετά... θαρραλέοι ώστε να την αγοράσουν, χαράς ευαγγέλια, καθώς η μοτοσυκλέτα τίθεται προς πώληση.

Το ultra custom πράγμα του Whitelock έχει έναν κινητήρα 48 κυλίνδρων, κατασκευασμένο από 16 τρικύλινδρους κινητήρες από Kawasaki KH250 και φτάνει συνολικά τα 4,2 λίτρα κυβισμού. Οι κύλινδροι είναι διατεταγμένοι σε 6 σειρές από 8, ενώ για την εκκίνηση αυτού το μοτέρ χρειάζεται... ένας δεύτερος, μικρότερος κινητήρας 125 κυβικών, επίσης από την Kawasaki! Στην θεωρία, αυτός ο κινητήρας θα μπορούσε να αποδίδει 512 άλογα ισχύος, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η μοτοσυκλέτα, συνολικά, αγγίζει τα... 600 κιλά βάρους, οπότε μάλλον δεν θα θέλατε να σας πέσει από το στάντ... Σύμφωνα με τον Whitelock, παρά την αρρωστημένη φύση της, αυτή η μοτοσυκλέτα μπορεί να κυκλοφορεί κανονικά! 

Η μοτοσυκλέτα θα μπει σε δημοπρασία μέσω της Bonham’s τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ εκτιμάται ότι θα πιάσει μεταξύ 40.000 και 60.000 λιρών Αγγλίας. Δείτε την ιστοσελίδα της δημοπρασίας με ένα κλικ εδώ και απολαύστε, παρακάτω, ένα βίντεο της μοτοσυκλέτας με την παρουσία του ίδιου του δημιουργού της. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2024 09:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon