.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 10:15

O Giovanni Castiglioni επενδύει στη Vmoto

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της MV Agusta επιστρέφει στον κόσμο των δύο τροχών, με μια επένδυση που κοιτά στο μέλλον.

Γιος του αείμνηστου Claudio Castiglioni (το “Ca” της Cagiva), ο Giovanni ανέλαβε τα ηνία της MV Agusta το 2011 μετά τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του. Παρέμεινε στη θέση του σε μια δύσκολη εποχή κατά την η οποία η MV Agusta πέρασε στην ιδιοκτησία του αγγλο-ρωσικού Black Ocean Group υπό την οικογένεια Sardarov, για να αποδεσμευτεί πλήρως από αυτήν το 2019.

Στο μεταξύ η κινεζική Vmoto – τα αμιγώς ηλεκτρικά προϊόντα της οποίας μας είναι γνωστά υπό το σήμα της Super Soco και στην Ελλάδα – σημειώνει σημαντική ανάπτυξη στην Ιταλία και αναζητεί συμμαχίες για να αναπτύξει περαιτέρω την ευρωπαϊκή της παρουσία, έτσι συνεργάστηκε με τον Ιταλό επενδυτή Graziano Milone, ο οποίος απέκτησε το 25% των μετοχών της Vmoto Soco Italy (VSI).

Αυτός με τη σειρά του έπεισε τον Castiglioni να επενδύσει στη VSI, καταλήγοντας σε μια συμφωνία κατά την οποία αποκτά και αυτός άλλο ένα 25% στη μετοχική σύνθεση της ιταλικής πτέρυγας της Vmoto.

Αν και δεν είναι σαφές ακόμη τι θα σημάνει αυτή η σύμπραξη για την ευρωπαϊκή πορεία της κινέζικης εταιρείας, οπωσδήποτε φανερώνει την εστίασή της στην ανάπτυξη στη Γηραιά Ήπειρο, κάτι που δίχως άλλο θα ακολουθηθεί με την έλευση νέων μοντέλων, καθώς η Vmoto ετοιμάζεται να φέρει στα μέρη μας τη νέα μεγάλη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, Stash, που παρουσίασε πέρυσι στην EICMA 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η KOSMORIDE στηρίζει τον Μίλτο Τεντόγλου R.I.P. Giulio Malagoli »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon