.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 12:00

Πυροβόλησαν το πρατήριο καυσίμων του προέδρου της ΠΟΠΕΚ

Με μια ριπή από Καλάσνικοφ χτύπησαν το πρατήριο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά.

Η διαρκής άνοδος των τιμών των καυσίμων – αποτέλεσμα του καταστροφικού συνδυασμού της εφοδιαστικής κρίσης λόγω covid και του πολέμου στην Ουκρανία – έχει αναμενόμενα αποδεχθεί εξαιρετικά εύφορο έδαφος για τους απανταχού λαθρεμπόρους, γεγονός που ως απάντηση έχει προκαλέσει ένα σαφάρι ελέγχων από τις αρχές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) συμβάλλει στις δράσεις αυτές, με τον πρόεδρό της, Θέμη Κιουρτζή, να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο κυνήγι του λαθρεμπορίου.

Ως αποτέλεσμα, ο κ. Κιουρτζής έχει γίνει επανειλημμένα γίνει στόχος επιθέσεων, κάτι που επαναλήφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 12/5, όταν άγνωστοι σταμάτησαν έξω από το πρατήριό του στην Περαία Θεσσαλονίκης και γάζωσαν τη βιτρίνα με έξι σφαίρες από πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ.

Προφανώς πρόκειται για ένα προειδοποιητικό χτύπημα, καθώς έγινε σε ώρες που το πρατήριο ήταν κλειστό, έτσι κανείς δεν κινδύνευσε. Μάλιστα οι δράστες άφησαν το όπλο στον δρόμο έξω από το πρατήριο, το οποίο και περισυνέλεξε η Αστυνομία.

Όπως ενημερώνει η ΠΟΠΕΚ, αυτό είναι το δεύτερο χτύπημα στο συγκεκριμένο πρατήριο σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς πρόσφατα είχε δεχτεί ξανά επίθεση με χειροβομβίδα.

Πηγή: ΠΟΠΕΚ 1, 2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 12:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon